Jouni Juurelasta miesten edarin uusi päävalmentaja – Akatemian, A:n ja B:n ikäluokat tutussa johdossa

03/19/2021 - 14:51

Jouni Juurela

Miesten edustusjoukkueen valmennus vaihtuu kaudelle 2021–2022. Ansiokkaasti joukkuetta kahden kauden ajan johtanut parivaljakko Kaasalainen-Kajoksinen siirtyy uusiin haasteisiin. Joukkue pelasi molempina kausina itsensä pudotuspeleihin ja toimintakulttuuria kehitettiin entistäkin urheilullisempaan suuntaan. Samaa kehityskulkua tavoitellaan, kun joukkueen uudeksi päävalmentajaksi asettuu Joensuusta Jyväskylään muuttava Jouni Juurela.


Juurela siirtyy O2-Jyväskylään LeBa -96:n organisaatiosta. Aiemmin valmentajaurallaan Juurela on toiminut mm. Josban miesten divarijoukkueen valmentajana sekä Hatsinan ja Josba juniorien valmennuspäällikkönä. Sopimus Ampparien kanssa on 1+1 vuotinen.


O2-Jyväskylän urheilutoimenjohtaja Tuomas Pulkkinen haluaa kiittää sivuun siirtyviä valmentajia ja toivottaa Jounin lämpimästi tervetulleeksi Ampparien yhteisöön.

 

 ”Kun kävi selväksi, ettei meillä ole enää mahdollisuutta jatkaa Kaasalaisen ja Kajoksisen kanssa valmentajasopimuksia tulevalle kaudelle, aloitimme välittömästi muiden vaihtoehtojen kartoittamisen. Jouni oli yksi vaihtoehdoistamme heti alusta alkaen ja hänen kanssaan oli aiemminkin keskusteltu mahdollisesta muutosta Keski-Suomeen. Jounin innostus valmentajana kehittymiseen ja joukkueen pelin kehittämiseen on juuri sitä, mitä etsimmekin. Loppupeleissä kyse oli enää siitä, saadaanko Jounin siviilityöt onnistumaan Jyväskylässä. Kaasan ja Paunon kehittämä pelifilosofia on pääperiaatteiltaan samansuuntainen uuden päävalmentajan näkemysten kanssa, mikä lisää prosessin johdonmukaisuutta. Kaiken kaikkiaan tilanne, johon vanha valmentajapari joukkueen toi, on lupaava ja tulevaisuuskin näyttää juuri nyt valoisalta.”

 


Pian Keski-Suomen kumpuileviin maastoihin itärajan tuntumasta muuttava Juurela odottaa jo innolla tulevaa haastetta.” Kiitän seuraa luottamuksesta päästessäni valmentamaan Amppareiden edustusukkoja. O2 on suuri ja laadukas urheiluseura, joten mielenkiintoiseen ympäristöön pääsen puuhaamaan. Tämä on itselle hyvä haaste, sillä joukkueen aikaisempi valmennus on tehnyt hienoa työtä joukkueen kanssa ja ryhmällä on korkeat tavoitteet tulevaisuuteen. Pidetään huoli, että tutkitaan ja kehitetään meidän pelaamista kilpakumppaneita enemmän. Ensi keväänä meitä vastaan puolustaminen on entistä vaikeampaa”


Miesten edustusjoukkueen harjoittelu uuden valmennusryhmän johdossa alkaa toukokuussa. Joukkueen pelaajasopimusten neuvottelu on aloitettu alkaneella viikolla ja ensimmäisiä julkistuksia on odotettavissa kuun vaihteessa. Uuden päävalmentajan sanoin ”ensi keväänä joukkuetta vastaan puolustaminen on entistäkin vaikeampaa”!
 

Juha Hirvonen

Miesten edustusjoukkueen kanssa tiiviissä yhteistyössä toimiva akatemiajoukkue jatkaa tutussa johdossa, kun Juha Hirvonen aloittaa neljännen kauden akatemiajoukkueen päävalmentajana. Akatemiaympäristössä pelaa kausittain n. 40 aikuis- ja juniori-ikäistä pelaajaa, jotka tavoittelevat harjoittelu- ja pelipaikkaa miesten edustusjoukkueesta. Joukkueiden välinen farmisopimus mahdollistaa pelaajien joustavan pelaamisen molemmissa joukkueissa. Akatemiajoukkue pelaa tulevalla kaudella miesten 2. divisioonaa/Suomisarjaa ja A-poikien 1. divisioonaa.

 

Tuomas Pulkkinen

A-poikien joukkueen valmentajaksi tulevalle kaudelle siirtyy tällä kaudella B-poikien ikäluokkaa valmentanut Tuomas Pulkkinen, jolla on aiempaa valmennuskokemusta alueen -02, -03 ja -04 syntyneiden pelaajien valmennuksesta. A-poikien joukkue toimii saumattomassa yhteistyössä akatemiaympäristössä yhdessä akatemian aikuispelaajien kanssa. Järjestelyn tavoitteena on taata kaikille pelaajille suuri määrä sopivan tasoista harjoittelua ja pelaamista. A-poikien kehittyneimmät pelaajat tulevat pelaamaan kauden aikana junioripelien lisäksi miesten edustus- ja akatemiajoukkueen otteluita.

B-poikien (2004 & 2005 syntyneet) ikäluokan ikäluokkavalmentajaksi tulevalle kaudelle asettuu Joona Kaski, joka on johtanut menestyksekkäästi seuran -05 ikäluokkaa edellisen kahden kauden ajan. Kovasti kesken olevalla kaudella C1-poikien edustusjoukkue on Kasken johdolla SM-sarjan kärjessä, mutta pandemiasta johtuva pelitauko asettaa harmaita pilviä kauden jatkumisen ylle.

O2-Jyväskylä kiittää Joonas Kaasalaista & Pauno Kajoksista ansiokkaasta valmennustyöstä edustusjoukkueessa ja toivottaa samalla lämpimästi tervetulleeksi Jouni Juurelan seuraan. Kaasalainen jatkaa seurassa valmennuspäällikkönä ilman sitoutumista minkään yksittäisen joukkueen valmennustoimintaan.

 

 

19.03.2021