M2: Pelit jatkuu putoamiskarsinnassa

03/19/2017 - 10:32

Viikko sitten, sunnuntaina 12.3, ampparilauma matkusti Äänekoskelle sarjapaikan varmistaminen mielessään. Kun ensimmäisestä ottelusta, ns. neljän pisteen kamppailusta Ikhtystä vastaan sarjapinnoja tarttui matkaan pyöreä nolla, saatiin lopullista sarjasijoitusta jännittää aina eiliseen 18.3 asti. Tampereella loput joukkueet päättivät kautensa viikkoa Jyväskylän joukkueita myöhemmin, ja lopulta koska KooVee II ei onnistunut tarvittavia pisteitä saamaan amppareiden ohittamiseksi, saa kakkosmiehet kausimaksuilleen vastinetta koko rahalla ja pelit jatkuvat vielä 8.4 Tampereen tenniskeskuksella. Karsintaan joutuminen tarkoittaa myös että taistelu himoitusta kultaisesta mailasta jatkuu vielä yhden ottelun verran. Runkosarjan jälkeen Jere Kiviluoma ja Jaakko Urataipale jakavat sisäisen pistepörssin kärkitilan, mutta Jere on edellä tehtyjen maalien ansiosta. Oma sanansa lienee sanottavana myös oivaan kevätvireeseen päässeellä Henri Murtosella, joka on kaksikosta kolmen pisteen päässä niin sanotusti hyvissä kyttäysasetelmissa.

Kerrasta poikki -tyyppisessä karsintaottelussa vastaan asettuu nelosdivareiden lohkojen 15 ja 16 toiseksi sijoittuneista parempi. Spekulaatioissa pyörii myös tuttuja joukkueita, kun lohkon 16 kakkossijasta kamppailevat MuurY ja Riemu. Näiden lohkojen päätöskierrokset pelataan 1.4.

Kun sarjataulukkoa osaa katsoa tarpeeksi luovasti, voidaan todeta myös joukkueen asettaman tavoitteen täyttyneen. Viime kauden päättäjäisissä todettihin notta tällä kaudella oltaisiin Jyväskylän joukkueista paras. Jos lasketaan vain keskinäisten otteluiden pisteet niin voidaan todeta tavoitteeseen päässeen. 3 voittoa, 2 tasapeliä ja yksi tappio toi derbyotteluista 8 pinnaa kokonaissaldoksi, kun Urhon ja Ikhtyksen oli tyytyminen kakkossijaan 6:lla pisteellä. LV:n kohtalona oli olla jumbo myös tässäkin tilastossa 4:llä pisteellä.

Loppuun vielä otteluraportit runkosarjan päätösturnauksesta, jotka on toimittanut joukkueen pohojammaan mafian kokenein jäsen, Eetu Pyy.

Ikhtys - Miehet II

Viikonlopun ensimmäiseen otteluun Ikhtys-Jkl:ää vastaan lähdettiin hakemaan päivän ensimmäistä voittoa. Voitto olisi otettava jos mielittäisiin säilyttää mahdollisuudet suoraan säilymiseen. Toisin kuitenkin kävi ja Ikhtys vei pisteet lukemin 7-4.

Ampparit olivat heti ottelun alusta terävällä jalalla liikkeellä ja saivat heti ottelun alusta pelin pyörimään Ikhtys päädyssä. Ikhtys piti kuitenkin keskustan tiiviisti tukittuna ja iski terävästi vastaan ja tekikin ottelun avausmaalin ajassa 5.38. Ajassa 9.22 ampparit tasoittivat Tommi Karin maalilla syöttäjänä Jere Kiviluoma. Ikhtys teki kuitenkin 2-1 johtomaalin jo heti seuraavasta aloituksesta ajassa 9.28. Ensimmäiselle erätauolle mentiin näistä lukemista.

Toinen erä alkoi huonoimmalla mahdollisella tavalla kun Ikhtys teki ajassa 15.08 3-1 maalin. Ampparit tuskaili avauspelinsä kanssa ja Ikhtys pääsi jatkuvasti vaarallisille paikoille pallonriistoista. Ajassa 18.14 Ikhtys meni jo 4-1 johtoon ylivoimalla Sampsa Huoposen kärsiessä jäähyä. Eero Ryyppö toi amppareille valoa tunnelin päähän ajassa 24.14 komealla laukauksella keskustasta yläkulmaan syöttäjänä toimi Jaakko Urataipale. Pöytäkirjaan kuitenkin merkittiin ansaitusti Janne Heikkinen Esko Väisäsen syötöstä. Ikhtys lisäsi kuitenkin välittömästi johtoaan ajassa 25.35 ja erätauolle mentiin 5-2 lukemissa.

Kolmanteen erään lähdettiin hakemaan kavennusta pienillä kokoonpanomuutoksilla, tämäkään ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta vaan ajassa 33.43 Ikhtys meni jo 6-2 johtoon. Jere Similä toi lohtua amppareille 6-3 kavennuksella Patrik Salmensaaren syötöstä. Ikhtys iski kuitenkin 7-3 ajassa 35.05 ja ampparit taas 4 maalin päässä. Henri Murtonen Kavensi vielä 7-4 Patrik Salmensaaren syötöstä, mutta lähemmäksi ei enää päästy vaan Ikhtys vei pisteet lukemin 7-4.

Ampparit oli koko pelin vaikeuksissa pelinsä kanssa eikä päässyt oikeen missään kohtaan omaan peliinsä kiinni. Ikhtys puolusti kurinalaisesti ja purki amppari karvausta hyvin ja olisi voinut voittaa pelin suuremmillakin lukemilla ilman Sami Kortetin hyviä torjuntoja.

Urho - Miehet II

Päivän toiseen peliin lähdettiin tilanteesta, jossa voitolla päästäisiin mahdollisesti karsintoihin ja tappiolla tiputtaisiin suoraan. Ampparit pitikin mahdollisuudet vielä elossa kauden toisella voitolla Urhosta. Pelissä oltiin selvästi positiivisemmalla asenteella ja se tuotti tulosta.

Peli lähti ampparien kannalta parhaalla mahdollisella tavalla käyntiin kun Jere Kiviluoman kikat purivat maalin edessä ja ampparit 1-0 johtoon ajassa 0.26 syöttäjänä Tommi Kari. Henri Murtonen lisäsi johdon 2-0 ajassa 7.12 Jere Similän syötöstä. Urho tuli kuitenkin nopeasti tasoihin ensin ajassa 9.30 1-2 kavennus ja ajassa 11.18 2-2 tasoitus. Pelistä näytti tulevan maalirikas kun loppu erään tehtiin vielä 3 maalia. Ensin ampparit 2-3 johtoon kun Jaakko Urataipale teki maalasi Sampsa Huoposen syötöstä. Urho kuitenkin tasoitti 3-3 jo ajassa 12.51. Tästä ei ampparit kuitenkaan säikähtäneet vaan hyvin koko ottelun pelannut juniorikenttä iski 3-4 Antti Minkkisen maalatessa ja Kimmo Heinon syöttäessä. Erätauolle mentiin näissä lukemissa.

Toinen erä alkoi amppareitten kannalta hyvin kun juniori kenttä iski jälleen Daniel Kuhmosen loistava ohjaus Kimmo Heinon syöttöön ja tilanteeksi 3-5 ajassa 16.27. Erä eteni amppari komennossa ja ylivoimaakin tarjoiltiin pariin otteeseen, mutta tällä kertaa hyvin pyörinyt ylivoima ei ottanut tuulta alleen ja maaleja ei nähty vaan Urho sai pidettyä lukemat 3-5:ssä. Tästä sisuuntuneena Urho tulikin erä lopussa vielä tasoihin, ensin kavennus 4-5 ajassa 27.56 ja tasoitus 5-5 rangaistuslaukauksesta ajassa 29.55.

Kolmanteen erään lähdettiin 5-5 tasatilanteesta. Maalipaikkoja oltiin kuitenkin luotu tarpeeksi, joten nyt ne piti vaan hyödyntää. Urho aloitti kuitenkin maalinteon, kun se ajassa 36.16 meni 6-5 johtoon. Ampparit pääsi kuitenkin lähes heti ylivoimalle Urhon ottaessa 2-minuuttisen. Tällä kertaa pelätty 1-yv rokotti ja ajassa 37.57 Eetu Pyy teki maalin Jaakko Urataipaleen passista. Tästä iskusta ei Urho enää toipunut vaan ajassa 40.04 Esko Väisänen lisäsi johtoa 6-7 kovalla laukauksellaan viivasta. Tämä jäi myös ottelun voittomaaliksi. Eetu Pyy pääsi lisäämään johtoa 6-8 ajassa 42.51 Henri Murtosen älykkäästä nopeasti annetusta vapaalyönnistä vastustajan maalivahdin vielä asetellessa muuria paikalleen. Samassa ajassa Urho otti aikalisän. Loppu mentiinkin alivoimalla vastustajan ottaessa maalivahtia pois ja Eero Ryypön ottaessa 2 minuutin jäähyn vaarallisesta pelistä ajassa 44.17. Urhon 6-4 YV ei kuitenkaan toiminut vaan Jaakko Urataipale sinetöi lukemat tyhjään maaliin, karatessaan läpiajoon ajassa 44.33. Jaakko otti vielä varmuuden vuoksi 2+10 minuuttia epäurheilijamaisesta käytöksestä, tuulettaessaan maalia yläosattomissa. Näin ollen Jaakolle kirjattiin myös amppareiden jäähypörssin voitto.

Toinen peli oli amppareilta selvästi ensimmäistä parempaa peliä. Oma peli saatiin toimimaan hyvin ja ilme joukkueessa oli huomattavasti positiivisempi. Nyt jäädään odottamaan mitä KooVee tekee omissa peleissään ja päästäänkö keväällä vääntämään vielä karsintapelejä.