C1: Pelireissulle pitkästä aikaa!

02/19/2021 - 15:09

Otteluennakko

Kontiolahdella vastaan asettuu SM-sarjan paras kotijoukkue.

"Minä lähden Pohjois-Karjalaan! Vaihdan farkut verkkarihousuun!"

Taas availlaan laulunsanoilla kirjoitusta, kun aiheeseen sopiva viisukin löytyy! Tulevana lauantaina 20.2.2021 on Pörriäisillä nimittäin edessään vuoden toinen sarjapeli ja ensimmäinen pelireissu! Bussin koordinaatit asetetaan SM-sarjan itäisimpään kohteeseen, erittäin mysteeriseen Kontiolahteen, kun lähdemme haastamaan täysin puhtaan kotisaldon omaavaa LeBa-96:sta. 

Ai mikä Kontiolahti? No selvitetäänpä se tässä seuraavaksi, ainakin allekirjoittaneelle vierailu tässä kyseisessä paikassa on nimittäin ensimmäinen. Aloitetaan helpoimmasta; Sijaintihan on tuolla Joensuun kupeessa. Ekana tulee tietysti mieleen Ampumahiihto, jossa Kontiolahdella kisaillaan ihan kansainvälisiäkin kilpailuja. Mutta löytyyhän sieltä muutakin. Nettisivuja (todella hyvät, selkeät ja värikkäät muuten!) katsellessa liikuntapaikkoja lajiin kuin lajiin löytyy sen verran reilusti, että itse kukin kyseenalaistaisi, miksi Jyväskylää kutsutaan Liikuntapääkaupungiksi; vois aivan hyvin olla Kontilahti se! Suorana sitaattina vieltä sivuilta löytyneenä:

"Kontiolahti on aito ja elinvoimainen matkailukohde Pohjois-Karjalassa. Kontiolahti tarjoaa itäsuomalaisen luonnon ja kulttuurin parhaat puolet helposti saavutettavassa ja elämyksellisessä paketissa". 

Että ihan mukavalta paikalta kuulostaa. Katsotaan josko joku vielä sanoisi, että "Kontiolahti on mukava kesäkaupunki" niin kuin ovat ilmeisesti Turku (no tää on fakta), Imatra, Kuopio ja 400 muuta kaupunkia ja kylää Suomessa!

No sitten jos itse peliin mennään myös, niin Pörriäiset pääsee kamppailuun sarjan kärkipaikalta, LeBan majaillessa sijalla 5. Todella kovatasoista peliä on siis lupa odottaa, kun sarjan kärkipään joukkueet kohtaavat. Ei anneta sen hämätä, että edellisessä kohtaamisessa Jyväskylässä Pörriäiset surise järkyttävät 19-4 lukemat, sillä nyt ollaan maaperällä, jossa LeBa on tällä kaudella napsinut ainostaan täysiä pistepotteja, mukaan lukien mm. Classicilta sarjan avauksessa. Jotain taikaa tuolla Kontilahden liikuntahallilla siis on, ja loitsut tämän LeBan kotitaian murtamiseen tulee Pörriäisten löytää, jos pisteet mukaan halutaan!

Pörssejä ei tarvii kauaa selata, että sieltä LeBan pelaajia löytää; heti sarjan pistepörssin kärkipaikkaa pitää taiturimainen Elias Korhonen (20+10) ja sijalta viisi löytyy erittäin viheliäisen laukauksen omaava Joni Hiltunen (19+8). Tämä duo on tällä kaudella tehnyt tuhojaan lähes kaikissa joukkueen otteluissa ja onnistuivathan molemmat myös Ampparipesässä maalinteossa. Muista pelaajista etenkin hyökkääjät Miska Koistinen ja Ahti Sivonen sekä puolustajista Aatu Heiskanen (jota allekirjoittanut muuten valmensi Floorball Talent- Alueleirillä 2018, terveisiä vaan Aatulle!) ovat todella kovia pelimiehiä ja pystyvät myös tulosta tekemään pelistä toiseen. LeBa tykkää pelata pallolla todella paljon, joten kliseisesti voidaan sanoa, että molemmat joukkueet haluavat pelata omaa peliään ja se, kumpi sitä paremmin onnistuu pelaamaan, niin varmasti pisteet tulee nappaamaan. Kyllä on hieno sanonta!

Kova haaste on siis toden totta edessä, mutta siitähän me lähdetään, että voitosta lähdetään kamppailemaan ja pisteet halutaan ensimmäisenä joukkueena Kontiolahdelta ryövätä!

Ottelun seuranta Tulospalvelussa

Livestream (YouTube)

Ja mistäs sitä onkaan aamu-, iltapäivä- ja iltalehdissä, teksti-TV:llä sekä vauva.fi:ssä pitkin viikkoa kohistu? Tässä parhaita nostoja:

"Onko Micon ja Juuson puttitatsi kohdillaan, kun takatolpille tulee namupasseja?"

"Onko jollais uusi lapa mailassa, jota voi tarpeen tullen syyttää?"

"Onko Julle pumpannut puntilla viivapommin minttiin?"

"Onko takakarvaukset luokkaa Janne Hoikkanen vai Juhamatti Aaltonen?"

"Kuka vastaa päivän ruskeimmasta osumasta?"

"Kelle sattuu pöljäpäivä, vai viekö Marre taas sen kunnian?"

"Saadanko nähdä 23 maalia kuten viimeksi vai mennäänkö jopa kolmenkympin paremmalle puolelle?"

"Onko soittolista toiveiden mukainen?"

"Kenellä menee bussimatkojen AmongUs pahiten ihon alle?"

"Maltetaanko olla kuluttamatta jäähypenkkiä kuudesosaa koko pelistä?"

"Soiko pelin jälkeen Samba de Janeiro vai Via Dolorosa?"

Seurailehan lauantaina peliä YouTubesta ja reissua Instagramista; luvassa on mm. kauden kolmas pelipäivän MyDay!

Päätetään ennakko erittäin puhuttelevaan mietelauseeseen:

“Wussten Sie schon, dass der Walfisch das kleinste lebende Säugetier sein könnte, wenn er nur nicht so groß wäre?”

Otteluennakko

19.02.2021