M1: Viimeisen kotiottelun aika tullut on!

02/19/2020 - 18:06

Miehet edustus

Tällä viikolla suristaan viimeinen kotiottelu runkosarjassa sekä myös toiseksi viimeinen vierasottelu. Alkuperäinen kuva: Esa Jokinen

Jännitys tiivistyy Miesten Divarin runkosarjassa, kun otteluita on joukkueilla jäljellä enää joukkueesta riippuen 2-3. O2-Jyväskylän osalta tällä viikolla pelataan runkosarjan kolmanneksi ja toiseksi viimeiset ottelut, ja samalla viimeinen kotiottelu. Perjantaina vieraaksi Palokkaan saapuu runkosarjan voitosta taisteleva sarjakakkonen Pirkat ja sunnuntaina matkataan puolestaan Kempeleelle Limingan Niittomiehien vieraaksi!

Viime viikonloppuna Ampparit nappasivat elintärkeät vierasvoitot EV Akatemiaa ja Kooveeta vastaan ja asetelmat sarjataulukossa paranivat huomattavasti. Marginaalit kuitenkin pysyivät sarjan trendin mukaisesti hyvin pieninä; pudotuspeliviivan alle on matkaa kuitenkin edelleen vain viisi pistettä, kun taas kotietuunkin on matkaa ainoastaan neljän pisteen verran. Sanomattakin on siis selvää, että tämän viikon peleissä jaossa olevat kuusi sarjapistettä ovat erittäin merkitykselliset kevään osalta!

Divarin tilastot

O2JKL - Pirkat, 21.2.2020 Palokan koulukeskus

Perjantain pelataan viimeisen kerran runkosarjassa siis kotikaukalossa, kun vieraaksi iltapeliin saadaan vastoin monia odotuksia sarjan kakkoseksi noussut ja jopa runkosarjan voitosta taisteleva täksi kaudeksi Divariin noussut Pirkkalan Pirkat. Joukkueiden edellinen kohtaaminen marraskuussa Pirkkalassa kääntyi silloin Amppareiden voittoon numeroin 4-6, joten kokemusta sarjakakkosen kaatamisesta kotijoukkueelta jo löytyy. Tammi-helmikuussa peräti viiden ottelun voittoputken pelannut Pirkat on ollut tasisen vakuuttava koko kauden, mutta harva silti uskoi joukkueen olevan tässä vaiheessa kautta sarjan kärkipäässä. Pirkat on kuitenkin näpäyttänyt epäilijöitään oikein todenteolla tällä sesongilla, ja pelannut todella hienoa salibandyä. Pirkkojen tasaisen rosterin kärkipelaajina ovat esiintyneet kokenut Tommi Ahola (24+17) sekä Mika Salo (25+12), jotka ovat kahdestaan iskeneet yli kolmasosan Pirkkojen tämän kauden maaleista. Vakuuttavasti ovat esiintyneet myös esimerkiksi hyökkääjät Oskari Västilä (8+12), Toni Rantala (9+9) sekä puolustaja Jere Rantanen (5+13). Myös joukkueen maalivahtiduo Joona Pesonen - Toni Tuomi on ollut läpi kauden yksisarjan tasaisimpia.

Ottelun seuranta

Solidsportin lähetys

Perjantain otteluisäntänä toimii Acetium

Miehet edustus

Alkuperäiset kuvat: Esa Jokinen

 

LNM - O2JKL, 23.2.2020 Kempelehalli

Sunnuntaina jatketaan sitten toiseksi viimeisen vierasottelun merkeissä Kempeleelle Limingan Niittomiehien vieraaksi. LNM tasitelee myös kynsin hampain edelleen sarjan kotiedusta pudotuspeleihin, ja onhan joukkueen rosteri yksi Divarin lahjakkaimpia. Edellinen Amppareiden kohtaaminen LNM:ää vastaan päättyi Palokassa viime vuoden puolella vieraiden 4-7 voittoon, joten revanssihengessä O2-Jyväskylä sunnuntaina Kempeleelle matkaa! Limingan kauden avaus oli vakuuttava sisältäen muun muassa kahdeksan ottelun voittoputken, mutta kevättä kohti tahti on hieman tasaantunut muiden joukkueiden noustessa rinnalle. Viimeisimpänä joukkue nappasi kuitenkin kotivoiton juuri Pirkkoja vastaan, joten kyllä menestyksekästä salibandykevättä voi myös pohjoiseen lupailla! Joukkueen kärki on laaja sekä terävä taitavien hyökkääjien Vesa Heikkisen (11+22), Mika Heiskasen (18+6) sekä Niko Latvakosken (16+5) ja kokeneiden Olli Tornbergin (8+15) sekä Joona Viiltolan (18+8) johdolla. Tolppien välistä löytyy Divarin (ja koko Suomen salibandyn) kirkkaimpiin tulevaisuuden tähtiin sekä tämän hetken kärkitorjujiin kuuluva Suomen U19- maajoukkueenkin maalivahti Aki Karjalainen.

Ottelun seuranta

Solidsportin lähetys

O2-Jyväskylä pelasi tosiaan vahvan viikonlopun viime viikonloppuna, ja etenkin sarjan kärkipäähän kuuluvan Kooveen kaataminen toistamiseen tällä kaudella oli joukkueelta kova suoritus! Maalivahtiosasto Henri Tikkanen & Tommi Kauppinen oli taas molemmissa peleissä todellista eliittiä, kentällä edukseen esiintyivät puolestaan etenkin hyökkääjät Joel Wenning ja joukkueen pörssikärki Iiro Kinnunen, kuten myös puolustajista Divari-uransa avausmaalin iskenyt Jani Kuronen. Amppareiden maalipörssin kärkinimi Markus Manninen puolestaan nosti koko kauden maalimääränsä jo erittäin vakuuttavaan lukemaan 23!

Perjantaina olisi siis vielä kerran mahdollisuus nähdä Ampparit kotikaukalossa runkosarjan osalta; panoksien ollessa erittäin korkealla on joukkueelle myöskin kotiyleisön tuki aivan huipputärkeä voimavara, joten saavuthan Palokkaan kannustamaan Ampparit voittoon ja kohti menestyksekästä salibandykevättä! Sunnuntain kamppailua seuraat puolestaan jälleen kätevästi Solidsportin välityksellä.

Miehet edustus

Alkuperäinen kuva: Juhani Järvenpää

19.02.2020