C2: Pudotuspelipaikka varmistui!

02/19/2020 - 18:07

C2

Muuramessa pelattiin kaksi todella laadukasta ottelua Ilvestä ja EräViikinkejä vastaan

Pienenä takaumana tarjoilemme nyt vihdoin otteluraporttia 8.-9.2.2020 pelatuista SM-sarjan kamppailuista. Ottelut pelattiin Muuramen Kulttuurikeskuksella "tapahtumaotteluina", ja samoina päivinä myös O2JKL/MuurY:n C1-pojat pelasivat omat ottelunsa 1-divisioonassa, joten paljon hyvää sählyä oli Muuramessa yleisölle tarjolla! Kiitämme heti aluksi Ceeykkösiä kanssajärjestelyistä hienon salibandytapahtuman osalta, joka keräsi myös vierasjoukkueilta paljon kehuja :)

Mutta pidemmittä alkupuheitta, mennääs sitten itse otteluihin:

O2JKL/MuurY - Ilves

LT 5 - 4 (1-1, 1-1, 3-2)

Tapahtumaviikonlopun avausotteluna nähtiin erittäin herkullinen Sisä-Suomen Derby, kun vuoden sisään useammankin todella tiukan kihhkeän kamppailun vääntäneet Pörriäiset ja Ilves Tampereelta iskivät yhteen. Ottelu oli meille hyvin tärkeä, sillä voitolla pystyimme varmistamaan se, että Iöves ei enää sarjataulukossa ohitsemme nousisi ja paikka neljän parhaan joukossa varmistuisi.

1.erä

Otteluun saatiin heti alusta vauhdikas startti ja peli aaltoili paljon päästä päähän. Pörriäiset sai luotua ehkä aavistuksen enemmän maalipaikkoja läpi erän, mutta kyllä kokonaiskuva oli jälleen Ilvestä vastaan se, että sekä puolustus että maalivahdit Vili Avikainen ja Aku Ikonen olivat ottelun kantavia voimia, eikä tälläkään kertaa kovin isoja marginaaleja voiton suhteen tulisi. Ottelun avausmaalin iskee Pörriäisten hyvän erän jälkeen kuitenkin hieman yllttäen vierailija Ilves, kun erän puolivälin jälkeen vikkelä ja taitava Viljami Koskinen pääsee laidassa irti merkistään, haastaa keskustan kautta vetopaikalle ja kiskaisee kovasta vauhdista pallon ylähyllylle. Tämän ei kuitenkaan annettu pelaamistamme häiritä, sillä kärsivällisyys oli jälleen nostettu ottelun isoksi teemaksi, eikä yksittäisten virheiden saanut antaa häiritä kokonaisuutta. Ajassa 13:39 nhädiinkin sitte kuitti, kun omassa päässä Valtteri Raulo saa katkottua Ilveksen hyökkäyksen ja tökättyä Elmeri Tiilikaisen vauhtiin; Elmolta hyvä haasto kohti maalia ja rystyllä pallo takakulmaan! Enempää tilastoihin oikeuttavia tapahtumia ei erässä nähdä ja ensimmäiselle breikille numeroista 1-1.

2.erä

Toisessa erässä molemmat joukkueet saavat hieman enemmän vastustajan pakkaa avattua ja sitä kautta enemmän maalipaikkoja aikaan, joskin Avikainen&Ikonen company piti huolen, että numerot pysyivät edelleen pieninä. Pörriäiset siirtyy ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon ajassa 26:22, kun kapteeni Samuel "L.Jackson" Majan avaus puhkoo Ilveksen nipun ja syöttö löytää Aatu Knuutin lavan; Aatulta hyvä poikittaisliike, pallo takakulmaan ja tilanne 2-1! Tasaisena jatkuvan erän toinen maali nähdään ajassa 33:33, kun Ilveksen Oskari Vääräniemi pääsee vasemmasta laidasta ampumaan todella tulisesti pallon yläpeltiin ja tilanteeksi 2-2. Erän lopussa päästään kokeilemaan myös ylivoimaa ensimmäistä kertaa ottelussa, mutta tulosta ei tällä kertaa parista huipputontista huolimatta saada ja päätöserään mennään lukemista 2-2.

3.erä

Päätöserään alkuun saadaan hyvä startti, kun jo ajassa 43:49 Pörriäiset siirtyy johtoon, kun vastahyökkäyksestä Eeli Mättö ampuu ja Ikosen torjuman pallon iskee verkon perukoille ottelun toisellaan Aatu! Näissä numeroissa mennään ottelussa pitkälle, kunnes ajassa 53:16 saadaan repäistyä ottelun ensimmäinen kahden maalin ero; omasta päästä sarjan nopeimmaksi pelaajaksiitsensä useampaan otteeseen jo todistanut Veeti Nieminen lähtee rohkeasti nousemaan pallon kanssa, päätyen aina vetopaikalle asti ja laukoen pallon verkon perukoille! Pörriäiset kestää hyvin Ilveksen tasoitusyrityksen erän jatkuessa kohti loppuaan ja johdosta pidetään todella tiukasti kiinni. Ratkaisun makua ilmoille heittää ajassa 56:13 Jami Markkanen, joka laukoo Veetin poikittaissyötöstä pallon tarkasti takakulmaan ja muuttaa johtolukemiksi jo 5-2! Viimeiset minuutit joudutaan kuitenkin kyykkimään isosti, kun Ilves pääsee ylivoimalle kolme minuuttia ennen päätöstä. Lisäjännitystä lopputulokseen tuo ensin Viljami Koskinen ylivoimamaalilla ajassa 58:43 ja hetkeä myöhemmin hieman huonosti puolustetun tilanteen jälkeen Oskari Vääräniemi ajassa 59:06, Ilveksen pelatessa ilman maalivahtia molempien maalien aikana. Viimeinen minuutti olikin sitten aikalailla vain repimistä, raastamista, kyykkimistä ja pallon syömistä, mutta summerin soidessa kiitos seisoi ja pisteet kirjattiin Pörriäisille 5-4 loppuluvuin!

Isot kiitokset jälleen Ilvekselle aivan uskomattoman kovatasoisesta salibandyottelusta, sekä myös isot tsempit loppukauden koitoksiin!

Ottelun tilastot

Tallenne (YouTube)

Matsin jälkeen syötiin hyvät kanapastat (tai eriäväkin mielipide oli, että kyseessä ei ollut pasta vaan makarooni+kastike) ja katseltiin vielä päivän päätteeksi C1-poikien väännön omaa sarjakärkeään Nibacosta vastaan, samalla kun henkisesti toki jo valmistauduttiin seuraavan päivän kamppailuun.

C2

O2JKL/MuurY - EräViikingit Pohjoinen

LT 5 - 9 (0-3, 2-4, 3-2)

Ja sunnuntaina saatiin sitten vieraaksi taas oikein mukava tasonmittaus, kun ikäluokan kiistattomaan kärkiduoon kuuluva lohkokärki EräViikingit Pohjoinen saapui Keski-Suomeen. Joskaan vierailun aloitus ei ollut ilmeisesti mukava, koska pelikenttä piti yhden sinitakkisen toimesta oikein jalkamitalla mitata :D Ilmeisesti kuitenkin kelpasi, kun kaikki paikalle jäivät.

1.erä

Ottelun alussa ErVi rupesi heti pitämään kovaa tempoa yllä ja alkuminuutit oltiin melko paljon puolustuskannalla. Hyvin kuitenkin oli edelliseltä päivältä jäänyt vahva puolustus- ja kyykkimismoodi päälle eikä ErVi lopulta ihan alussa kunnon vetopaikoille päässyt. Kylmää suihkua alkoi kuitenkin tulla niskaan, kun ensin ajassa 4:45 Santeri Kärki iskee myyräntappajalla pallon maaliin yllättäen maalissamme Valtteri Huismanin ja reilua minuuttia myöhemmin pallo pomppii onnekkaasti maalin eteen ja siitä Kax Elias iskee pallon maaliin ja tilanteeksi jo 0-2. Tämän jälkeen alettiin kuitenkin sitten itsekin saada pelistä pientä otetta, ja sekä pallonhallintaa että maalipaikkoja aikaan, joskin vieraiden maalissa Kalle Saastamoinen otti heti avauserässä jokusen melko näyttävän torjunnan. Pörriäisten yritystä ei siis oikein kelvollisesta avauserästä huolimatta palkita, ja vielä yhden läsäytyksen vasten kasvoja iskee kaksi minuuttia ennen erätaukoa viivasta Jere Nieminen tarkalla laukauksella ja erätaukolukemat erittäin hämäävät, mutta murheelliset 0-3. Erän viimeisissä vaihdoissa saatiin myös ikävä takaisku, kun Veetin jalka otti harmittoman näköisessä tilanteessa osumaa ja edellisen päivän kiistattoman kenttäpelaajien MVP:n peli oli pelattu.

2.erä

Toisen erän alkuun vieraat tulevat heti kovalla höngällä, mutta erän alku kestetään nyt hyvin. Kuitenkin ErVin ykköskentän laadukas palloralli tuottaa tulosta ajassa 26.54, kun Emil "Pörssi" Ollikainen unohtuu keskelle vapaaksi ja tästä tämä läväyttää 0-4 numerot taululle. Puolisentoista minuuttia myöhemmin saavat Pörriäisetkin vihdoin maalihanansa auki, kun Nuutti Leskinen ampuu vaparista ja myös edellisenä päivänä oranssipaitojen avausmaalin iskenyt Elmeri Tiilikainen iskee reboundin maaliin! Maalin jälkeisissä vaihdoissa sattuu meille sitten se ottelun musta hetki, kun ensin Olli Marjo unohdetaan täysin vapaaksi ja tämä laukoo 1-5, ja heti seuraavassa vaihdossa Chris Oja laukoo laidasta tulisesti 1-6 lukemat taululle. Tässä vaiheessa saattoi penkillä jokunen katse kohti varpaita suuntautua, mutta pyyhettä ei oltu todellakaan valmiita heittämään kehään; ihan näin hyviä ei vieraat kuitenkaan olleet! Pari minuuttia vieraiden kuudennesta kun on kulunut niin erittäin tärkeä toinen maali saadaan taululle; kolmoselta hyvä karvi ErVin ykköstä vastaan ja Eeli Mätön syötöstä Aatu Knuuti taiteilee pallon maaliin (vaikka tulospalvelussa lukeekin toinen Knuuti :D). Ilo on kuitenkin taas lyhytaikaista, kun minuuttia myöhemmin ErVi rankaisee onnekkaasti maalin edestä Juho Kahloksen maalilla. Loppuerä väänetään melko tasapäisesti ja vaikka taas paikkoja oli kotijoukkueellakin useampi maali iskeä, siirytään erätauolle lukemista 2-7.

3.erä

Kolmanteen erään lähdettiin enää niillä tavoitteilla, että kyllä tästä yksi erävoitto pitää ottaa ja peli-ilme saada taas hieman melankolisen toisen erän jälkeen kirkastettua! Erän alkuun saadaankin nyt taas vahva startti, kun ajassa 43:43 rankaistaan vieraita laiskasta vaihtamisesta; Väinö Heikkilä vapauttaa Joonas Lehtosen maalintekoon ja maalin edestä Joonas napauttaakin lukemiksi 3-7. Viitisen minuuttia tästä ja ErVi kuitenkin rankoo vastaiskusta Ojan ottelun toisella maalilla. Viimeisellä kympillä saadaan kuitenkin ErVin penkille aiheutettua harmaita hiuksia parillakin kavennusosumalla, kun ensin ajassa 50:06 kolmonen rankaisee vastahyökistä Marius Niemelän tarjoillessa Aatulle ja Aatun iskiessä pallon hienolla maltilla maaliin, ja reilut kolmisen minuuttia myöhemmin Matias Knuuti kanttaa viivasta Pörriäiset jo kolmen maalin päähän! Valitettavasti tätä lähemmäksi ei tällä kertaa päästä ja ottelun päätöslukemat 5-9 iskee ottelun kolmannellaan Chris Oja reilut pari minuuttia ennen loppua. Muuten hienolle ottelulle erittäin ruskean päätöksen päätti tarjoilla kuitenkin ErVin valmennus, joka otti todella epäurheilijamaisen aikalisän 16 sekuntia ennen ottelun loppua ilman suurempaa syytä; toivottavasti on edes jossain vaiheessa kautta tästä sitten jotain hyötyäkin heille! Summerin soitua pisteet ErVille oikein laadukkaan salibandyottelun päätteksi lukemin 5-9. Mut hei, se tavoiteltu erävoitto saatiin päätöserästä!

Tappiosta huolimatta ei otteluun voinut isommin kuitenkaan pettyä; pelasimme pääosin oikein hyvin koko pelin ajan, mutta samalla saatiin taas opetus siitä, että tämän tason joukkuetta vastaan oikein hyvinkään ei vielä riitä. Ken tietää, mikä olisi lopputulos hieman onnekkaammalla viimeistelyprosentilla ollut, mutta sen tiedämme, että ErVi oli tässä kamppailussa vielä kuitenkin parempi ja ansaitsi voiton. Lämpimät onnittelut Etelään voitosta sekä jo varmistuneesta lohkovoitosta, ja tsempit pudotuspeleihin!

C2

Viikonloppuun voitiin siis Pörriäisten keskuudessa olla hyvin tyytyväisiä; myöskin siksi, että Tepsin voittaessa Karhut lauantaina varmistui myös meidän osaltamme jo suora pudotuspelipaikka ja vähintään kolmas tila sarjassa, mikä joukkueen päätavoite olikin SM-sarjan alkaessa syksyllä! Seuraavaksi lähdetään sitten metsästämään pienen pelitauon jälkeen vielä kotietuun oikeuttavaa kakkostilaa.

Sarjapeleistä vietämme tällä hetkellä pientä taukoa, sillä seuraavan kerran SM-sarjan peleissä suristaan ja pöristään vasta maaliskuun puolella. Viime viikonloppuna saimme kuitenkin harjoitusottelussa vastaamme erittäin mielenkiintoisen vastuksen, nimittäin kevään pudotuspelikarsintoihin valmistautuvan Merikoski SBT Warriorsin Oulusta. Palokassa lauantaina 15.2. pelatussa ottelussa oli vauhtia, kovuutta ja viihdettä tarjolla oikein mukavasti, lopputuloksena Pörriäisille 12-5 voitto kuitenkin. Ottelu oli meillä oiva paikka testailla hieman uusia koostumuksia, ja samalla ladata vierailijat maksimivireeseen kevättä kohti, kun Pohjois-Suomen Aluesarjan mestari lähtee myös puolivälieräpaikkoja tavoittelemaan!