N3: "Melkein maaleja" ja kaivatut kaksi pistettä

10/18/2020 - 15:24

Naiset 3

Toiseen turnaukseen, Tampereen Spiral-hallille suuntasimme kimppakyydeillä. Matkaan lähti kaksi maalivahtia, sekä 14 kenttäpelaajaa.

O2-Jyväskylä - Pekolan Isku

Pelin alku oli tahmea. Heti erän alkuun istuimme jäähyn ajatuksissaan sattuneesta pelin viivyttämisestä, mutta alivoimamme kesti tilanteen hienosti. Erän ensimmäinen maali nähtiin PIskun toimesta ajassa 6:08.

Toisessa erässä hyökkäyksemme kulki ensimmäistä erää paremmin, mutta maalit jäivät puuttumaan. Pallo vieraili vastustajan maalialueella useita kertoja, mutta vaihtopenkin kohahdukset eivät muuttuneet hurrauksiksi. Pian tuomarin pilli soi meille jälleen. Tällä kertaa vastustaja onnistui hyödyntämään YV :n ja pääsi ujuttamaan pallon maaliin. Kauaa ei tilanteen jälkeen ehditty pelaamaan, kunnes jäähypenkkiä tarjottiin jälleen tilanteessa, jossa maalivahti #12 Eeva Hännisen torjuntayritys luettiin estämiseksi. Vastustaja oli tälläkin kertaa ylivoimassaan ovela ja kasvatti johtoaan toistamiseen. Puolustuspäässä oma merkkauspelaaminen sakkasi ja vastustaja käytti jokaisen heille luodun tilaisuuden maalamalla pelin 0-4.

Kolmannen erän alkuun lipsahdettiin merkkauksen kanssa ja vastustaja rankaisi uudelleen. Hetkeä myöhemmin #10 Suvi Lotvosen sinnikäs duuni palkittiin ja upean suojauksen jälkeen valkeaa verkotettiin toiseenkin päätyyn. Hetken aikaa tehtiin jälleen useampia "melkein maaleja". Aiemman maalin aiheuttama ilo siirtyi kuitenkin pian jälleen PIskun puolelle ja taululle vaihdettiin lukemat 1-6.

Vastustajan maastapelaamisjäähyn alkuun otettiin aikalisä, jonka jälkeen pelitempoa kasvatettiin onnistuneesti. Hetkeä myöhemmin meille tarjoutui tilaisuus rankkariin, jonka #99 Linda "Lissu" Latio latasi upeasti verkkoihin. Muutaman minuutin kuluttua onnistuttiin jälleen, kun #21 Ulla Rytkösen syöttö tavoitti maalinnälkään päässeen #99 Linda "Lissu" Lation. Loppukiri ei kuitenkaan riittänyt ja PIsku vei ottelun maalein 3-6. Ottelun "melkein maalien" määrästä kertonee myös torjuntatilasto, jonka mukaan vastustaja torjui useammin kuin me.

MIG || - O2-Jyväskylä

Pelin aloitusvihellyksen jälkeen tamperelainen MIG oli lähellä saada päälle hallinnan, mutta kentälle ensimmäisessä vaihdossa hypännyt #7 Emma Kautto päätti heti näyttää taistelutahtoaan, kierrellen vastustajien ohi ja ladaten luukkuun. Pitkän aikaa mentiin päästä päähän ja tilanteita nähtiin molemmissa päädyissä. Pelin tempo oli tavanomaista rauhallisempi, eikä kumpikaan joukkueista lähtenyt nostamaan tempoa toisen ylitse. Erän loppuun MIG pääsi tasoittamaan pelin.

Toisessa erässä väännettiin jälleen hyvä tovi, ennen kuin alkoi tapahtua. Ensin MIG pelaajalle vihellettiin jäähy työntämisestä. Ylivoima pyöri jonkin aikaa hyvin, joskin vetoja olisi voinut lähteä enemmänkin. Jossain kohtaa MIG pelaaja kuitenkin pääsi pallolle ja heitti onnekkaan roikun korkealla kaarella kohti maalia, onnistuen pudottamaan pallon maalivahti #1 Zeni Lahtisen ja yläriman välistä. Vastustajan johtoasemasta ei häiriinnytty, vaan taistelua jatkettiin samaan tyyliin. Silloin tuttu kaksikko, syöttäjä #21 Ulla Rytkönen ja maalintekijä #99 Linda "Lissu" Latio pääsivät tasoittamaan ottelun 2-2.

Kolmas erä aloitettiin vahvasti. Vastustajan päätyyn saatu pyöritys tuotti tulosta, kun puolustajaa paikkaamaan jääneen #88 Linda Kellosaaren vedon onnistuneesti verkkoihin ohjasi #34 Maria Kurkela. Muutamaa hetkeä myöhemmin ykkösketjun duuni palkittiin jälleen #88 Linda Kellosaaren siirtäessä pallon tonteille nousseen #99 Linda "Lissu" Lation rystynostonamuteltavaksi.

Samassa ajassa (40:03) MIG päätyi käyttämään aikalisän, jonka jälkeen vastustaja hyödynsi mahdollisuuden kuudenteen kenttäpelaajaan. Pallo saatiin kuitenkin ryövättyä kaverilta muutamaankin otteeseen. Aikaa pyrittiin pelaamaan rauhoittamalla, mutta hyvälle paikalle päästessään #10 Suvi Lotvonen päätti tarjota mahdollisuuden #72 Taija "Taiski" Mitroselle, joka siirsi kylmän viileästi pallon häkkiin. MIGin loppuajan painostus ei peliä enää kääntänyt, vaan lukemat 2-5 toivat meille kauden ensimmäisen voiton kotiin viemisiksi.

Turnauksen Hunajata -pelaajaksi nimettiin ketjuaan hyvin sparrannut #7 Emma Kautto. Erityismaininta kuuluu #72 Taija "Taiski" Mitroselle, joka pelasi molemmissa otteluissa kahdessa kentässä.