M1: Joukkueen rakentuminen jatkuu - Kolme uutta sopimusta!

04/18/2021 - 14:35

Miehet edustus

Akatemian kautta Edustusjoukkueen sopimuspelaajien joukkoon nousee kolme uutta nimeä-

O2-Jyväskylän Miesten Edustusjoukkueen ensi kauden joukkueen rakentaminen jatkuu, kun tällä viikolla julkaistiin kolme uutta sopimusta. Vaikka kyseessä on kolme nimenomaan uutta pelaajasopimusta, ei yksikään uusista nimistä tule Amppariyleisölle mistään täydestä tuntemattomuudesta, sillä jokainen heistä on kantanut O2-Jyväskylän paitaa päällään myös menneillä kausilla.

Tervetuloa siis Edariamppareihin Väinö PulkkinenRiku Kulmala sekä Joni Vainio!

Väinö Pulkkinen (s.2002) debytoi jo nuorella iällä Mikkelin Hatsinan miesten joukkueessa 2-divisioonassa ja on ollut nuoresta iästään huolimatta joukkueen johtavia pelaajia viimeiset kolme vuotta. Kaksi vuotta Väinö on nähty myös rinnakkaisedustuksella O2-Jyväskylän A-pojissa 1-divisioonan peleissä. Taitava hyökkääjä on ollut joukkueensa kantavia voimia myös Ampparijunioreissa ja jälki on ollut tuhoisaa myös tehopisteiden valossa sekä 2-divisioonassa että A-pojissa: Hatsinan paidassa viimeisen kolmen vuoden aikana Väinö on kirjauttanut 43 ottelussa pörssit 18+41=59 ja Ampparien A-junnuissa puolestaan 28 ottelussa 23+28=51. Erittäin lupaavasta pelaajasta on siis kyse, ja Väinö tulee olemaan yksi ensi kauden mielenkiintoisimmista tulokkaista Amppareiden ryhmässä!

Riku Kulmala (s.1996) on tuttu näky myös Divarin peleistä edellisiltä kausilta, sillä kausina 2018-2019 sekä 2020-2021 sentterin paikalla operoiva RIku on pelannut yhteensä kahdeksan Divarin runkosarjan ottelua ja viime kaudella Porissa aukesivat myös maalihanat, yhteensä tehoja näissä kamppailuissa on kertynyt 1+3=4. Riku on toiminut 2-divisioonassa pelaavan Akatemian kapteenina useamman vuoden ja kuulunut aina joukkueen tärkeimpien pelaajien joukkoon. Akatemian viime kausi jäi todella tyngäksi ja joukkue pelasi ainoastaan viisi ottelua, joista Riku kerkesi pelaamaan yhden tehoilla 0+2. Kahden edellisen kauden lukemat tosin ovat kovaa luettavaa; 39 ottelua tehoin 21+25=46. Vielä nuorena, mutta silti jo kokeneena pelaajana Riku tulee olemaan erittäin tärkeä palanen ensi kauden Amppareissa!

Joni Vainio (s.1995) tulee täydentämään Amppareiden maalivahtiosaston tulevalla kaudella Tommi Kauppisen siirtyessä uusien haasteiden pariin. Vainio on ollut kolme vuotta Akatemian luottovahti 2-divisioonan puolella ja pelattuja otteluita löytyy 22 torjuntaprosentilla 76,53%. Päättyneellä kaudella hänet nähtiin myös kolmessa Divarin ottelussa penkillä, joten myöskään Vainio ei aivan tuntemattomaan paikkaa ole tulossa ja tulee varmasti haastamaan ensimmäisellä kokonaisella Divarikaudellaan Henri Tikkasta ykkösmaalivahdin paikasta!

Nyt solmittujen sopimusten myötä Amppareilla on ensi kaudeksi kasassa sopimukset kahden maalivahdin ja viiden kenttäpelaajan kanssa.

Sopimustilanne 18.4.2021

Maalivahdit: Henri Tikkanen, Joni Vainio

Kenttäpelaajat: Markus Manninen, Lari Mäkelä, Lauri Lavonen, Väinö Pulkkinen, Riku Kulmala

18.04.2021