M1: Vieraita Porista!

02/18/2023 - 18:10

Sunnuntaina pelataan Palokassa todellinen kuuden pisteen kamppailu

Inssi-Divaria on Amppareiden osalta jäljellä enää neljän ottelun verran, ja panokset kovenevat sitä mukaa, mitä lähemmäs loppua edetään. Huomenna sunnuntaina pudotuspeliviivan alla vielä majaileva Ampparit saa vieraakseen Porista Karhut, jotka puolestaan miehittävät viimeiseen pudotuspelipaikkaan oikeuttavaa kuudetta sijaa. Ja kun tähän sijaan Amppareilla on tällä hetkellä matkaa kuusi pistettä, niin kyllä siitä kliseisestä kuuden pisteen kamppailusta voidaan todellakin puhua. 

Molemmat joukkueet lähtevät sunnuntaihin tappio niskassaan, kun Ampparit taipui viime pelissä SaiPalle Lappeenrannassa selvin lukemin 10-4, Karhut puolestaan hävisi kotonaan Hawksille 2-8.

Kovan syyskauden pelanneet Karhut ovat alkuvuodesta olleet hieman heikommassa tuloskunnossa, sillä tämän vuoden puolella voittosarake on karttunut vain yhdellä voitolla. Karhut on operoinut koko kauden melko kapealla ringillä, mutta viime peleissä joukkue on kuitenkin saanut kolme kenttää kasaan melko hyvällä prosentilla. Useampi juniori on päässyt kokeilemaan Inssi-Divarin vauhtia. Heistä etenkin 2005- syntyneet Niko Pulli, Jussi-Pekka Raitanen ja Eero Ranne sekä 2004- syntynyt Akseli Kataja ovat osoittaneet, että pystyvät tällä tasolla hyvin pelaamaan. Ja onhan myös porilaisten maalivahtitrio varsin nuori, kun sen muodostavat Miro Rantala (s.2003), Miro Mäkelä (s.2004) sekä upeita otteita esittänyt ikäluokkansa parhaisiin torjujiin kuuluva Ville Lax (s.2005). Mutta se kokeneempi osasto onkin Karhuilta sitten ihan koko sarjatason kärkeä; Tomi Jerkku (19+20) sekä Eero Vanhatalo (18+15) kuuluvat koko sarjatason vaarallisimpiin hyökkäyspään pelaajiin, kuten myös 22 maalia iskenyt 22-vuotias Tuomas Huhtala.

Ampparit nappasi viime viikonloppuna hienossa paikallisderbyssä voiton Happee Steamersista jatkoajalla ja taipui tosiaan sunnuntaina SaiPalle vieraissa. Nuoret supertalentit Aatu Knuuti (22+24) ja Marius Niemelä (19+15) ovat johtaneet joukkueen hyökkäyspeliä huikealla tulokaskaudellaan, mutta muistakin Amppareista muun muassa Mitri Tuomala (19+10) ja Oscar Salminen (15+11) pelaavat pisteiden valossa uransa parasta kautta Divarissa, myös Markus Mannisella on 17 syöttöpisteen johdosta yhden kauden syöttöennätys mennyt heittämällä rikki. Puolustuksesta Matias Knuuti (7+9) sekä Topias Kangas (7+4) ovat myös breikanneet omalla pelipaikallaan Inssi-Divarin huippua kohti; ja eipäs unohdeta että kaiken kokeneen Lauri Lavosen lavasta on nähty maali tälläkin kaudella ja maaliputki jatkuu nyt jo kuudetta kautta!

Kuten mainittua, nyt pelataan todella isoja pelejä. Ja kun niitä saamme pelata vieläpä Jyväskylässä, niin kyllä kotiyleisön tuki on sellainen voimavara joukkueelle, josta varmasti saadaan lisäbuustia omaan tekemiseen.

Täytetäänhän huomennakin siis Palokan lehterit ja kannustetaan Ampparit voittoon kauden tähän mennessä tärkeimmässä kamppailussa!

O2-Jyväskylä - Karhut huomenna sunnuntaina Palokan koulukeskuksella Klo 15:15!

Karhut ennakko

Kuva: Esa Jokinen
Joukkue