Jyväskylän derby: Marianne Väliaho pelaa työnantajaansa vastaan!

02/18/2016 - 14:44

Ikään kuin siinä ei olisi tarpeeksi, että pelaa paikallisottelussa pudotuspelipaikasta ystäviä ja entisiä joukkuekavereita vastaan. Happeen puolustaja Marianne Väliaho pelaa lauantaina Jyväskylässä naisten Salibandyliigan derbyssä myös työnantajaansa vastaan!

Paljon ratkaisevan paikallispelin asetelma muuttui Väliaholle, 21, vähintäänkin mielenkiintoiseksi, kun hän viime viikolla aloitti nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajan opintoihinsa liittyvän työharjoittelun O2-Jyväskylän organisaatiossa. ”Omalla” seuralla eli Happeella ei ollut työharjoittelijalle tarvetta, mutta Jyväskylän suurimmassa salibandyseurassa hommia piisasi.

Päivisin Väliaho muun muassa ohjaa ”Ampparien” iltapäiväkerhoja ja kirjoittaa juttuja keväällä ilmestyvään O2-Magazineen. Työpäivän jälkeen hän suuntaa hirvipaitojen harjoituksiin – kerran jopa suoraan O2:n junioreja ohjaamasta ampparilogolla koristellussa t-paidassa.

- Ihan pikkuisen tuli kuittia pukukopissa! Voi olla, että sakkokassaan kilahtaa vielä muutama euro lisääkin, kun eksyy koppiin väärä paita päällä. Saa nähdä, päästetäänkö mua lauantaina edes kentälle! Hyväntuulista kuittia on tullut myös ookakkosen toimistolla, Väliaho naurahtaa.

Kolmatta kautta Liigassa pelaava Väliaho myöntää, että asetelma tuo vielä lisämaustetta entisestäänkin tuliseen derby-keitokseen.

- Näissä paikallispeleissä on oma, erilainen tunnelmansa verrattuna muihin kamppailuihin. Ihan mahtavaa päästä pelaamaan vanhoja joukkuekavereita ja muutenkin tuttuja tyttöjä vastaan! Yleisöä oli viimeksi kivasti, ja toivottavasti tälläkin kertaa Monnarin katsomot täyttyisivät.

- Derby tuo ainakin itselleni lisäbuustia ja halua näyttää, kumpi oikein on Jyväskylän naissalibandyn kingi. Joukkueessa onkin kyselty, onko hirvisydän jo vaihtunut ampparisydämeen, Väliaho nauraa.

Ei ole, mikäli Väliahon matsiveikkauksesta voi mitään päätellä.

- Veikkaisin, että lauantainakin pelistä tulee tiukka edellisen matsin tapaan, mutta kyllä me tämä peli hoidetaan. 5-2 Happeelle, Väliaho ennustaa.

Marianne Väliaho, Happee

Naisten Salibandyliigassa

2015-16: 15 ottelua, 4+7=11.

2013-15: Runkosarjassa 43 ottelua, 5+6=11. Pudotuspeleissä 16, 0+1=1. Pronssia Happeessa 2014.

Naisten Salibandyliigaa O2-Jyväskylä-Happee Jyväskylän Monitoimitalolla lauantaina 20.2. klo 18.30.

 

Naiset edustus

Kuva: Esa Jokinen