Akatemia avasi kevätkauden voitokkaasti

01/18/2018 - 13:31

Akatemian 3 divaritaival jatkui viikonloppuna Jämsässä. Joulutauolla ryhmäenergiaa ihan
ulkomailta asti hakeneet akatemianuorukaiset lähtivät innokkaina ja luottavaisina sarjapeleihin, joissa
vastaan oli aseteltu EPA Tampereelta ja SBT PaPo Parkanosta.

Ensimmäinen peli alkoi hieman takkuisesti eikä kunnollista kontrollia saatu sen paremmin
palloon kuin peliinkään. Innokasta, mutta ajatuksetonta vöyhöttämistä, joku kommentoi osuvasti pelin
aikana. Erä erältä se punainen lanka kuitenkin lähestyi pelaajien hyppysiä ja kolmannessa erässä jo
oltiinkin sitten selkeästi se kontrolloivampi ryhmä ja otettiin ns. väsytysvoitto vastustajasta.
Maalintekijöinä ottelussa Akatemian puolelta olivat alikersantti Viänänen, kapteeni Wargelin,
ylipäällikkö Toiminen sekä alokkaat St Taavitsainen ja Eelis Virtanen. Aina ei tarvitse onneksi yltää
parhaimpaansa voittaakseen, toisaalta aina et voita vaikka niin tapahtuisikin.

Toinen peli ja vastassa Parkanon ylpeys SBT PaPo. Tiedettiin, että PaPo on niitä joukkueita, jotka
todellakin yrittävät pelata salibandyä järjestelmällisesti ja organisoidusti, pelaajat ovat urheilullisia ja peli
perustuu joukkuepelaamiseen. Sarjataulukko ei tee oikeutta tälle ryhmälle. Peli alkoi vauhdikkaasti ja
PaPo oli joukkueista se, joka otti ensimmäisessä erässä hienoisesti pallollisen pelin hallinnan itselleen.
Akatemia haki ensimmäisessä erässä vielä tätä uutta rytmiä ja pelin muokkautumista siihen. Nolla
nollassa erätauolle.

Toiseen erään pyrittiin lisäämään pelinopeutta ja ennen kaikkea kääntöpeliin panostettiin. Neljännessä vaihdossa sitten lopulta luukut aukesivat. PaPo pyörityksen jälkeen maalivahti Pohjola avasi nopeasti keskiviivan kohdalle vasempaan laitaan St:lle joka levitti saman tien pallon oikealle kaistalle ylöspäin hiipivälle Sii Hirvoselle. Siin millin tarkka onetimer painui etukulmasta
verkkoon. Todella upea avausmaali. Viitisen minuuttia myöhemmin Akatemia pääsi kokeilemaan
ylivoimaa. Seuraava kelpaisi vaikka opetusvideoon: Muutama yhden kosketuksen siirtely vasemmassa
laidassa ja lopulta ykkösellä pallo taskuun hiipineelle Siille, joka latasi guugelin edelleen ykkösellä
maalin takaristikkoon. Palloa ei kylläkään kerennyt näkemään, mutta äänestä päätellen se hipoi
maalirautoja ja löytyi lopulta maaliverkoista. Ihan kiva maali – Tanninenhan nyt tosin joutuu tämän
jälkeen vieläkin odottamaan omaa vuoroaan tässä ylivoiman keskellä. No, tämän ylivoiman jälkeen muutaman
minuutin aikana Akatemia käänteli peliä vielä parin maalin arvoisesti, ensi Toiminen Stn esityöstä 3-0 ja
heti perään rightin veljekset viimeistelijänä Mölberg Arvolan esityöstä, peli 4-0 ja loppulaulut voi alkaa.
Siihen malliin toimi Akatemian kääntöpeli ettei PaPolle jäänyt tässä nyt valitettavasti mitään palaa.

Erätauolla PaPo yritti vielä virittää kiriä ja onnistuikin heti kolmannen erän alkuun kaventamaan pelin 4-1
lukemiin. Maalinteon erikoismies Tuukka Toiminen oli kuitenkin nyt löytänyt sellaisen peli-ilon, ettei
PaPon kirille jäänyt enempää sijaa. Mies nakutteli kolme maalia erän loppuun ja nuorempi rightin
veljeksistä, Mr Mölberg, illan toisensa, joten valotaululle saatiin näin loppulukemat 9-1 Akatemialle.
Huh huh, olihan esitys. Tähän voisi vaikka tottua. 4 pistettä lisää sarjataulukkoon ja nousukarsintaviivan
ylitys. Pysytään nyt vähintään tässä meinigillä eteenpäin.

6 peliä jäljellä ja kilpailu kiristyy – hienoa olla kisassa edelleen mukana.