P18: Vuoden viimeiset surinat!

12/17/2021 - 16:08

Otteluennakko

Ikäluokan molemmat joukkueet päättävät pelivuotensa 2021 kotimaisemissa

Maaottelutauko on vietetty, ja on aika palata takaisin kaukaloon! Siis yhden ottelun ajaksi, sittenhän päästäänkin jo joulutauolle :D Noh jokatapauksessa, pelataan nyt pelaamaan taas päästään. Nimittäin ylihuomenna sunnuntaina 19.12. on molemmilla Amppareiden P18- ikäluokan joukkueilla edessään vuoden 2021 viimeiset sarjapelit, ja molemmat joukkueet pelaavat myös Jyväskylässä. Kilpa saa vastaansa Aluesarjassaan paikalliset Hirvet ja Karhut, kun Keljonkankaan uudenkarhealla koululla pelataan Keski-Suomen joukkueiden keskinäinen derbypäivä. Illalla puolestaan Edustuksella on edessään toisen ottelukierroksen aloitus 1.Divisioonassa, kun toista kertaa sarjassa ja yhteensä kolmatta kertaa tällä kaudella kohtaamme EräViikingit Akatemian, tällä kertaa vihdoin Jyväskylässä ja Palokan koulukeskuksella.

Kilpa lähtee vuoden viimeiseen pelipäivään jahtaamaan sarjapisteitä sarjataulukon sijalta 6, kun kuudesta pelistä on tilille napsahtanut kaksi voittoa ja neljä niukkaa tappiota. Nyt kuitenkin tavoitteena olisi kerätä vuoden loppuun täysi pistepotti, jotta sarjan kärki ja sitä kautta jatkopaikat eivät karkaa. Edustus puolestaan lähtee omaan otteluunsa (ja jokatapauksessa myös joulutauolle) sarjan kärkipaikalta, joskin eroa takana hengittäviin M-Teamiin, Pirkkoihin ja Steelersiin halutaan repiä vielä vähän isommaksikin.

Ei sen isompia alustuksia, ei muuta kun ennakot lukuun:

Aluesarjan pelipäivä #4, Keljonkankaan koulu

Sunnuntai käynnistyy Keljonkankaalta Aluesarjan pelipäivän merkeissä jo aamupäivästä, kun Ampparit kohtaa avauspelissä ensin Happee II:n ja päivällä puolestaan SC Lupon. Joukkueet kohtasivat toisensa myös sarjan avauksessa, silloin O2-Jyväskylä taipui Hirvirytkeelle maali-iloittelussa 11-7, Luppo puolestaan lyötiin tyylipuhtaasti 12-0. Happee lähtee pelipäivään tappiottomana sarjakärkenä, Luppo puolestaan sarjan viimeiseltä sijalta, joskin pistetilinsä jo avanneena.

Hirvilauma pyörittää tämän sarjan peleissä todella laajaa sekä laadukasta rosteria, kun mukana ovat sekä P16- joukkueen pelaajat että myös osa SM-sarjaa pelaavan P18- joukkueen pelaajista. P18- pelaajista etenkin pistepörssin kärkeä miehittävät Mikael Heinonen (13+6) sekä Lenni Jormakka (3+7) ovat tässä sarjassa kovia tekijöitä. Pelikirja tulee vahvasti P16 puolelt, ja joukkue luottaa vahvaan pallokontrolliin, hyvään kääntöpeliin ja ennen kaikkea viisikkojen sisäiseen saumattomaan yhteistyöhön. Kova on haaste siis aamupelissä!

Päiväpelin vastus Luppo on vahvistanut viime aikoina rivejään usealla uudella pelimiehellä, ja joukkueen rosteri alkaa olla ainakin paperilla todella kovaa luettavaa. Kauden alussa Ampparit pääsi vielä helpolla, nyt niin tuskin tulee käymään. Joukkueesta nousevat esiin etenkin useat vanhat Hirvirytkeen pelaajat, heistä Vilho Ylönen ja Aku Lampinen joukkueensa tehokkaimpien joukossa. 

KIlvan kokoonpanosta katseet kääntyvät etenkin ykkösviisikkoon Ville Pasanen - Joonas Pappinen - Miko Huovila - Mirko Kautto - Veeti Nieminen, joka on tällä kaudella tulosta takonut; heistä Pappinen joukkueen pörssikärkenä 6+2. Samoissa pisteissä myös toisen kentän tehoduo Markus Tissari (2+6) - Karri Kaiterniemi (5+3) ja kolmannestakin kentästä löytyy etenkin jalkoja Roope Rimpilän ja Väinö Heikkilän mukana. Puolustuksessa etenkin joukkueeseen täksi kaudeksi siirtynyt Jussi Rintala pitää huolen, että Rony Saajamaan vartioiman maalin eteen ei vihut tule rusikoimaan liikoja.

Otteluiden seuranta Tulospalvelussa:

Klo 10:00 Happee II - O2-Jyväskylä II

Klo 14:00 O2-Jyväskylä II - SC Luppo

Otteluennakko

O2-Jyväskylä - EräViikingit Akatemia, 1.Divisioona

Ja sunnuntain päättää sitten Edustuksen vuoden viimeinen Divarin peli, kun vieraaksi saadaan pari kertaa tällä kaudella kohdattu EräViikingit Akatemia. SM-karsinnoissa joukkueet väänsivät tiukan ja hieman nihkeän pelin, josta Ampparit kuittasi voiton lukemin 4-6, sarja-avauksessa puolestaan Mosahallilla lukemat repesivät erittäin rumiksi 5-19. Tunnepuolella nämä pelit ovat olleet tähän asti jossakin määrin lämpöisiäkin, joten varmasti nyt se joukkue, joka saa pakettinsa pidettyä paremmin kasassa, tulee vahvoilla olemaan. Se on varma, että vierailijat tulevat peliin todella kovalla asenteella!

ErVi lähtee viikonloppuun sarjan sijalta 10, ja voittoja joukkue on raapinut tällä kaudella neljä kappaletta. Kovana statementina ovat mm. voitot M-Teamista ja SaiPasta, mutta vastapainona on tullut pari isompimaalista tappiotakin. Laatua joukkueesta löytyy taitojen puolesta yllin kyllin, onhan joukkue täynnä EräViikinkien 2004- ja 2005- ikäluokkien polkuja kulkeneita pelaajia, jotka ovat tottuneet menestymään. Tehokkaimmin ovat esiintyneet Chris Oja (11+10), erittäin maalinälkäinen Vili Auvinen (17+3) sekä taitava Juho Kahlos (13+6). Lisäksi seurata kannattaa erityisesti Atte Sundellin ja Markko Pitkäsen otteita, molemmat ovat osoittaneet olevansa tähän sarjaan todella kovan luokan pelimiehiä. Maalivahtikolmikosta Julius Pajari on napsinut tällä kaudella koppeja kaikista kovimmalla prosentilla.

Ampparit lähtee vuoden viimeiseen koitokseen siis sarjakärjessä ja neljän ottelun voittoputkessa. Joukkueen peli on mennyt eteenpäin mukavasti pitkin kautta, ja myös vaikeat hetket on pystytty selvittämään pääsääntöisesti hyvin. Viime peli Tiikereitä vastaan oli jo erittäin lähellä sitä paalutettua ehjää kuusikymppistä, joten nähtäväksi jää, miten tavoitteessa onnistutaan tällä kertaa!

HUOM! O2-Jyväskylän kaikissa tapahtumissa tarkistetaan koronapassi, joten myös sunnuntaina kaikilta Palokkaan saapuvilta 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta katsojilta passi tarkistetaan. Myös vahva maskisuositus ja pidetään turvavälit ja hygienia ja se tuttu pari vuotta kestänyt litania tähän perään :)

Ottelun seuranta Tulospalvelussa

Livestriimi YouTubessa

EVA

Ja sanomistahan sitä taas tulee jos loppuun ei pelipäivän tärppejä heitetä (no sanomista tulee kyllä muutenkin, kun aina joku näissä on pielessä):

"Onko Tuhkimo- kenttä jopa parempi kuin Ruotsin kolmoskenttä?"

"Saako Pälvimäki taas uusia faneja vastustajan puolelta?"

"Toistuuko Eelin Mosahallin pöljäpäivä?"

"Toistuuko viime ErVi- pelin maalijuhlat vai pidetäänkö Tiikerit- pelin linja?"

"Matsun lapa on nyt kuumana - rankaiseeko taas ja aloittaa jopa maaliputken?"

"Jamille ensimmäinen ErVi- peli tällä kaudella - onko pörssit budjetoitu kaikki tähän yhteen?"

"Nappaako Aatu pistepörssin kärkipaikan takaisin itselleen?"

"Karistaako Marre pientä tuhlaajapojan mainetta niskastaan?"

"Toimiiko YV? Älkää kysykö Aapolta ;)"

"Jatkaako Mansikka maalissa vakuuttavaa kauttaan?"

"Onko voittava Nocco kesäinen vai talvinen maku?"

"Ja mikä tärkeintä - MIKÄ SE MEIDÄN MAALIBIISI ON?"

Sunnuntaina siis pelit tältä vuodelta pakettiin, nautiskellaan vielä kerran hyvästä sählystä niin saa jouluna sitten syödä vaikka vähän enemmänkin ;)

17.12.2021