M1: Miehet hyytyivät kalkkiviivoilla tasapeliin

12/17/2013 - 14:06

Miesten kärkikamppailusta Pirkkoja vastaan tuli sunnuntaina odotetun tiukka. O2 näytti jo purjehtivan päätöserässä vastustamattomaan voittoon, mutta turhat jäähyt päästivät Pirkat vielä onnistuneesti mukaan peliin. Kun jatkoaikakaan ei tuonut ratkaisua, päätyivät joukkueet jo toistamiseen kuluvalla kaudella pistejakoon, tällä kertaa 6-6(1-1,2-2,3-3). Joulutauolla joukkueiden ero on siis sama kuin ennen otteluakin, kaksi pistettä Amppareiden eduksi.

Miehet edustus

Avauserässä molemmat pystyivät luomaan omat paikkansa maalintekoon, ja maaleja nähtiin yksi kumpaiseltakin puolelta. Hattutempun taituroinut Jari Ylisarkki vei vieraat johtoon vaparista, mutta Kimmo Paananen kuittasi tasoituksen maalinedustalta viimeisellä mahdollisella sekunnilla ajassa 19.59 (kuvassa alh.).

Toisessa erässä O2 meni johtoon Henri Pitkäsen kaaliperhosella, mutta tämän jälkeen seuraavat minuutit mentiin Pirkkain komennossa. Ylisarkin kaksi osumaa siirsivät vieraat johtoon, mutta Simo Saarinen ohjasi tasoituksen Vesa Hytösen komeasta lättysyötöstä.

Kolmas kolmannes alkoi Amppareiden kannalta terävästi, ja joukkue oli kaikessa vieraitaan edellä. ”Niilin hanhiksi” (kuvassa alh.) nimetty ketju Perälä-Pöyhönen-Huisman pelasi erittäin terävän päätöserän, ja kaikki osuivat karkumatkalla kertaalleen vieden isännät 6-3 –johtoon. Tämän jälkeen pelaamiseen tuli epäsopivaa löysyyttä, ja vastoin sovittua tie kävi liian usein jäähypenkkiä kohti. Pirkat käyttivät hyvän ja kokeneen joukkueen tavoin kurittomuuden hyväkseen. Samuli Kiviharju sooloili kavennuksen, ja entinen Classic-peluri Lauri Antila ampui kaksi seuraavaa maalia. Tasoitus päätösnumeroiksi 6-6 syntyi ajassa 59.35 ilman maalivahtia, joten lähellä O2-voitto oli.

Miehet edustus

Jatkoajalla molemmat pelasivat melko varmaa oman pään peliä, eikä kumpikaan lähtenyt hakemaan voittomaalia hirvittävällä riskillä. Näin pisteet tasattiin, aivan kuten joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessakin Pirkkalassa syyskuun lopulla. Tuolloin O2 nousi kolmen maalin takaa tasoihin, joten siinä mielessä puntit menivät nyt tasan.

Valmentaja Ilkka Peltonen ja 1+1 iskenyt laituri Anssi Huisman niputtivat kärkiottelun ja samalla kävivät läpi ajatuksiaan koko nähdystä alkukaudesta.

- Tasaista vääntöähän se oli kentän jokaisella osa-alueella, kuten osasimme odottaa. Pörssikärjet pysyivät molemmilla kurissa, joten kotiläksyt oli siinä suhteessa tehty oikein. Päätöserän alussa näytti siltä, että kaverilla alkaa jalka painamaan ja saimme oman 5-5-pelaamisen toimimaan hyvin. PirPi on kova joukkue, ja sen he lopun kirillään näyttivät. Hetkeen ei meitä vastaan ole noustu tuollaisesta tilanteesta, ja lupaan sen ettei tällä kaudella enää noustakaan, Peltonen tuumi.

- Pirkat oli hyvä, oli mukava pelata pitkästä aikaa tasaista ja vauhdikasta peliä. Tällaisiin peleihin syttyy hieman eri tavalla kuin niihin, joissa kaverilla on 9 pelaajaa paikalla. Avauserä oli meiltä vähän hakemista, toisen erän lopussa ja kolmannen ensimmäisellä kympillä olimme kuskin paikalla. Kolmannen erän lopussa turhat jäähyt suistivat ihan hyvin näpeissä olleen pelin tasuriksi. Pelattiin periaatteessa ihan hyvä peli, mutta tottakai harmittaa että ryssittiin loppu ihan omaa hölmöyttämme. Hyvä paikka meille ottaa opiksi, hyviä joukkueita vastaan tuollaiseen ei vaan ole varaa, Huisman kertasi.

Lopun sulamisefekti ei ollut Peltosenkaan mieleen, mutta coach näkee siinä Huismanin (kuvassa ylh.) tavoin myös mahdollisuuden oppia tulevaa varten.

- Toivottavasti jätkät nyt huomaavat, kuinka tärkeää sieltä boksista on pysyä pois. Voittaminen on kovia joukkueita vastaan niin pienistä asioista kiinni, ettei ole varaa lähteä sooloilemaan henkilökohtaisella tasolla yhtään. Tulos näkyy heti taululla Pirkkojen kaltaista joukkuetta vastaan, Peltonen toteaa.

Syksy on sisältänyt 11 ottelua, joista saldona on 9 voittoa ja kaksi tasuria. Huismanin mukaan pelin kanssa on vielä tekemistä, mutta suunta on oikea.

Miehet edustus

- Isossa kuvassa pelaamisemme on mennyt ailahtelevammasta parempaan päin. Kauden ensimmäisissä peleissä tuli aika isoja heilahteluja pelin tasossa, mutta loppuvuotta kohti paketti alkoi pysyä vähän paremmin jo kasassa. Oikeaan suuntaan ollaan siis menossa, mutta onhan tuossa vielä tekemistä että peli saadaan parhaaseen kuosiin kevääksi, seuralegendojen joukkoon kuuluva Huisman tiivistää.

Joulunviettoon lähdetään faktan ollessa se, ettei O2 hävinnyt ainoatakaan runkosarjakamppailua kakkosdivarissa Herran vuonna 2013. Edellinen tappio on marraskuulta 2012. Se on hieno saavutus, muttei auta kevään kovissa karsintapeleissä. Peltosen jouluterveiset liittyvät, yllätys yllätys, ruokaan.

- Lähdemme kinkun, laatikoiden ja suklaan syöntiin hyvillä mielin. Vuodenvaihteessa nollataan tilanne, ja olemme valmiita taas 3.1.2014, kun sarja jatkuu Äänekoskella Urhon vieraana. Puolet joukkueesta katosi näemmä heti jo joulunviettoon, mutta valmentajat näyttävät olevan treeneissä sen verran liekeissä, että tarvittaessa paikkaajia löytyy omasta takaa, Peltonen virnuilee.

Pelit siis jatkuvat Urhon vieraana, ja seuraavan kerran O2 nähtävissä Monnarilla keskiviikkona 8.1. Tuolloin isäntänä on paikallisvihollinen FBC Dux. Seuraava virallinen oma kotitaisto on lauantaina 18.1. klo 18.30, kun vieraaksi saapuu alkukaudella pahasti alisuorittanut FoSu Forssasta.

Miesten toimituksen puolesta kaikille jäsenille ja muillekin oikein rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta 2014!

Pörssit:

Anssi Huisman (kuvassa oik.) 1+1

Jaakko Perälä 1+1

Antti Pöyhönen 1+0

Kimmo Paananen 1+0

Simo Saarinen 1+0

Henri Pitkänen 1+0

Jari Aromaa 0+1

Eino Jauhiainen 0+1

Vesa Hytönen 0+1

Maalissa Ville Puro

Kuvat: Seppo Ikonen