500 jäsenen raja rikki! - juhlat 4.12.

11/17/2014 - 16:54

seurailta

Salibandyseura O2-Jyväskylä on kasvanut lähes räjähdysmäisesti jäsenmäärältään Jyväskylän alueen suurimmaksi salibandyseuraksi. Vuonna 2001 perustetussa seurassa alkoi junioritoiminta vuonna 2007, jonka jälkeen seuran koko on alkanut kasvamaan. Laadukkaasta työstä osoituksena seuralle myönnettiin Sinettiseura-tunnus kesällä 2014. Tällä hetkellä seurassa on ikäkausijoukkueita poikien puolella F-, E-, D-, C- ja B-junioreissa. Tyttöjen puolella ikäkausijoukkueita on D- ja C-junioreissa. Ikäkausijoukkueiden lisäksi Amppariliigassa liikkuu pitkälti yli 200 lasta viikottain. Amppariliigajoukkueita on yhteensä 22 ja joukkueet keskittyvät Jyväskylän eri asuinalueille. 

O2-Jyväskylän edustusjoukkueista naiset pelaavat 1. divisioonassa ja miehet 2. divisioonassa. Molemmat joukkueet olivat viime kauden päätteeksi nousukarsinnoissa, mutta kohtasivat parempansa ja nousu kariutui. Yhteensä miesten aikuisjoukkueita on neljä ja naisten aikuisjoukkueita kaksi. Yli 18 vuotta täyttäneitä jäseniä seurassa on 148 kappaletta eli n. neljännes koko seuran jäsenmäärästä. 

 

jäsenmäärä

Puheenjohtaja Kari Jauhiainen istui alas pohtimaan seuran tämän hetkistä tilannetta.

O2-Jyväskylän toimintasuunnitelmassa kauden 2014-2015 jäsenmääräksi on etukäteen ajateltu 440 jäsentä. Tämä määrä ylittyy nyt jo lähes 100 jäsenellä. Minkä koet olevan syypää tähän?

- Suunnitelmallisuus asioiden hoitamisessa ja innostuneet toimijat seurassa. Seuran työntekijät ja vapaaehtoiset toimijat ovat tehneet erittäin hyvää työtä seuralle. Parasta markkinointia ovat olleet harrastajat itse. Meitä ei näy joka päivä julkisuudessa, joten O2 nettisivut ja pelaajien sekä vanhempien kautta toimiva puskaradio ovat olleet parhaita sanansaattajia kertomaan meidän seuran toiminnasta.

Mikä on seuran seuraava painopistealue? Toiminta selvästi vetää puoleensa, mutta mihin on seuraavana aika suunnata keskittymistä.

- Toiminnan vakiinnuttamisessa ja nykyisten toimintojen vahvistamisessa on vielä paljon tekemistä. Seura keskittyy edelleen tarjoamaan mahdollisimman laajasti toimintaa eri-ikäisille pelaajille ja etenkin tyttöjen toimintaa halutaan vauhdikkaasti kasvattaa. Pojissa ja tytöissä ikäkausijoukkueet F-A junioreille ja Amppariliiga-joukkueet alle 12 vuotiaille ovat tavoitteemme. Lisäksi harrastustoimintaa 12-18 vuotiaille sekä yli 35 vuotiaille. Seuran tulee kehittää myös varainhankintaa oman talouden vahvistamiseksi.

Lopuksi omat ajatukset tämän hetkisestä arjesta valmennuksessa ja seuran asioiden työstämisessä.

- Kauden kiireisin aika alkaa olla ohitse, kun kaikkien joukkueiden ja Amppariliigan toiminnat pyörivät täysillä. Olen päässyt jo vähän keskittymään omiin harrastuksiin ja hiukan hengähtämään. Seuran taustat vaativat vahvistamista edelleen ja siihen, sekä jo tulevan kauden toimintojen suunnitteluun keskitytään seuraavaksi. Jyväskylän alueella puhaltaa tänä päivänä positiivinen salibandy- ja urheilupuhuri. Olemme vahvasti mukana tekemässä tulevaisuuden urheilijoita nyt ja tulevaisuudessa.

MAINOS SEURAILLASTA 

Kehitystä juhlitaan 4.12. Keskustan Intersportissa klo 18-20. Paikalle ovat tervetulleita kaikki O2-Jyväskylän toiminnassa mukana olevat pelaajat, toimihenkilöt ja vanhemmat. Samalla voit päivittää ampparistatustasi hankkimalla upouuden O2-pipon tai muuttaa tuulipukusi ampparipelaajien käyttämään Oxdogiin. Tilaisuus on myös hyvä paikka päivittää kauden aikana kuluneen lavan ja gripin tilalle uudempaa versiota poikkeuksellisen edulliseen hintaan tai ostaa tilalle suoraan uusi keppi. Jouluista tunnelmaa iltaan luo kahvi- ja piparitarjoilu. Tervetuloa!