M1: Pohjanmaalle!

10/17/2019 - 16:43

Miehet edustus

Lauantaina matkataan sarjakärjen vieraaksi Nurmoon. Alkuperäinen kuva: Esa Jokinen

Miesten Divari jatkuu Amppareiden osalta tulevana lauantaina 19.10.2019, kun parin kotiottelun jälkeen lähdetään taas reissuun. Tällä kertaa matkakohteena on Pohjanmaa ja Nurmon liikuntahalli, jossa vastaan asettuu Divarin kärkipaikalla keikkuva ja viiden ottelun voittoputkessa liitävä Nurmon Jymy. O2-Jyväskylä löytyy ennen lauantaita sarjataulukon sijalta viisi, neljä pistettä Jymyn takana.

Viime kauden keskinäiset kohtaamiset menivät tasan 1-1, kun molemmat joukkueet voittivat omat kotiottelunsa.

Lauantain ottelussa on myöskin tuplapanos, sillä Divarin sarjapisteiden lisäksi pelataan jatkoonpääsystä Suomen Cupissa.

Divarin tilastot

Nurmon Jymy on siis aloittanut kauden Divarissa vähintäänkin vakuuttavasti ja sarjan kärkijoukkueista Nurmossa on kaatunut muun muassa Kirkkonummen Rangers syyskuussa lukemin 8-6. Viimeisimpänä nurmoolaisten vireen sai kokea kotonaan SB Vantaa, jonka Jymy voitti peräti lukemin 3-11. Joukkueen kantavia voimia ovat alkukaudesta olleet Kukon veljekset Joona & Arttu sekä tehokkaasti esiintyneet hyökkääjät Jose Kivipelto (7+5), Erik Härkönen (8+2) ja Hannu Palomäki (3+7). Lisäksi yhteistyöseura SPV:n junioriputken läpikäyneet Juuso KoskelaMiika Pollari ja Miika Latvala ovat esittäneet todella hyviä otteita. Tolppien välissä Roope Mutka (77,78%) ja Ossi Lallukka (75,68%) ovat molemmat torjuntavuorossaan olleet joukkueelleen tärkeitä palasia. Jymy myös vahvistui tällä viikolla, kun joukkue julkisti maanantaina tehneensä loppukauden mittaisen sopimuksen 45 Salibandyliigan ottelun kokemuksen omaavan puolustaja Eemeli Peltosen kanssa.

Ampparit puolestaan nappsivat viime viikonloppuna Palokasta kaksi todella isoa päänahkaa, kun sekä Koovee että FBC Turku kaatuivat joukkueen käsittelyssä todella vakuuttavien esityksien jälkeen. Edukseen esiintyivät etenkin neljä maalia kahteen peliin iskenyt Iiro Pieviläinen sekä kakkoskentän tuhoisa tutkapari Niki Kaurtola - Kasperi Kantonen, joista molemmat ovat summanneet alkukauteen nyt jo yhdeksän tehopistettä. Joukkueen pörssikärjestä löytyy tehoilla 6+4 kapteeni Joni Lempinen. Maalivahdeista ei jää myöskään Amppareiden esitys kiinni; Henri Tikkanen ja Tommi Kauppinen olivat molemmat viime viikonloppuna todella kovassa torjuntavireessä! "Köne" löytyy myös koko sarjan torjuntatilaston kärjestä lukemalla 86,79%.

Ottelun seuranta

Solidsportin lähetys

Kova on siis taas edessä oleva haaste Amppareilla, mutta kova on myös joukkueen vireystila tällä hetkellä ja luottavaisin mielin lähdetään lauantaina Nurmosta "ryöstöä" hakemaan!

Miehet edustus

Onko Salibandyliiton paha poika #3 Vesa Sivula ilkeä vieras Nurmossa? Alkuperäinen kuva: Esa Jokinen