M1: Suomen Cup päätökseen – Edarin Äyillä tappiollinen viikonloppu

10/17/2017 - 12:07

Miehet edustus

Edustusamppareiden viikonloppu ei mennyt suunnitelman mukaan ja mukaan tarttui ainoastaan 1 piste sekä karsiutuminen Suomen Cupista. Lauantaina hieman parempi oli Joensuun Josba ja sunnuntaina M-Team antoi oikein kunnolla selkään Amppareille.

Josba - O2-Jyväskylä 4-3 JA

Edustusampparit matkustivat sateisen lauantaipäivän kunniaksi susirajalle Joensuuhun Putinin valvovan silmän alle. Joensuussa odotti positiivinen yllätys kun kopista löytyi tavallisen wc-pöntön lisäksi myös pisuaari! Tämä oli etenkin joukkueen supertähden Juha-Pekka ”Juhnu” Mannisen mieleen. Tästä oli hyvä lähteä kohti tärkeää ottelua.

Ensimmäinen erä lähti käyntiin melko tunnustellen ja Ampparit lähtivätkin tietoisesti ensimmäiset vaihdot hieman rauhallisemmin liikkeelle. Huhujen mukaan Josba odotti alusta asti kovasti liikkuvaa ja prässäävää Ampparilaumaa ja heitä pyrittiin hämmentämään alun melko rauhallisella startilla.

Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 10:32 kun Perttu Puska pääsi yllättämään maalivahti Henri Tikkasen rangaistuslaukauksella. Seuraavalle kerralla Köne aikoo kuulemma laittaa jalkaansa tässä ottelussa luukkua avanneen Tommi Kauppisen koon 48 viulukotelot, niiden avulla olisi kuulemma pallo pysähtynyt. Josba pääsi yllättämään Könen toistamiseen ajassa 16:07 kun Ville Laasonen laittoi valkoisen verkkoon. Tästä maalista toimituksella ei ole muistikuvaa. Erätauolle poistuttiin siis Josban 2-0 johtolukemissa. Maalivahtien torjunnat O2 Tikkanen 5 ja Josba Huurrekorpi 6.

Toiseen erään Ampparit tulivat paremmalla asenteella ja ensimmäistä maalia ei tarvinnut kauan odotella, kun Iiro Kinnunen pääsi iskemään (tarpeeksi läheltä) pallon tyhjään nuottaan melkoisen klap-klap-klap syöttöketjun päätteeksi. Namun takatolpalle tarjoili VP Virtanen. Seuraavaa maalia saatiin odotella erän loppupuolelle kun VP Virtanen laittoi vuorostaan punalampun palamaan. Majesteettisen ihanan syötön tähän tarjoili Turun hunajaisin salibandypelaaja Kasperi Kantonen. Erätauolle poistuttiin näissä 2-2 numeroissa. Toinen erä oli Amppareilta selvästi ensimmäistä parempi ja toisen erän torjunnatkin kertovat samaa tarinaa, O2:n Tikkanen 5 ja Josban Huurrekorpi 10 torjuntaa.

Kolmanteen erään O2 sai lentävän lähdön kun naftaliinista kaivettu Miika Huusko antoi Josban puolustukselle painetta ja syötti Joel Wenningin maalipaikkaan. Maajoukkuepelaaja ei näistä paikoista epäonnistu ja pallo alalaaseriin Könen bussimatkan colapullon korkuisena. Erän alku pysyi hyvin Amppareiden hallinnassa, mutta mitä pidemmälle erä meni, sitä parempaa otetta kotijoukkue pelistä sai. Lopulta ajassa 47:28 Josban Veeti Naakka pääsi yllättämään Tikkasen ja tasoittamaan pelin, 3-3. Pian tästä Juho Aijasaholle vihellettiin hieman heppoinen 2 minuuttinen. Tämän vierasjoukkue vielä kesti, mutta seuraava alivoima koitui lopulta ratkaisevaksi. Kolmannessa erässä torjunnat tasan 6-6.

Jatkoajan 4 vs 4 tuntuisi sopivan hyvällä jalalla varustetulle Ampparinipulle, mutta koko jatkoaika tuppasi olemaan lähinnä epävarmoja pallollisia ratkaisuja omassa päässä, jotka Tikkanen sai napsia pois. Lopulta laatta-asentaja Virtasen saama jäähy mailaan lyömisestä kostautui kun ottelun parhaaksi pelaajaksikin valittu Puska pääsi niittaamaan toisen maalinsa suoraan syötöstä.

Ottelussa 2 K-Rautapörssipistettä maalivahti Tikkaselle ja ottelun ampparirytkijäksi valikoitui Järvenpään oma poika Iiro Kinnunen.

O2-Jyväskylä – M-Team 1-8

Viikonlopun toisissa tansseissa monitoimitalon koti”parketille” vastaan asettui M-Team. M-joukkueella oli ollut matkalla hieman ongelmia ja ottelu päästiin aloittamaan vasta 13:30 alkuperäisen 13:00 sijaan. Matkasta oli myös unohtunut vanha Ampparilegenda Henri Eskelinen.

Ensimmäisessä erässä M-Teamin tekemisestä paistoi lyhyeksi jääneet alkuverryttelyt ja Ampparit olivatkin hyvin pelin päällä lähes koko ensimmäisen erän. Tämä ei kuitenkaan konkretisoitunut maalien muodossa vaan erän ainoat maalin iski vierasjoukkue. Ensimmäiselle erätauolle siis 0-2 lukemista.

Toinen erä alkoikin sitten siitä mihin edellinen oli jäänyt, M-Team 0-3 johtoon ajassa 22:34 Julius Jousen maalilla. Toinen erä olikin sitten kokonaisuutena Amppareilta melko heikko niin pelillisesti kuin myös tuloksellisesti. M-Team nousi ajassa 35:08 jo 0-5 johtoon. Edellisestä maalista oli ehtinyt kulua vain 14 sekuntia. Tässä vaiheessa Peltonen näytti penkin päästä tuomareille aikalisää ja Ampparit vetäytyivät pohtimaan, että mitä seuraavaksi. Puheista ei toimituksella tarkkaa tietoa ole, mutta sen jälkeen ainakin kenttäkaruselli pyörähti kierroksen jos toisenkin ja kokeiltiin muutamia muutoksia, kuitenkin ilman tuloksia.

Viimeiseen erään siis mentiin lähes nöyryyttävistä 0-5 lukemista. Eikä M-Team tähän suinkaan lopettanut. Se takoi vielä 0-6 ja 0-7 maalit. 0-7 maalista mainittakoon, että sen purkkiin suhautti ex-amppari Sampo Laukkala. Ismo Nybackalla sattui tässä tilanteessa pieni vahinko ja maila saattoi hieman hukkua, joka helpotti suuresti maalin syntymistä. Lopulta ajassa 54:12 sai kotijoukkuekin kuparisensa rikki kun puolustuksen jääkaappipakastin Juho Aijasaho laittoi pallon liikkeelle viivasta n 200km/h. Laukaus olisi mennyt noin 2 metriä ohi, mutta Kapteeni Joni Lempisen rautavuoren kokoinen olemus ja rinta olivat edessä, josta pallo pomppi ohi loistavan ottelun pelanneen Simo Metsikön. Maali merkattiin virheellisesti Aijasahon nimiin mikä edesauttoi sitä, että Ismo ”Pappa” Nybacka sai hieman kyseenalaisen syöttöpisteen. Tämän jälkeen M-Team rokotti O2:sta vielä kerran eli summerin soidessa viimeisen kerran tulostaululla oli paljon puhuvat loppunumerot, 1-8.

Vähemmän yllättäen kaikki K-Rautapörssin pisteet matkasivat M-Teamin mukaan. Ottelun rytkijänä palkittiin 8 takaiskuosumasta huolimatta hyvin pelannut maalivahti Tommi Kauppinen, joka pelasti kotijoukkueen siltä, ettei vastustaja ihan kolminumeroisia tanssinut taululle.

Seuraava ottelu Amppareilla on tulevana lauantaina kun bussi suuntaa Pohjanmaan lakeuksille, jossa vastaan asettuu Nurmon Jymy. Seuraavan kerran äyät pelaavat kotiyleisön edessä kun 11.11. vastaan saapuu SB Vaasa.

Kuva: Eemil Holma