M1: Ampparit jatkaa puhtaalla pelillä

10/17/2016 - 15:47

Sunnuntaina Palokkaan vieraaksi saapui Krp-akatemia Nokialta/Tampereelta. Joukkue operoi uudella nimellä Sisä-Suomen 2. divarissa runkonaan viime kaudelta tutun Tottijärven V&L:n pelaajat. Lisäksi heille on liittynyt muutama todella kova nimi muista Tampereen seudun joukkueista. Liigakokemustakin joukkueessa on runsaasti ja ehkä suurimpina niminä voidaan mainita liigassa ”muutaman” kerran vastustajan verkkoja heilutellut Sami Nyman ja viime kaudella sarjaa Ilveksessä dominoinut Jesse Niittymäki.

Ampparit sen sijaan pääsi jatkamaan ilman suuria muutoksia torstain Blasters-ottelusta. Ketjukoostumuksia muokkailtiin hieman Peltosen ja Nybackan kentällisgeneraattorin toimin. Maaliin palasi Tikkanen ja hänen tukenaan toimi Sami Heikkinen. Viime pelin maalissa pelannut Janne Manninen lähti huhujen mukaan isiensä maille Suomussalmelle. Torstain Blasters pelin jälkeen joukkueella ei yhteisiä kokoontumisia ollut, joten näitä uusia ketjuja päästiin kokeilemaan vasta pelissä. Ennen peliä uudet ketjut istuivat alas ja sopivat mitenkä pelataan. Kahden todella nihkeän pelin jälkeen hyökkäyspäähän valmennus teroitti huolellisuutta pallon kanssa ja hyökkäysten päättämiseen. Alkulämmöiltä asti näki, että nyt on hieman erilaista tekemistä koko joukkueelta.

Ensimmäisen erän ensimmäinen puolikas oli tunnustelevaa. Ampparit loivat muutaman hyvän paikan, mutta ne jäivät vielä käyttämättä. Ottelun ensimmäinen pöytäkirjamerkintä tuli jäähyn muodossa kotijoukkueen Ville Sepposelle mailaan lyönnistä. Tilanteesta tuomittiin vapari ja tämän Krp käytti hyväkseen. Takaiskun jälkeen Ampparitkin saivat maalitilin auki; kapteeni Lempinen löysi maalinedustalta Miika Huuskon, joka taisteli pallon rysään. Sama kentällinen onnistui toistamiseen, kun bugimaaleista kuuluisaksi tullut kapteeni veivasi läpiajosta pallon ylähyllylle puolustaja Vesa Sivulan maagisesta syötöstä oman maalin takaa. O2:sen kolmanteen maaliin oli otettu vaikutteita kuuluisasta lausahduksesta: ”four passes break any defence”. Sampo Laukkala ja Vesse Hytönen pallottelivat muutaman kerran edestakaisin ja lopulta Tero Lamberg puttasi pallon tyhjiin takatolpalta. Ensimmäiseen erään tuomittiin vielä rankkari, mutta kolmannen maalin tehnyt Tero ei onnistunut yllättämään vastustajan maalimolkkea. Ylivoimakaan ei tuottanut ensimmäisessä erässä tulosta, joten erätuolle isojen ollessa 3-1.

Toisen erän alkuun jäi kelloon vielä 12 sekuntia ylivoimaa, mutta Krp selvitti pätkän helpolla. Hetken päästä ylivoimasta Aijasahon kantti viuhahti puolesta kentästä Krp veskarin kauhoessa tyhjää. Pari minuuttia edellisestä ja jo tylsäksi käyvä Joni Lempinen teki taas. Tästä seurasi lyhyehkö suvantovaihe pelissä, pallokontrollin säilyessä Amppareilla. Erän toisella puolikkaalla Lempinen iski hatullisen täyteen takatolpilta, syöttärin sai hyvän ottelun pelannut Huusko. Viimeinen viisi minuuttia erästä olikin sitten pientä hurlumheitä O2-päädyssä ja Krp rokotti pari kertaa. Toiseen maaliin hyvän pikku lätyn, jälleen maalintakaa, tarjosi Sivula. Erän viimeinen maali tehtiin kuitenkin kotijoukkueen toimesta, kun ottelun toisen kerran osunut Lamberg toimitti kantin vaparista punaisen kehikon sisään. Maalin syötön sai pienellä tökkäyksellä, Oskari ”Kupi” Kauppinen. Tästä kuullaan ja pitkään kopissa. Erän loppuun vielä ”Juhnu” Manninen sikaili ja lähti istumaan pikkukakkosta mailaanlyönnistä. Toisen erän jälkeen lukemat 7-3.

Kolmas erä alkoi alivoimalla, jonka Ampparit tappoi. Tikkanen joutui muutamaan otteeseen venymään pallon eteen ilmiömäisesti puolustuksen sekoillessa, muuten hyvin toiminut peittopeli auttoi kassaria läpi pelin. Tunteet pelissä alkoivat kuumeta vierasjoukkueen osalta ja tästä seurasi toimenpiteitä tuomareiden osalta, kun Huusko ajettiin vaarallisen näköisesti selästä. Ylivoimaketju rasiaan ja tulosta syntyi. Iiro Kinnunen ampui pallon maalille ja Vesa Hytönen oli riparissa ensimmäisenä, pallo varmasti nyyttiin. O2 joutui tämän jälkeen myös alivoimalle ja vaarallinen Krp ylivoima taas pyörimään. Tällä kertaa boksin ottanut Hakanen virittikin vain ansan. Lempo karkasi jälleen läpiajoon, mutta nyt pallo karkasikin lavasta rystyltä polven korkuisena. Tämän kuitenkin ilmasta sisään löi Hytönen. Tämä maali olikin seuralegenda Vesa Hytösen amppariuran 400. tehopiste. Toimitus onnittelee. Viimeinen kymppi pelistä olikin mallia Havaiji pelin aaltoillessa päästä päähän. Valmennukselle tämä ei ehkä niin maistunut, mutta pääasia että yleisö tykkää. Tästä huolimatta ottelusta nähtiin enää yksi maali ja voi pojat se olikin sitten tärkeä henkilökohtaisella tasolla. ”Urpo” Sivula lähetti Iiro Kinnusen vauhtiin, yhdet puikot vastustajan pakilta ja pallo takatolppaa nuollen ohi veskarin. Kinnusen kauden 37. paikka tuotti vihdoin tulosta ja Kapteeni Lempisen kokoinen eläin, varmaankin gorilla, poistui Iiron selästä. Ottelussa ei siis enempää maaleja nähty, vaikka paikkoja kyllä riitti. Tästä huolen kotijoukkueella piti ottelussa 28 kertaa torjunut ”Köne”. Ottelun lopputulos 10-3 ja kauden ekat kaksinumeroiset tanssit on tosiasia.

Lähes dominoivan esityksen tarjonnut Lempinen palkittiin O2:n sisäisellä palkinnolla, rytkijälaseilla. Pieksämäen tykinkuula antoikin kommentit ottelun jälkeen: ”Pari ekaa peliä oli aika väkinäistä puurtamista, niissä voittaminen on tehty turhan vaikeaksi. Tänään otettiin porukalla pariaskelta taaksepäin. Yritettiin pitää hauskaa ja laittaa palloa liikkeelle enemmän. Ei lähdetty keskittymään pelkästään voittamiseen vaan pyrittiin kehittämään omaa peliä ja siinä onnistuttiin tänään hyvin. Koko joukkueelta melko ehjä esitys, niin tästä on mukavata jatkaa ensi viikon luokkaretkelle Parkanon kautta Hankoon!”

Nyt Ampparit siirtyy harjoituskentille, valmistautumaan viikonlopun otteluihin. Edessä on tosiaan Lempon mainitsema #Luokkaretki, kun lauantaina taistellaan sarjapisteistä Parkanossa ja Suomen Cup -jatkopaikasta Raaseporissa sunnuntaina. Välissä käydään ottamassa unet porukalla Hyvinkäällä, joten reissuvihkoihin tällä viikolla pyydetään lupaa olla yötä