N1: Onnistunut kauden avaus

09/17/2017 - 11:48

Ampparittaret avasivat kauden lauantaina 16.9. kotipelillä Palokassa. Kesällä oli tehty paljon töitä mm. crossfitin, HIIT-treenien ja treenileirien parissa. Käytännön järjestelyt olivat vielä alkuviikosta hieman vaiheessa ja pelaajarosterikin saatiin kokonaisuudessaan Jyväskylään vasta syyskuun alussa. Kaksi päivää ennen kauden alkua istuttiin alas miettimään kauden tavoitteita ja lauantaista avausottelua. Joukkue oli yksimielinen siitä, että kahta pistettä lähdettäisiin metsästämään. Lauantain koittaessa oli ilmassa vielä pientä hämmästystä siitä, että kausi olisi todella alkamassa.

Kello 16.00 pelikello pyörähti käyntiin ja ottelun alku näytti, että elokuisen harjoitusottelun tasaisuus voisi jatkua runkosarjassakin. NST pääsi amppareiden pienen härväämisen ansiosta iskemään avausmaalin ensimmäisessä erässä, mutta heti seuraavassa vaihdossa vääntö jatkui tasaiseen tahtiin. Erän loppupuolella ampparittaret pääsivät kokeilemaan puoli-improvisoitua ylivoimaa, jonka tuloksena Jenni Kaipainen yllätti vastustajan maalivahdin rightin kantillaan ja iski tilanteen tasoihin.

Toisessa erässä jäähyjä otettiin molemmin puolin ja kumpikin joukkue pääsi myös maalinteon makuun. Amppareiden maaleista vastasivat hienolla karvaustyöllä maalin tehnyt Saara Metsälä sekä ylivoimalla pörsän iskenyt Rina Rautala. Erän lopussa amppareiden pelinhallinta meinasi hieman lähteä keulimaan ja NST pääsi iskemään kavennusmaalin ja viimeiseen erään lähdettiin amppareiden johtaessa 3-2.

Erätauolla päävalmentaja Kapo otti tilannetta haltuun ja maltti saatiin palautettua amppareiden pesään. Kolmannen erän alussa NST kavensi 3-3:een ja vanha O2 olisi tässä kohtaa repinyt pelipöksyt ja painanut paniikkinappulan pohjaan, mutta tällä kertaa pelinhallinta säilyi ja muutaman minuutin päästä ampparit pääsivät jälleen johtoasemaan Tiia Hattaran iskettyä pallon pussiin kauniin syöttelykuvion päätteeksi. NST:lle tarjoiltiin tasoituksen paikkaa, kun O2 otti vielä yhden jäähyn, mutta alivoima piti ja NST pakotettiin aloittamaan tiukka loppukiri. Ampparittaret näytti vielä kerran, mihin joukkueen yhtenäinen peli parhaimmillaan pystyy ja summerin soidessa ampparit olivat ottaneet kauden ensimmäisen voiton.

Pelin jälkeen voitosta liikuttunut päävalmentaja näytti saaneen äkillisen silmätulehduksen ja liigakonkari Hattarankin kuultiin voittopizzojen äärellä sanoneen, ettei ole ikinä nähnyt näin kypsää pelaamista joukkueelta, varsinkaan johtoasemassa. Aika näyttää, miten hyvin ampparittaret pystyvät uutta peli-ilmettään pitämään yllä. Se on kuitenkin selvää, että joukkueessa on tällä kaudella aivan uutta potentiaalia.