N1: Vanhoja tuttuja morjestamaan

09/17/2015 - 13:47

Pitkä odotus päättyy lauantaina kun liiganaiset kohtaavat Katajan Joutsenossa. Viime kaudelta tuttu vastustaja vieraissa ei suinkaan jännitystä lievennä vaan päinvastoin ja odotukset ovatkin korkealla alusta lähtien. Molempien ensimmäinen ottelu ylimmällä tasolla ei varmaan tasoltaan tule yltämään legendojen joukkoon, mutta sen merkitys liigadebytanteille on silti valtava.

Vastassa Joutsenossa on varmasti aktiivinen, nuori ja innokas joukkue, joka pääsee kohtaamaan uudistuneen ampparilauman. JoKan tähtenä häärii Madeleine Heiskanen ja tulitukea tarjoavat Liisa Laapio sekä Elvira Tyrmi. Mielenkiinnolla odotamme mitä uusia kujeita on heidän leirissään keksitty, vai luotetaanko edelleen tiiviiseen puolustamiseen ja vikkeliin vastaiskuihin?

Lyhyiden unien jälkeen kohdataan sunnuntaina toinen tuttu nippu, kun Kotkan Crackers saapuu vieraaksemme Palokkaan. Kovaksi haasteeksi muodostuu palautuminen tähän peliin pitkän reissun jäljiltä ja ennakkoon vastuskin vaan kovenee. Crackers pääsee peliin hyvistä lähtökohdista, kun joukkue on kuullun perusteella kehittänyt tekemistään valtavasti keväästä ja molemmissa leireissä varmasti kuumeisesti pohditaan, kumpi sitä tahtipuikkoa tällä hetkellä heiluttaa. Heidän ratkaisijansa löytynevät silti osastolta Renate Taka-Aho, Ada Väisänen ja Anette Havana.

Oma porukka on löytänyt rytmin viikonlopulle ja lupa onkin odottaa amppariparvelta kunnon tasonnosto kevääseen verrattuna. Löytyykö uusia ratkaisijoita vai jatkaako vanha kaarti mallin näyttämistä? Tuo selviää kun tulet katsomaan. Reenipelien kokeilut on nyt kuitenkin kokeiltu ja tänä viikonloppuna valmennus on luvannut että neidit pääsevät ensimmäistä kertaa kunnolla irti. Kotiavausta en sinuna jättäisi väliin!

 

Jere Viljanmaa
päävalmentaja