N1: Kuningataramppareilla kauden tärkein peli edessä

02/17/2016 - 14:42

Naiset edustus

Lauantaina Monitoimitalolla ratkotaan paljon loppukautta ajatellen; kuka hätyyttelee pudotuspelipaikkaa ja ennen kaikkea kuka vie Jyväskylän salibandykuningattaren tittelin. Vastassa Happee, joka vei ensimmäisen kohtaamisen tuloksella 4-2. O2-valmentaja Viljanmaa alleviivaakin Happeen ohittamisen olevan tämän kauden suurin tavoite. Myöskään pelaajien ei ole vaikea syttyä tähän kohtaamiseen.

 

Lauantaina Jyväskylän Monitoimitalolla pelataan naisten Salibandyliigan paikallisottelu, josta ei puutu kiihkeitä tunteita eikä panosta. O2-Jyväskylä emännöi Happeeta kauden toisessa derbyssä, joka pitkälti ratkaisee joukkueiden loppukauden suunnan.

 

Voittaja saa tukevan otteen ainakin suoraan säilymiseen oikeuttavasta 9. sijasta ja pääsee loppukevään aikana taistelemaan viimeisestä pudotuspelipaikasta. Etenkin O2:lle tappio taas tietäisi melko varmasti jäämistä säilymiskarsintaan. Happee on tällä hetkellä sarjassa 9:ntenä, O2-Jyväskylä 10:ntenä kaksi pistettä Happeeta jäljessä.

 

Ihan vähäinen panos ei ole myöskään kamppailu Jyväskylän ”salibandykuningattarien” tittelistä. Happee voitti kaupungin historian ensimmäisen Liiga-derbyn lokakuun lopussa maalein 4-2.

 

- Meille Happeen ohittaminen on tämän kauden suurin tavoite, oli jo ennen kautta. Tiesimme, että taistelemme näistä samoista sijoista. Laskimme, että suora säilyminen on meille realismia, ja että jos olemme Happeen edellä, olemme aika lailla tavoitteessa, O2-Jyväskylän päävalmentaja Jere Viljanmaa kertoo.

 

Hän myöntää, että Happeen peittoaminen jo sinänsä on joukkueelle iso tavoite ja motivaattori.

 

- Harjoituksissa ajatukset ovat olleet Happee-pelissä jo usean viikon. Olemme tienneet, että tämän pelin voittamalla voimme pelastaa paljon kaudestamme. Ja kyllä meille nousijajoukkueena – ja koko seuralle – olisi iso buusti, jos pystymme peittoamaan heidät.

 

Viljanmaalla onkin viikon mittaan iso haaste saada pidettyä joukkue fyysisesti ja henkisesti juuri sopivassa vireystilassa. Liian isoa asiaa paikallisvastustajan kohtaamisesta ei saa syntyä.

 

- Derby on tuonut tekemiseemme mukavaa kipinää, olemme tehneet asiat pykälää huolellisemmin. Mutta se, näkyykö asetelma oikeanlaisena valmiutena, yli- tai alilatauksena tai pelkona, selviää vasta pelin alkaessa. Olemme pyrkineet valmistautumaan sillä ajatuksella, että mitään pelättävää ei ole. Happeen ohittaminen olisi meille mukava bonus, eivätkä vatsamme todellakaan ole vielä täynnä, Viljanmaa sanoo.

 

Happeen päävalmentaja Jaakko Saavalainen on kommenteissaan hieman Viljanmaata maltillisempi, mutta myöntää, että edessä on hirvipaidoille iso viikonloppu. Heti sunnuntaina Happee kohtaa pisteen ja sijan edellään 8:ntena majailevan M-Teamin.

 

- Paikallispelissä niin pelaajilla kuin taustajoukoilla on tuttuja puolin ja toisin, mikä tuo oman mausteensa peliin. Helposti sellaisen miettiminen muuttuu paineeksi, ja täytyy yrittää pitää tämä O2-matsi pelinä muiden joukossa. Vaikka eihän se tietenkään ihan niin mene. On näissä erikoislataus, eikä näitä pelejä ainakaan mielellään häviä, Saavalainen sanoo.

 

- Meillä on isot sijoitukset pelissä viikonloppuna. Haluamme taistella playoff-paikasta, ja nämä ovat siinä taistelussa hyvin ratkaisevia otteluita.

 

Kauden ensimmäinen derby yllätti Saavalaisen vähämaalisuudellaan.

 

- Se oli molemmilta aika heikko peli, olisiko johtunut jännityksestä. Edellinen treenipeli taisi päättyä 8-9. Saa nähdä, nyhjätäänkö taas puolustustaistelua, vai meneekö ihan rallatteluksi ja maalintekokilpailuksi.

 

Pistä päälle oranssia ja mustaa, ja tule kannustamaan O2 voittoon!