M1: Keski-Suomen toiseksi parasta salibandya!

02/17/2013 - 13:25

Kauden kuudes ja viimeinen derby tarjosi yleisölle todellisen herkkupalan lauantai-illan ratoksi. Kauden ainoan tappionsa juuri Nousulle kärsinyt O2 lähti lauantain kamppailuun hieman siipirikkoisena, kun poissa olivat herrat Nybacka, Saarinen, Scharin, Moilanen, Suomalainen ja pitkäaikaisempi potilas Pulkkinen. Upeaan venymiseen päättynyt ottelun viimeinen erä takasi ottelusta voiton ja lohkon piikkipaikan! Ottelusta ei tunnetta puuttunut, mutta hermonsa paremmin hallitsi tällä kertaa punapaitainen ampparijengi.

Ottelu lähti käyntiin todella vauhdikkaasti. Jo ottelun alusta asti miestä otettiin olan takaa, ja suu kävi puoleen jos toiseen. Vaihtelevasti prässännyt vastustaja aiheutti välillä hankaluuksia amppareiden pelin avaamiseen, mutta mitään suurempia hasardeja ei kuitenkaan vierasjoukkueen toimesta nähty. Ookakkosella oli saumat mennä kahden ylivoiman turvin johtoon, mutta ottelun avausmaalin tekikin kotijoukkue Nousu, kun peliä oli pelattu varttitunnin verran. Jarno Hirvosen juonikas kukkupallo-ohjaus löysi tiensä verkon perukoille jääden ottelun ensimmäisen erän ainokaiseksi.

Toisessa erässä O2 alkoi saamaan entistä paremmin ottelun juonesta kiinni, mutta viimeistelyssä oli paljon petrattavaa. Laukaukset tuntuivat järjestään ohjautuvan Nousu-veskari Petri Poudan navan seudulle. Hyökkäyspään pallonmenetyksen jälkeen Nousu siirtyi kahden maalin johtoon, kun vastaiskun päätteeksi pallon O2-rysään toimitti Antti "vajaa kolme metriä" Saleva. O2 sai kuparisensa rikki vasta puolen välin krouvin ylittyessä, ajassa 30:55, kun kuulan pussiin toimitti myymäläpäällikkö Jari Aromaa. Jari haistoi Eino Jauhiaisen laukoman rebound-pallon itselleen ja viimeisteli hallitusti O2-kavennuksen. Erätauolle mentiin kuitenkin kahden maalin takaa-ajoasemassa, kun ex-amppari Henri Forssin tulinen lutku upposi verkon perukoille ohi ampparivahti Jaakko Kaistisen.

Kolmanteen erään peluutusta tiivistänyt O2 sai jälleen otteen pelistä, kunnes iso vadillinen kylmää vettä kaadettiin ajassa 44:53 ampparipaitojen niskaan. Uskomattoman tyylikäs yksilösuoritus a'la Lasse Riitesuo ja pilkulta ampparit kolmen maalin takaa-ajoasemaan. Tämä henkinen yliote saatiin vierasjoukkueen onneksi kuitattua heti seuraavassa vaihdossa, kun Kimmo Paanasen raudanluja kuti upposi Nousu-maalin ylähyllylle. Tästä maalista alkoikin ampparipaitojen totaalinen rynnistys. O2 meni menojaan seuraavat seitsemän minuuttia, kun pallo kaivettiin tässä ajassa neljä kertaa Nousun rysästä. Pahiten tätä pahoinpitelyä johti ketsuppipullo -tyylisesti Henri Pitkänen (3+1). Myös kapteeninnauhan Ismo Nybackan poisollessa perinyt, ja vieraiden parhaana palkittu J-P Paalanen (2+1) laukoi sellaisen rannarin aivan yläminttuun, että selkään taputtelijoita riitti pelin jälkeen oikein urakalla.

Aikalisään pakotettu vastustaja sai orastavasti laivansa kurssia käännetyksi Nousu-kapteeni J. Jauhiaisen pölytettyä amppariverkkoa kahdesti. Ajassa 55:41 nähtiin kuitenkin ottelun lopullinen breaking point. Ookakkosen tehdessä hieman kyseenalaisin keinon ottelun seitsemännen maalin aiheutti tämä kyseenalaisuus vastustajassa sellaisen tunneryöpyn, mitä ei ole kuuna päivänä nähty. Lopputulemana 2+5+5+20+20min verran jäähyjä kotijoukkue Nousulle. Laivan kurssin juuri kääntänyt Nousu päätteli sitten, että ottelu voitetaan kun painetaan vasta-aallokkoon keulaportti auki (jonnet ei muista). Tilanteen tapahtumia ei nyt erikseen tarvitse tässä eritellä, mutta turhan liian helpoksi vastustaja teki ottelun voittamisen Ookakkoselle. Yksi maali kahden miehen ylivoimalla sinetöi ottelun lopputulokseksi 6-8 (1-0, 2-1, 3-7). Tämä tulos varmisti O2-Jyväskylälle toisen perättäisen runkosarjavoiton miesten Sisä-Suomen kakkosdivarista.

Miten tästä eteenpäin? Ookakkosella on kaksi ottelua jäljellä, yksi kotona janakkalalaista SC Urbansia vastaan ja päätöskierroksen vieraspeli sarjajumbo TFT:tä vastaan. Panoksen kauden kahteen viimeiseen otteluun tuo se fakta, että voittamalla loput ottelunsa O2 varmistaa kotiedun divarikarsintojen päätyyn saakka. Tervetuloa siis seuraamaan vauhdikasta salibandyviihdettä Monnarille sunnuntaina 3.3.2013 klo 12 alkaen.