M2: Syyskausi päättyi tappioon

12/16/2018 - 14:54

Sitten edellisten raporttien on pelailtu ampparisalibandya neljän ottelun verran. Lauantaina 1.12 pelailtiin kärkikamppailut Konneveden Urheilijoita ja MSM:ää vastaan, tuloksena voitto KonnU -ottelusta luvuin 4-3 ja tappio MSM:ltä 2-11. Pelien jälkeen vietetyt pikkujoulujuhlat veivät kuitenkin parhaimman terän mediatiimin kynästä eikä näistä otteluista sen tarkempaa selontekoa ole tarjolla.

Lauantaina 15.12 pelatuista otteluista raportit taaseen on kirjoiteltu, ne on kynäillyt Jussi Kemppi, ja ne löytyvät tästä.

Urho – Miehet II

Päivän ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui sarjan häntäpäähän jäänyt Urho. Ampparit lähtivät otteluun selkeänä ennakkosuosikkina, mutta vastustaja oli sitkeä. Ensimmäinen erä lähti melko rauhallisissa merkeissä liikkeelle, kohtuullisia maalintekopaikkoja syntyi molempiin päihin. Ajassa 9.46 saatiin helpottava 1-0 ylivoimaosuma, kun puolustaja Aleksi ”Kore” Korhonen voitti kaksinkamppailun keskialueella ja laukoi tarkan kanttivedon yläkulmaan. Peli ei siltikään lähtenyt missään vaiheessa samanlaiseen flow-tilaan kuin ollaan aiemmin kaudella nähty.

Toisessa erässä tapahtui ottelun käänteentekevä hetki, kun ajassa 21.27 vihellettiin rangaistus ampparimiehistölle ja heti 7 sekuntia tämän jälkeen saatiin hieman kyseenalaisesti vielä kaksi jäähyä lisää. Näin ollen jouduttiin pelaamaan pitkä tovi viidellä kolmea vastaan. Urho rokotti heti alkuun kertaalleen, mutta sen jälkeen alivoimapeli näytti todella varmalta. Jäähyjen tappaminen herätti joukkueen ja peli alkoi avautua. Ajassa 25.57 siirryttiin takaisin ansaittuun johtoasemaan Jussi Kempin nopealla rannelaukauksella.

Kolmannessa erässä molemmille joukkueille tarjoutui maalipaikkoja ja ampparimaalissa pelannut Jani Huotari ottikin monta tärkeää torjuntaa pitääkseen joukkueen johtoasemassa. Joukkueen viimeistely ontui, mutta lopulta saatiin aikaan 3-1 maali Vesa ”Vesse” Hytösen taidokkaan maalille nousun jälkeen ajassa 37.27. Peli alkoi näyttää varmalta ja vastustaja joutui ottamaan riskejä, jotka johtivat virheisiin. Niistä yksi johti ylivoimaan, jonka aikana saatiin ottelun loppulukemat 4-1 tauluun, kun Esko ”Eze” Väisäsen tarkka syöttö maalin takaa löysi Arttu Isopahkalan, joka sivalsi pallon varmasti ohi Urho-veskarin ajassa 43.26.

Miehet II – LV

Toisena päivän vastuksena kentälle asteli sarjan keskikastiin kuuluva LV. Alkuun tiedettiin, että edessä on kovempi ottelu ja että enää ei olisi varaa tuhlailla maalipaikkoja yhtä paljoa kuin ensimmäisessä pelissä. Ampparit lähtivätkin hyvällä jalalla otteluun ja uskallettiin haastaa maalipaikoille. LV puolusti sitkeästi ja blokkasivat vetoja ahkerasti. Ensimmäistä erää oli pelattu 7.39, kun LV sai ottelun avausmaalin. Pallo pomppi verkkoon epäonnekkaasti ampparipelaajan mailasta. Tästä hämääntyneenä ampparit taipuivat pian uudestaan ajassa 9.17. Hyvästä hallinnasta huolimatta ensimmäiselle erätauolle siirryttiin 0-2 tappioasemassa.

Toinen erä ei tarjonnut pelillisesti mitään uutta. Pallonhallinta oli selkeästi kotijoukkueella, mutta tarvittavaa röyhkeyttä ei löytynyt viimeistelyyn, eikä myöskään tuuria ollut matkassa. LV siirtyi jo 0-3 johtoasemaan erän alkuvaiheilla ajassa 16.38. Se jäikin LV:n ainoaksi laukaukseksi erässä, mikä kertoo myös O2 miesten pallonhallinnasta. Viimeiselle erätauolle siirryttiin ilman lisämaaleja.

Viimeiseen erään vaihdettiin vielä yksi vaihde isommalle koneistosta, mutta koko päivän takunnut maalinteko oli edelleen ongelmana. Joukkue joutui ottamaan riskejä, mitkä johtivat välillä vastustajan maalipaikkoihin, mutta koko päivän varmasti esiintynyt Jani Huotari piti joukkuetta pelissä mukana. Valmentaja Jani Saukko päätti käyttää aikalisän, kun maaliverkot eivät meinanneet heilua ja seuraavaksi kavennusta haettiin kiivaasti ilman maalivahtia kuudella kenttäpelaajalla. Tämä kostautui melko pian ajassa 42.13, kun LV teki jopa ratkaisevan 0-4 maalin. Paineettomassa tilassa ilman maalivahtia pelannut ampparimiehistö sai vihdoin apinan pois niskasta, kun Kalle Mannisen rannelaukaus löysi maalin perukoille ajassa 44.00. Tehot löytyivät viimeiselle minuutille, kun Ville Selin viimeisteli 2-4 kavennusosuman vain 14 sekuntia ennen summerin soimista. Nämä jäivät ottelun loppulukemiksi ja O2 miesten kakkosjoukkue kärsi kauden kolmannen tappionsa.

Tappion myötä ampparilauma rauhoittuu joulun viettohon, pelit jatkuvat jälleen tammikuussa kun 12.1 Killerillä vastaan asettuvat Riemu ja FCN. Sitä odotellessa, oikein rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta kaikille ampparisalibandyn ystäville.