Pojat C98: Tappioputki poikki ja voitolla Joulutauolle

12/16/2013 - 14:05

Vuoden viimeistä eliittisarjan turnausta lähdettiin pelaamaan Hämeenkoskelle. Lähtökohdat eivät olleet mitä parhaimmat, sillä niskassa paino kahden matsin tappioputki ja rosterista puuttui lähes kymmenen pelaajaa erilaisten sairastelujen ja loukkaantumisten takia. Tämä aiheutti päänvaivaa niin valmennukselle kuin myös pelaajille, mutta tähtäimessä oli silti 4 pisteen viikonloppu.

Koovee – O2JKL 8-2

Ensimmäisestä pelistä ei paljoa kotiin viemistä jäänyt. Tiedä sitten painoiko jaloissa normaalia pidempi bussimatka vai oltinko menneellä viikolla treenattu liian kovaa, mutta tässä matsissa oltiin kaukana omasta parhaasta. Jalka ei liikkunut, hyokkäyspelissä ei ollut minkäänlaista ideaa ja kaksinkamppailupeli oli täysin halutonta.

Lopputulos ei kerro koko totuutta. Ottelu eteni pitkään tasaisena, mutta lopussa aktiivinen kavennuksen hakeminen johti numeroiden repeämiseen. Vastustaja rokotti tehokkaasti omanpään virheistä ja iski komeita maaleja parin poikkarin jälkeen takatolpilta tyhjiin. Oma peli taas yski pahasti. Puolustuspäässä merkkailtiin miten sattuu ja sorruttiin helppoihin pallon menetyksiin. Hyökkäyspäässä ei löydetty kaveria ja sorruttiin yksin yrittämiseen, joka johti siihen että suurin osa hyökkäyksistä oli täysin aseettomia. Voin ehdottomasti myöntää että Koovee oli hyvä, mutta oma esitys oli todella pettymys ja omasta mielestäni yksi tämän kauden surkeimmista.


Nokian KrP – O2JKL 9-10

Tappioputkea lähdettiin katkaisemaan, mutta nyt se venyikin jo kolmen ottelun mittaiseksi. Mieli oli maassa huonon esityksen jälkeen, mutta edellinen matsi pyrittiin nollaamaan mahdollisimman nopeasti ja lähdettiin keskittymään päivän seuraavaan. Toiseen peliin valmennus teki melko radikaaleja ketju muutoksia, joilla pyrittiin herättelemään jätkiä ja saamaan uutta intoa ja ideaa peliin. Esimerkiksi Saku pudotettiin tutulta hyökkääjän paikalta pakiksi tuomaan tulivoimaa ja pallovarmuutta alakertaan sekä Dani nostettiin hyökkääjäksi tuomaan liikettä omaan hyökkäyspeliin.

Muutokset tuottivatkin tulosta ja pelaaminen näytti toisessa matsissa jo paljon paremmalta. Ilahduttavaa oli myös nähdä uusien ratkaisijoiden löytyminen kun Eero, Dani ja Roope iskivät kaksi maalia per mies.

Oma peli rullasi melko moitteettomasti lähes joka osa alueella. Ainut selkeä heikkous oli rohkeuden puuttuminen avauspelaamisesta, minkä johdosta vastustaja pääsi ajoittain helposti riistämään pallon omassa hyökkäyspäässään ja tätä kautta vaarallisille maalipaikoille. Ottelu eteni alusta loppuun asti tasaisena ja maaleja tehtailtiin edellisen pelin tapaan vuorotellen. Tällä kertaa oma selkäranka kuitenkin kesti ja pystyttiin pitkästä aikaa kääntämään tiukka peli voitoksi. Loppulukemat 9-10 ja tappioputki poikki!

Homma jatkuu 11.1. Pöytyällä.

-Tume