M1: Kotitupla tuotti kuusi sarjapistettä!

10/16/2019 - 16:43

Miehet edustus

Koovee sekä FBC Turku kaatuivat vahvojen esityksien jälkeen. Kuva: Esa Jokinen

Viime viikonloppuna nähtiin Palokassa Divarin Ampparisurinaa kahden ottelun verran, kun O2-Jyväskylä kohtasi perjantaina 11.10. Tampereen Kooveen ja sunnuntaina 13.10. puolestaan vieraaksi saapui FBC Turku.

O2JKL - Koovee

Perjantai-illan kamppailu alkoi Amppareilla melko takerrellen ja ottelun alkua hallitsi pitkiä palloralleja päätyymme vyöryttänyt Koovee. Avausmaalia saadaan odotella erän puoliväliin saakka, ja siitä vastaa ylivoimalla Kooveen kapteeni Jere Oksanen. Myös tasoitus nähdään ylivoimalla ajassa 15.30, kun Ville Sepponen pääsee väläyttämään trademark-Insweeperiään viivasta ja pallo ohittaa Koovee-vahti VIlle Jokelan. 1-1 numeroista siirryttiin myös toiseen erään.

Toinen erä on molemmilta pääosin tarkkaa pelaamista, mutta hieman ennen erän puoliväliä Ampparit käyttää tehohetkensä ja rankaisee kahdesti. Ensin ajassa 26.29 Ville Sepponen tarjoilee keskustaan ja Iiro Pieviläinen iskee suoraan syötöstä Ampparit johtoon. Ja vain puolitoista minuuttia myöhemmin kaksikko Kasperi Kantonen - Niki Kaurtola karkaa Koovee puolustukselta ja Kasun syötöstä Niki saa melko vapaasti siirtää oranssipaidat 3-1 johtoon. Enempää maaleja ei erässä myöskään nähdä.

Päätöserässä Koovee aktivoittaa etenkin karvauspelaamistaan, joka puolestaan aukaisee Amppareille entistä enemmän kääntöpaikkoja, jotka myöskin käytetään. Yhdeksän minuutin sisään Kooveeta rankaisevat Iiro Kinnunen, Iiro Pieviläinen sekä Kasperi Kantonen ja ajassa 48.21 taululla digitaalit näyttävät lukemia 6-1. Ottelun lopussa Koovee on saada vielä kirivaihdettaan päälle Peteris Treksen ja Petteri Puustisen maaleilla, mutta päätösminuuteilla Kaarlo Mahlberg pistää ensin pallon tyhjiin ja 8-3 loppulukemat viimeistelee hattutempullaan Iiro Pieviläinen ajassa 59.26!

Ottelun tilastot

Maalikooste

Lehdistötilaisuus

Iiro Pieviläinen (33) vietti peräti neljän maalin viikonloppua. Kooveen verkkoon syntyi kauden ensimmäinen hattutemmpu. Kuva: Esa Jokinen

O2JKL - FBC Turku

Sunnuntain kamppailuun saatiin puolestaan hieman räjähtävämpi startti, sillä noin viiden minuutin pelin jälkeen Ampparit iskee Beeceen verkkoon kahdesti 17 sekunnin sisään. Ensin tunnettua lämäriään pääsee ensimmäisen kerran Ampparipaidassa väläyttämään Lauri Lavonen ja seuraavassa vaihdossa maaliputkeaan jatkaa kolmannessa ottelussa putkeen osuva Kasperi Kantonen! Riemua ei kuitenkaan ihan liian kauan kestä, sillä erän puolivälin tienoilla Beecee rankaisee kolmen minuutin sisään kolme kertaa ja siirtyy 2-3 johtoon Miika Hämäläisen kahdella ja Aku Kuikan yhdellä osumalla. Mutta eipä annettu pelin lipsua vieraiden käsiin, vaan viimeinen viisi minuuttia erästä ovat melkoisen vahvaa tekemistä ja verkko soi Beecee-vahti Jouni Savosen takana vielä kolmesti Ismo Nybackan, Iiro Pieviläisen sekä Vesa Sivulan laadukkaiden laukausten toimesta. Numeroista 5-3 siirrytään myöskin erätauolle.

Toinen erä onkin sitten ihan toisenlainen, sillä se kirjataan 0-0. Pallollinen hallinta oli ehkä hienokseltaan Beeceellä, mutta Amppareiden puolustus toimi myös erittäin hyvin ja 5-3 lukemista siirryttiin myöskin päätöserään.

Kolmas erä alkaa myöskin Beeceen hallinnalla ja nyt turkulaiset onnistuvat tekemään myöskin tulosta, ensin ajassa 43.18 nähdään 5-4 kavennus Severi Raution toimesta. Maali oli 2002- syntyneelle Rautiolle myöskin uran ensimmäinen Divarissa. Ja ainaostaan kolme minuuttia myöhemmin Antti Kokko tuo Beeceen tasoihin. Molemmilla joukkueilla on erän loppua kohden paikkansa siirtyä vielä johtoon, mutta voittomaali syntyy kuitenkin vasta ajassa 57.04 Kasperi Kantonen räjäyttää Palokan yleisön sekä kotijoukkueen riemunhuutoihin siirtämällä isännät johtoon Joel Wenningin poikittaissyötöstä! Beecee käyttää tässä välissä aikalisänsä, mutta ainaostaan 10 sekuntia pelin jatkumisen jälkeen helähtää jälleen vieraiden päädyssä Iiro Kinnusen toimesta. Päätösminuuteilla pallon iskevät vielä tyhjään maaliin Niki Kaurtola sekä loppulukemat 9-5 sinetöivä Joni Lempinen!

Maalikooste

Viikonlopun tuloksiin voidaan olla kaikin puolin tyytyväisiä ja kuusi sarjapistettä nostivat Ampparit jälleen takaisin sarjan kärjen tuntumaan. Seuraavaksi haaste kasvaa taas pari pykälää, kun ensi viikonloppuna matkaamme sarjakärki Nurmon Jymyn vieraaksi lauantaina. Ottelussa on tuplapanos, sillä Divarin sarjapisteiden lisäksi pelataan jatkoonpääsystä TehoSport Suomen Cupissa.