N1: Lohkovoittajina cupissa jatkoon

09/16/2019 - 15:59

Naisten edustus kohtasi sunnuntaina palokassa kolme eri vastustajaa ja selvitti tiensä tappiotta cupin kolmannelle kierrokselle. Turnaukseen lähdettiin kolmen kentän ja kolmen maalivahdin voimin. Lyhyen peliajan ja odotettavissa olevan varsin rauhallisen temmon myötä jokaiseen otteluun lähdettiin pitämään vauhtia kahdella kentällä, kunkin vitjan huilatessa vuorollaan. Maalivahdit saivat kaikki yhden ottelun vastuulleen.

Ensimmäiseen otteluun vastaan asteli viime kaudelta tuttu Blue Fox. Ottelun vauhdinpito jäi meidän vastuulle, vastustajan väijyessä vastaiskuja ja sumputtaessa omaa päätyään. Paine saatiin kuitenkin läpi pelin paremmin ja paremmin sinikettujen maalinedustalle ja hitaasti, mutta varmasti alkoi tulostakin tulemaan. Rinan avattua maalihanat ensimmäisessä erässä, saatiin seuraavaa odottaa viimeisen erän alkuun asti. Kiian osuttua ei kuitenkaan voittajasta ollut enää epäselvyyttä ja loppuun myös Johanna ja Jessica avasivat maalitilinsä. Viimeiseen vaihtoon lähdettiin vielä turhan innokkaasti hakemaan lisäosumaa, minkä seurauksena läpiajo Blue Foxille ja Alinan kuparinen rikki. Kokonaisuudessan ehjä esitys, jossa päästiin hyvin harjoittelemaan hyökkäämistä.

Toisessa pelissä kohtasimme rohkeasti otteluun lähteneen TPS 3:sen. He pyrkivät pelaamaan selkeästi aktiivisemmin kuin avausvastustajamme, mikä piristi myös meitä. Temmon noustessa myös pelifiilis nousi ja saatiin mukavaa rehtiä vääntöäkin aikaan. Pari ensimmäistä erää kuitenkin rummutettiin paikkoja yhtä maalia ja vaikka lukemat tässä kohtaa olisi pitänyt olla 5-0, näkyi taululla meille vain yksi VirtasRoosan iskemä yv-osuma. Samaan aikaan vastapuolen vaarallisimmat pelurit eli Alangot löytyivät puolustajiemme povitaskusta, joten vihu pysyi nollilla. Viimeiseen erään TPS pisti kaiken likoon ja näytti taistelun mallia. Meidän keskittyessä johdon turvaamiseen, passivoitui peli hieman liikaa ja näin Alangot alkoivat kurkkia puolustajien taskuista. TPS 3 pääsi mukaan otteluun ja kun et itse tee...  Loppuun päätti tuomari pistää homman jännäksi ja vihun pidettyä Lauran mailasta kiinni, arvottiinkin Laura istumaan kiinnipitämisestä. TPS nappasi veskan pois ja kahden pelurin ylivoimalla pääsivät Alangot karkaamaan taskusta ja pilaamaan Tanjan nollapelin viimeistelemällä loppulukemat 1-1. Hyvätasoinen ottelu ja hieno esitys TPS:n "kokemattomalta" joukkueelta, joka ottelun perusteella pelaa hieman väärässä sarjassa.

Viimeisessä ottelussa kohtasivat pari pitkän päivän puuduttamaa joukkuetta. Salbaa vastaankin lähdettiin taas parin vitjan tyylillä ja vaikka peli pyöri täysin yhdessä päädyssä, ei eroa saatu syntymään. Salban maalivahdilla oli kyllä myös iso rooli tässä. Toiseen erään siirryttiin ensimmäistä kertaa päivän aikana kolmen vitjan peluutukseen ja vaikka tempo meillä oli hyvä, sinnittelivät raumalaiset pitkään mukana ja kahden erän jälkeen vain Hennalla oli ollut sihti kohdillaan. Viimeisessä erässä jatkunut myllytys puri kuitenkin lopulta ja vaikka raumalaiset todella pistivät parastaan varjellessaan maaliaan, kaunistelivat vielä Johanna, Saimi, Kiia ja VirtasRoosax2 lukemia. Lopussa taululla tennispöllyytys 6-0 ja Hannalla maalilla varsin ansaittu nollapeli.

Yhteenvetona päivästä voi todeta, että käteen jäi kolme todella erityylistä ottelua ja ehjästi esiintynyt amppariparvi. Puolustus toimi kuin sveitsiläinen kello ja hyökkäyspelissä luotiin ns. varmoja paikkoja riittävästi. Seuraavaksi kun siirrytään pelaamaan pisteistä, paranee tehokkuuskin varmasti. Nämä reenipelit kuitenkin valmistivat meitä mainiosti ensi viikonlopun Liigan ensi-iltaan, jolloin kohtaamme Kuopion jäähallissa Welhot. Cupin tosipelit pyörähtävät vuorostaan käyntiin seuraavalla kierroksella, jolloin siirrytään yksittäisiin otteluihin. Vastustaja otteluun selviää huomenna ja pelin ajankohta julkaistaan mahdollisimman nopeasti.

Kiitos vielä Blue Foxille, TPS 3:lle ja Salballe otteluista ja onnea kaudelle!