M1: Edustusmiesten Suomen Cup -urakka alkaa toiselta kierrokselta

09/16/2015 - 13:45

Urosampparit aloittavat kautensa lauantaina 19.8. Palokassa Suomen Cupin toisen kierroksen merkeissä. O2 pelaa viikonloppuna seuraavasti:

  • La 19.9. 11.00 O2JKL-MuurY @Palokan kk
  • La 19.9. 14.00 Riemu-O2JKL @Palokan kk
  • Su 20.9. 11.00 Nousu-O2JKL @Palokan kk
  • Su 20.9. 13.00 O2JKL-LU @Palokan kk


O2:sen rosteri on nuorentunut jälleen menneistä vuosista ja jalkaa on haettu, niin laajavuoresta kuin kampuksen kentältäkin. Lähes koko kesän jatkuneet salivuorot pitivät huolen siitä, että lapaset ovat pehmeät ja kuti heilahtaa mummon piparipurkin viereen kun tosipelit alkavat. Joukkueen harjoituspelirupeama oli monella tavalla positiivinen ja joukkue kärsikin vain yhden tappion. Sekin tosin tuli liigakarsinnoissakin marinoitunutta kuopiolaista kyljyslaumaa vastaan tasaisen mittelön päätteeksi. Myös kehitettävää löytyi. Useimmiten olosuhteisiin ja tuomareihin liittyvää, mutta kehitettävää yhtä kaikki. Suurimmalta osalta voimme olla tyytyväisiä joukkueen kisakuntoon tosipelien alkaessa. Nyt on taas aika kaivaa kristallipallo esiin ja kertoa katsojille miten tulevan viikonlopun koitokset ovat Peltosen päiväunissa menneet.

 

O2-MuurY
O2 avaa viikonloppunsa kolmosdivarissa pelaavaa MuurY:ä vastaan. Harjoituspeleissä muuramelaiset kairasivat kakkosdivarissa pelaavaa FBC Duxia vastaan 4-4 tasapelin joten tähänkään otteluun ei ole varaa lähteä ilman rotsia vaikka O2 ennakkosuosikki onkin. Pienellä rosterilla liikkuvalla MuurY:llä ei ole juurikaan varaa poissaolijoihin tai Huusko juoksee jalat alta vartissa.

Seuraa häntä: Tero Lamberg Maaliahne MuurYn kasvatti väläytteli osaamistaan harjoituspeleissä ruikkaamalla useaan otteeseen hillot munkin sisälle. Flegmaattinen ulkomuoto kentällä saattaa hämätä maallikkoa, mutta muuramelaisilla on varmasti ”lampun” neula-einarit ja jalkahöpöönit tiedossa.

 

Riemu-O2
Lauantain toisessa ottelussa vastaan astelee liikunnan opiskelijoista koostuva Riemu. Suomen cupissa ensimmäistä kertaa toiselle kierrokselle edenneet riemulaiset hakivat tuntumaa harkkapelien muodossa Nousua vastaan ja pinkkipaitaset näyttivät opiskelijoille C-kasetin paikan takomalla taululle tylyt 8-1 lukemat. Lähinnä lahjakkaiden yksilöiden varassa oleva riemu tarvitseekin johtohahmoiltaan paljon tukea tässäkin ottelussa. Salibandymaailman ”Jack of all trades” Pepe Jalanko menetti tutkaparinsa Janne Kariston venyttelemään Espooseen, mutta onnistuuko entinen junnumaajoukkuekapteeni kaatamaan amppariparven yksin?

Seuraa häntä: Vesa Sivula O2:sen kesän ainoa ulkomaalaisvahvistus Mikkelistä on vakuuttanut isolla koollaan ja fyysillisellä olemuksellaan pelikirja-Peltosen nostamaan itsensä ykköskenttään. Kookkaalla ja pallovarmalla puolustajilla olisi ollut ottajia joka lähtöön, mutta vannoutuneena kulinaristina ”Upi” seurasi Hosekiel Kemboin kokkausohjeita ampiaispesään. Onnistuuko Urpo laittamaan kolmospaikalta pallon kenttään vai jääkö hyppyleija verkkoon?

 

Nousu-O2
Viikonlopun kiistattomin silmäkarkki ”Keski-suomen el classico” pyörähtää kansainvälisen daagen efterin ratoksi käyntiin heti aamusta. Nousu on kesän aikana kohahduttanut siirtomarkkinoilla ja hankkinut pelaajan jos toisenkin. Mielenkiintoisin nimi on varmasti M-Teamista ”farmisopimuksella” Nousuun siirtynyt Iiro Kinnunen. Kysymyksiä on myös herättänyt allekirjoitusbonuksena tarjoillun höykyn vähentäminen verotuksessa. Tunnetusti tunteita ja tuoksuja ei puutu kun nämä kaksi joukkuetta iskevät yhteen. Maaleja, jäähyjä, kikkakutosia, ylilyöntejä, you name it. Tasaista vääntöä tulostaululla ja niskalenkkejä kentällä. Jos aiot katsoa viikonloppuna vain yhden ottelun niin silloin se on tämä.

Seuraa heitä: Henri Eskelinen ja Joni Lempinen Viime kaudella huikean määrän pörssejä iskenyt kaksikko on varmasti vireessä myös tällä kaudella. Nousu taasen on vahvistanut kassariosastoaan, mutta nähtäväksi jää riittääkö sekään pysäyttämään Lempon hauista tai Maunon vikkeliä kinttuja

 

O2-LU
Nimensä keksitehtaaksi vaihtanut laukaalaisnippu on huhujen mukaan ottanut askeleita kohti määrätietoisempaa harjoittelua ja voi hyvinkin olla turnauksen musta hevonen. Toimituksen tiedot jaffakekseistä ovat vajanaisia joten jää nähtäväksi millaiset peijaiset saadaan aikaan.

Seuraa häntä: Markus Manninen Raitinpuolen kanttiantti tulee tässäkin turneessa yllättämään veskareita housut kintussa muuallakin kuin suihkussa. Onko kolmen viikon kantti luettu pois vai jääkö peitto vajaaksi?