M1: Miehet puhtaalla pelillä jatkoon cupissa

09/16/2012 - 10:58

Miesten kausi virallisten pelien osalta käynnistyi lauantaina, kun Suomen Cupin toisella kierroksella Vaajakosken tulitikkuaskiin saapuivat miekkailemaan paikallisvastustaja FBC Dux, Blasters 2 Laukaalta sekä kaukaa Pohjanmaalta Kokkolan Nibacos. Intensiivisen päivän päätteeksi O2 otti ainoan tarjolla olleen jatkopaikan voittamalla kaikki ottelut tiukkojen taistelujen jälkeen. Seuraava O2:n cup-junan pysäkki on Huittinen.

Aamun avausottelussa nelosdivisioonan Blasters laittoi kahdella kentällisellään ja terävillä vastaiskuillaan hieman aamupöhnässä olleen ampparilauman ahtaalle. Lukuisat virheet omassa päässä ja keskialueella johtivat vaarallisiin tilanteisiin, jotka pääosin maalivahti Seppo Ikonen kuitenkin hoiteli. Kahden erän jälkeen peli oli vielä täysin auki O2:n johdettua vain parilla maalilla, mutta kolmannen erän tehohetki muutti digitaalit jo lukemiin 5-1. Pari lapsusta lisää toi Blastersin taas kahden maalin päähän, mutta ottelusta selvittiin kuitenkin kuivin jaloin lopulta lukemin 6-4(1-0,2-1,3-3). Maalinteossa kunnostautuivat Sveitsistä Jyväskylään ja amppariunivormuun palannut Henri Pitkänen kahdesti, Ilari Suuronen, Vesa Hytönen, debyyttinsä O2-paidassa tyylikkäästi tehnyt Henri Dahlström sekä kapteeninauhaa tulevan kauden lihaksikkaassa hauiksessaan kantava Ismo Nybacka.

Muutaman tunnin tauon jälkeen vastaan asettui Nibacokselle avausottelunsa 4-3 hävinnyt Dux. Kolme edellistä Dux-ottelua ovat päättyneet lukemiin 4-3, 4-3 ja 4-4, eikä tämäkään ottelu selvä ollut ennen päätössummeria. Molempien joukkueiden tunnetila oli paikallisottelulle tyypillisesti korkealla, ja laidat ryskyivät pienessä kaukalossa puolin ja toisin. Kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteessa 2-2, mutta kolmannessa erässä tohtori Hytönen helpotti oloa iskemällä johtomaalin. Lopussa Dux myllytti vimmatusti ylivoimillaan, mutta alivoima torjuntavuorossa olleen Jaakko Kaistisen johdolla kesti pommituksen. Loppulukemat tasaisen ja jännittävän ottelun päätteeksi O2:lle 2-3(1-1,1-1,0-1). Hytösen lisäksi tolppien väliin osuivat Pitkänen sekä Tomi Scharin.

Päätosottelusta tasapelikin olisi ollut riittävä tulos, mutta O2 lähti otteluun vain voitto mielessään. Ottelusta muodostui ehkä päivän ehjin kokonaisuus, eikä Nibacos päässyt huippupaikoille uhittelemaan tällä kertaa Olli Oksasen vartioimaa maalia. Anssi Huisman vei O2:n kuskin paikalle ihanasti puikoista, ja jatkoi ilotulitustaan myöhemmin iskemällä rankkarin pomminvarmasti nuottaan. Esekiel Väisänen lisäsi kokkolalaisten tuskaa painavalla laukauksellaan, eikä vieraiden ainokainen, sinällään näppärä vanhan liiton ilmaveivimaali läpiajosta, riittänyt uhkaamaan O2:n voittoa. Loppulukemat siis 3-1(1-0,1-0,1-1).

Ottelut eivät pienestä kaukalosta johtuen nousseet klassikoiden joukkoon, mutta tärkeää oli kuitenkin päästä kokeilemaan erilaisia ketjukoostumuksia ja sommitelmia totisemmissakin peleissä. Tiukat pelit kääntyivät kaikki voiton puolelle, ja se ei varmastikaan ole huono asia kauden lähestyessä. Maalivahtipeli oli myös erittäin hyvää läpi päivän. Tekemistä on vielä hyökkäyspään pelaamisessa, maalinteossa, sekä etenkin oman pään  pelaamisessa. Eli vähän niin kuin kaikessa. Kaksi viikkoa on aikaa, ennen kuin FBC Dux kohdataan jälleen, tällä kertaa sarja-avauksessa Monnarilla perjantaina 28.9 klo 18.30. Merkatkaapa kalentereihin!

Cupin kolmannen kierroksen otteluparit arvottiin tänään, ja O2:n arpa heitti joukkueen vieraspeliin Huittisiin SBS Rupua vastaan. Runkopelipäivä on sunnuntai 7.10, mutta tarkempi ottelun aikataulu selvinnee ensi viikolla. Divarijoukkueet PSS ja ÅIF tulevat mukaan nyt kolmannella kierroksella, ja liigajoukkueet sitten neljännellä.

O2:lla on myös ilo ilmoittaa, että seura on solminut tulevan kauden kattavan sopimuksen liigassa Happeeta edustaneen ja kaksi poikien maaottelua pelanneen Tommi Moilasen, 22, kanssa. "Molo" tuo puolustukseen nuoresta iästään huolimatta aimo annoksen kokemusta, sekä ennen kaikkea pallollista osaamista. Huolto-osastokin sai kaivattua vahvistusta, kun Turun oman pojan Kalle Tammisen kanssa päästiin sopimukseen tulevan kauden huoltohommista. Tervetuloa Tommi ja Kalle!