Ampparit sulivat päätöserässä - FoSun Kanninen ottelun hahmo

03/16/2015 - 17:50

Kauan odotetut neljännet perättäiset Divarin karsinnat alkoivat Ampparileirissä tutun mollivoittoisesti. Sunnuntai-illassa päädyttiin lyhyeen jatkoerään, jonka päätti vieraiden Aleksi Kanninen illan neljännellä maalillaan. Suvereenisti Sisä-Suomen kakksodivaria hallinnut O2JKL on viiden yön päästä pelattavassa Forssan lauantai-illan huumassa veitsi kurkulla. Voitolla ottelusarja viedään sunnuntaiksi Palokkaan, tappiolla alkaisi pitkä kesäloma ja odotus päätösristeilylle.

Ottelu kokonaisuudessaan ei muodostunut kaikkien aikojen tasokkaimmaksi salibandyotteluksi. Molempien ajoittainen hermoilu pallon kanssa ottelun avauserässä teki pelistä sekavaa ja ailaihtelevaa. Forssalaiset alottivat ottelussa maalinteon pelikellon näyttäessä 02:16, maali oli Kanniselle ottelun ensimmäinen. Muutama minuutti tästä ja Anssi Huisman karkasi puolittaiseen läpiajoon, jossa Ampparikonkari sijoitti kuulan varmasti etualapussiin. FoSun maalivahdin tyrehdytettyä Niko Kuuselan rangaistuslaukauksen siirtyi O2 kuskin paikalle erän loppupuolella Henri Eskelisen ylivoimamaalin myötä. Maalin jälkeisessä vaihdossa iskikin jälleen vastustaja ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiin 2-2 lukemissa.

Toinen erä oli valkopaitaisen Ampparinipun vahvin tyylinäyte. Oma pää puolustettiin hienosti välillä toki tuurillakin. Henri Tikkanen sai päällensä hyvät lämmöt ja ottikin tukun varmoja torjuntoja. Onnistuneen coast-to-coastin jälkeen puolustaja Tuomas Laukkala vei kotijoukkueen jälleen johtoon, Henri Eskelisen lisätessä etumatkan kahteen maaliin illan toisellaan. Eskelisen ottelun molemmat maalit syntyivät ylivoimalla. Otteluun päätöserään lähdettiin lukemista 4-2.

Kolmas erä alkoi lupaavasti, kun Ilkka Tepponen lisäsi johdon jo kolmeen maaliin. Ottelu näytti rullautuvan omalla painollansa loppuun Ookakkosen hienoisessa otteessa, kunnes pelikellon näyttäessä 52:23 Leevi-Werneri Kainulainen kavensi forssalaiset kahden maalin päähän. Vastustajan penkillä lähdettiin painamaan kaasua aikalisän jälkeen ja FoSu nappasi maalivahdin poisotolla pallon hallinnan lopullisesti itsellensä. Tämän jälkeen maaleja tehtaili enää yksi herra, jonka nimestä ei jäänyt kenellekkään epäselvyyttä. Kanninen latoi kerta toisensa jälkeen hienoja maaleja suoraan syötöstä ja kovasta kantista.

FoSu ryösti sanan mukaisesti kotiedun itsellensä ja asetti riman korkealle lauantaiseen Forssan vierailuun. Onneksi mitään ei ole hävitty ja sarja on pahasti kesken. Täksi viikoksi on buukattu viisi tapahtumaa, joista kolme harjoitusta ja kaksi ottelutapahtumaa, vain torstaiset reenit ovat arvoitus, sillä Happee pelaa välierää harjoitusvuorollamme Erää vastaan. Lauantaina Forssaan lähtee kiusattu Amppariryhmä!

21.3. klo 18:30 FoSu - O2JKL, Republic Areena
22.3. klo 15:00 O2JKL - FoSu, Palokan koulukeskus