Pojat E02: Joulutauolle ilman pistemenetyksiä

12/15/2013 - 14:03

E1-poikien vuoden viimeinen turnaus miteltiin kotimaisemissa Viitaniemessä ammattiopiston tiloissa. Aamupelissä oli luvassa ennakkoon tiukka kamppailu, kun kolmantena olevat ampparit saivat vastaan sarjanelosen Muuramen Yrityksen. Toisessa ottelussa kapuloita rattaisiin tuli lyömään Mäntän Urheilijat, jotka oli kertaalleen jo tänä vuonna nujerrettu 8-3.

O2JKL vs MuurY Reds 9-7

Ulkoilman kireä pakkanen helpotti pelaajien herättelyä klo 0900 alkaneeseen aamupeliin. Liekö vastustaja vieraillut aamulenkillä ollenkaan, mutta pelin alku oli selvästi ampiaislauman. Ensimmäisellä kolmella minuutilla pallo toimitettiin jo kahdesti MuurY maaliin Anssi Halomon ja Arttu Jäntin toimesta. Viidennellä minuutilla Patrik Salmensaari (5+1) lisäsi valotaululle jo 3-0-lukemat. Muuramelaiset osoittivat heräämisen merkkejä kahdella peräkkäisellä maalilla, mutta erätauolle siirryttiin vahvassa O2-otteessa.

Toisessa erässä pelinhallinta jatkui kotijoukkueen käsissä, vastustajan tyytyessä heittelemään kukkupalloja. Patrikin kahdella maalilla ja Ville Kylmälahden yhdellä pelissä alkoi olla jo ratkaisun makua, tai ainakin siltä taisi punaisissa pelanneesta O2:sesta tuntua.

Kolmas erä alkoi tilanteesta 6-3, mutta jo erän toisella peliminuutilla peli oli 6-5. MuurY:n vastaisku ei onneksi saanut punapaitojen peliä muuttumaan, vaan pelinrakentelu pysyi edelleen tyynenä ja omaan tekemiseen oli luottoa. Erän puolivälissä Atte Karonen (1+1) pidensi vähän hajurakoa lisätessä johdon kahden maalin suuruiseksi. 15 sekuntia myöhemmin MuurY tuli kuitenkin takaisin peesiin ja kun peliä oli pelattu 40 minuuttia, oltiin ensimmäistä kertaa, sitten ottelun alun, tasatilanteessa. Ottelun ratkaisijaksi nousi jäätävissä liekeissä pelannut Patrik Salmensaari, joka laukoi päivän neljännellä (ajassa 42:26) ja viidennellä (43:53) maalillaan ottelun ratkaisumaalit.

O2JKL vs MäntU 6-5

Toisessa ottelussa vastaan tuli tutumpia veijareita Mäntästä. Ensimmäisessä kohtaamisessa mäntäläiset eivät pystyneet saalistamaan pisteitä, mutta tällä kertaa ottelun alku oli lupaava heidän näkökulmastaan. Ajassa 2:23 mäntäläiset iskivät ensimmäisenä ja vaikka Patrik Salmensaaren (3+1) ja Roope Sihvolan maaleilla O2 otti hetkellisesti komennon, niin MäntU tasoitti vielä ennen erän päätöstä erätaukotilanteeksi 2-2.

Toisenkin erän ensimmäisestä maalista vastasi Urheilijat Mäntästä. 21. minuutilla tullut jäähy kostautui kuitenkin kun Patrik tasoitti pelin Juuso Jäntin (2+1) syötöstä. Viisi minuuttia myöhemmin toverit vaihtoivat osia pistetehtailussa ja tilanne oli 4-3 O2:selle.

Kolmannen erän alkuun Patrik täydensi hattutemppunsa ja ylivoimalla namuteltu kuudes ampparimaali oli vaihteeksi Juuson käsialaa. Viimeisellä minuutilla MäntU onnistui kaunistelemaan lukemia kahdella maalillaan ja aiheuttamaan kenties jo pienen paniikin poikasenkin, mutta onneksi sen suuremmalta draamalta vältyttiin. Pisteet jäivät 6-5 tuloksella Jyväskylään.

Pienellä areenalla pelatut ottelut mahdollistivat tiiviin puolustuspelaamisen ja roiskivan avauspelaamisen. Valitettavasti tiivistä puolustuspeliä ei O2:selta nähty vieläkään, mutta onneksi pelin avaaminen osoitti valonpilkahduksia. Joulutauolle voidaan siirtyä tuloksen osalta tyytyväisissä merkeissä, koska rekordi on virheetön 6/6.