D1-pojat tekivät seurahistoriaa selviytymällä Eliittisarjaan

11/15/2015 - 14:08

2002-syntyneiden joukkue onnistui siinä missä O2-Jyväskylässä ei ole aikaisemmin onnistuttu. D1-pojat pelasivat itsensä ikäluokkansa korkeimmalle sarjatasolle - Eliittisarjaan. Eliittisarjassa pelaavat Sisä-Suomen alueen neljä parasta joukkuetta ja Länsirannikon neljä parasta joukkuetta. Perspektiiviä saavutukselle tuo myös Jyväskylän tämän hetkisen juniorijoukkueiden tilanne - ainoastaan Happeen A-pojat pelaavat ikäluokan korkeimmalla sarjatasolla. Länsirannikolta Eliittisarjaan itsensä pelasivat TPS, FBC Turku, Karhut ja SBS Masku. Sisä-Suomesta O2JKL, Nokian KRP, Steelers ja Pirkkalan Pirkat.

O2JKL vs KU-68 7-4

Asetelma otteluun oli selkeä. Voittaja Eliittisarjaan, häviäjä Kilpasarjaan. O2 sijoittui alkulohkossaan toiseksi kun taas KU-68 sijoittui eri lohkossa kolmanneksi. Molemmat joukkueet lähtivät ottelun alkuun tunnustellen. Kangasalan Urheilijat avasivat peliä pitkillä avauksilla, kun taas ampparit pitivät karvauksena maltillisena ja tiiviinä. Pelikello ehti juosta jo aikaan 7:11 kunnes ottelun ensimmäinen maali nähtiin. Asialla ampparikapteeni Patrik Salmensaari (2+0) Eero Luokkasen esityöstä. Tämän jälkeen huomion varasti Milo Salminen, joka otti usean paraatipelastuksen maalinsuulla. Lukemat pysyivät erän loppuun asti 1-0 tilanteessa ja erätauolle siirryttiin tasaisen väännön jälkeen.

Toiseen erään O2 muutti karvaustaan pyrkien vaikeuttamaan kangasalalaisten avauspelaamista. Muutos tuotti heti tulosta ja vastustajan avauksia saatiin katkottua useasti keskialueelta. Kun erää oli kaksi minuuttia pelattu, Aaron Kostamo (3+0) onnistui maalinteossa Elias Pasasen (1+1) syötöstä. Hetkeä myöhemmin oli itse Pasasen vuoro laittaa pallo maalitolppien väliin siirretyn rangaistuksen aikana. Tilanne oli nopeasti 3-0 ja ampparit saivat hieman rentoutta peliinsä lisää. Ainakin Aaron Kostamolle rentous sopi, koska Aaron viimeisteli ajassa 21:07 toisen maalinsa ja ajassa 24:56 kolmannen maalinsa. Tilanne oli jo 5-0. Erän loppuun KU-68 onnistui kuitenkin maalinteossa ja viimeiseen erään lähdettiin turvallisesta, mutta henkisesti haastavasta tilanteesta 5-1.

Kolmanteen erään hyökkäyspeliämme pyrittiin yksinkertaistamaan ja keskialueen pelaamiseen kiinnitettiin huomiota. Milo Salminen esitti erän alkuun muutaman tärkeän torjunnan jälleen ja aika tikitti joka sekunnilla amppareiden eduksi. Ajassa 37:17 Kangasala sai kavennuksen aikaiseksi ylivoimapelin päätteeksi. Ampparit vastasivat kuitenkin kaksi minuuttia myöhemmin myös ylivoimalla kun Patrik viimeisteli maalin edestä. Ville Jansa lisäsi johdon jo viiden maalin suuruiseksi ajassa 41:24. KU-68 kaunisteli lukemia vielä ottelun lopulla kahteen otteeseen, mutta ottelun voittajasta ei jäänyt lopulta epäselvyyttä. Loppulukemat 7-4 ja ampparit historiallisesti Eliittisarjaan.