C1: Pörriäisillä voitokas kotiavaus!

10/15/2020 - 15:27

C1

SPV tarjosi fyysisen ja vauhdikkaan vastuksen kauden ensimmäisessä kotiottelussa.

C1-poikien Edustusjoukkueen taival SM-sarjassa jatkui viime sunnuntaina 11.10. kauden ensimmäisellä kotiottelulla, kun vieraaksi saapui Seinäjoen Peliveljet. Pörriäisten kausi oli alkanut Oulun tuplaryöstöllä, Speve sen sijaan oli lyönyt avauskierroksella kotonaan LASB/SB Heinolan, mutta kärsinyt lauantaina tappion Kontiolahdella LeBalle niukasti maalilla. Ärsytetty ja voitontahtoinen vierailija siis saatiin! Iloisena asiana meidän osaltamme oli se, että koko rosteri oli terveenä; viimeksi heinäkun alussa kokoonpanossa nähty kapteeni Samuel Majakin oli taas vihdoin rosterissa!

Ja olihan muuten huikea tunne kuulla ensimmäistä kertaa sitten maaliskuun Palokan kajareista kajahtanut "I Want It That Way"! On se upea viisu.

O2JKL/MuurY - SPV

LT 8 - 4 (0-2, 3-0, 5-2)

1.erä

Otteluhan alkoi meidän osaltamme varsin kehnosti, kun Speve oli pistää pallon maaliin jo neljän sekunnin pelin jälkeen; ainoastaan Vili Avikaisen tärkeä torjunta pelasti meidät. Pelin alkuun oli painotettu, että Speveä vastaan ei pidä juoksemalla lähteä voittoa hakemaan; siihen kuitenkin sorruttiin ja oltiin vaikeuksissa. Kaoottimainen alku saa numeronsa taululle ajassa 1:28, kun Joonatan Rajamäki pistää pitkän syötön kohti maalia ja sen tyrkkää yhdellä kädellä sisään irti puolustajiltamme karannut Leo Mäki. Avauserän alkupuolisko oli meiltä vielä pallolla melko heikkoa tekemistä, mutta sen jälkeen alkoi jo vähän kulkea, maalipaikoissa vaan poltteli kovasti ja ottipahan vieraspäädyssä torjunut Veeti Ketola myös pari ihan kovaa seiviä. Ajassa 15:58 Speve saa pidemmän hyökkäysmyllyn meidän päähän ja vaikka siitä hetkeksi jo selvitään, pääsee pallo karkaamaan viivaan, josta sen ampuu tarkasti verkkoon tehokkaasti kauden aloittanut puolustajakolossi Anton Hellberg. Enenmpää maaleja ei erässä nähdäkään, ja pienestä parannuksestamme huolimatta toiseen erään kahden maalin takamatkalta.

2.erä

Hieman tuli erien välissä myös jobinpostia, kun Juuso Hyvärinen ja Ville Pasanen tipahtivat loukkaantumisten takia rosterista pois. Noh, nou hätä, kun Joonas Lehtonen ja Väinö Heikkilä päästettiin sitten penkiltä irti. Toisen erän alku on meiltä heti vahvaa tekemistä ja palkinto saadaan ajassa 23:38; pallo pelataan Eeli Mätölle oikealle, josta laukaisuyritys ottaa hyvät skipit jostakin ja peliväline kimpoaa maalin eteen, josta sen puttaa sisään, kukas muukaan kuin, kokoonpanoon palannut Samu! Tasoitusta ei odotella edes kolmea minuuttia, vaan ajassa 26:21 sama kenttä on asialla; nyt vapauttaa Marius Niemelä Eelin laidasta irti ja Kojootti iskee kauden avausmaalillaan Pörriäiset tasoihin! Erän puolivälissä pistetään myös AV tositestiin ensimmäistä kertaa ottelussa, mutta se selvitetään kyllä erittäin mallikkaasti. Erätauolle ollaan jo menossa tasalukemissa, kunnes saadaan se vanha kunnon koppimaali ajassa 39:58 ja asialla jo liekkeihin päässyt kolmonen; Eeli pistää maalin takaa pallon maalin eteen, josta sitä huitoo ensimmäisenä Nuutti Leskinen ja viimeisenä ottelun toisen maalinsa merkkauttava Samu; näin siis päätöserään johtoasemasta!

3.erä

Päätöserää edetään pitkään hyvin tunnustelevasti melkein puoleenväliin, mutta jassa 47:24 alkaa tapahtua; tässä ajassa nimittäin nähdään Speven varsin erikoinen tasoitusmaali, jossa pallo pomppaa Vilin kautta tolppaan, ylärimaan, maaliviivalle, Keskisuomalaisen etusivulle ja Keljonkankaan 5.väylälle, ja lopulta ilmeisesti riittävän paljon viivan yli, kun tuomari sen maaliksi näytti, tekijäksi löytyi arpakuutiosta Arttu Peltokangas. Noh, nää oli näitä. Pelimiehen kympille lähdetään kutkuttavasta tasatilanteesta, mutta siinä vaiheessa onkin istten Pörriäisten ärsytyskynnys ylitetty. Ajassa 50:33 lentävät hatut kentälle (tai no yksi hattu. Se oli mun), kun Marre jakaa mitään kermaisimman poikkarin vasemmalta ja Samu tällää kuin Steven Stamkos konsanaan polvilämärillä pallon verkkoon ja siirtää Pörriäiset johtoon! Ajassa 51:00 Hellberg komennetaan jäähylle Väinön kaltoinkohtelusta, viime viikonloppuna ihastuttanut YV pääsee irti. Useampi hyvä paikka saadaan pelattua ja molemmat Knuutit käyvät todella lähellä maalintekoa, mutta millään ei näytä menevän; kunnes ajassa 52:43 Aatu Knuuti on Marren heittämään irtopalloon hereillä ja iskee meidät kahden maalin karkumatkalle. Lisää on luvassa alle minuutti myöhemmin, kun asialla on penkiltä pelille tullut duo; onnistuneen karvin ja hyökkäysalueen paineen jälkeen Joonas pelaa millintarkan keskustaan, josta sen tällää rennosti maaliin Väinö! Pientä raksahtelua kaverin selkärangassa oli havaittavissa, mutta vielä ei Speve ollut luovuttamassa ja painetta tuli kovaa. Se saatiin kuitenkin loistavasti omalla pallollisella tekemisellä ja pääkopan kylmyydellä purettua hyvin. Ajassa 54:38 nähdään melkoinen esitys; Jami Markkanen painaa pallon Speven päätyyn, jotta päästään vaihtamaan; vaan ei vaihdetakkaan, vaan Aatu iskee täyspaineen pallon noutaneeseen pakkiin, riistää pallon Mico Luhangan paineistuksen avustuksella ja Aatu painaa pelivälineen minimaalisesta kulmasta maalin kattoon, siirtäen meidät 7-3 johtoasemassa päätösvitoselle! Oli muuten hämmästyttävä maali, kattokaa videolta! Viime minuuttien paineistuksella ilman maalivahtia pelaten Speve saa vielä yhden kavennuksen, kun Matias Haanpään maalille tarkoittama syöttö meneekin onnekkaasti maaliin. Tämän enempää lahjoja ei kuitenkaan anneta, ja viimeisen naulan arkkuun iskee hattutemppunsa täydentävä Aatu, kun Vilin syötöstä hän neppaa omalta alueelta pallon upealla kaarella tyhjiin ja täydentää loppulukemiksi 8-4 ajassa 59:14.

Ottelun tilastot

Tallenne (YouTube)

Ottelun MVP- valinnat osoitettiin oikeutusti palkintoraadin toimesta Samulle (3+0), valmennuksen valintana puolestaan tolppien välissä loistopelin jälleen kerran urakoinut Vili! Pelaajien valitsemalle maalibiisille emme sen sijaan varsinaista MVP- valintaa myönnä :D

Jälleen nähtiin Pörriäisiltä kyllä aivan erinomainen esitys salibandykaukalossa, vaikka se alussa ei niin helppoa ollutkaan. Kuitenkin siinä vaiheessa, kun koneet lähtivät lämpenemään, niin näytti joukkue, että tässä sarjassa mikään aita ei ole meille liian korkea. Tunnustusta on annettava myös loistavalle vastukselle, Speve oli myös todella hyvä.

Näin jatkuu siis Pörriäisten kulku SM-sarjassa voitokkaana ja kahdeksan pisteen voimin olemme myös edelleen sarjakärjessä. Seuraavat pelit odottavat syyslomaviikon jälkeen 24.10. kun Palokassa on edessä yksi sarjan odotetuimmista peleistä; tulinen Derby della Jyväskylä nimittäin, kun O2JKL/MuurY ja Happee iskevät yhteen!