M1: Miehet eivät antaneet Duxin yllättää Asmo Hakasen juhlaottelussa

10/15/2013 - 13:54

Miesten edari otti toisen perättäisen voittonsa, kun paikallisvihulainen FBC Dux nöyrtyi Monnarilla maanantai-iltana lukemin 11-7(4-3,4-1,3-3). Paljon tapahtumia sisältäneen ottelun juhlallisin hetki nähtiin ennen ottelua, kun O2-legenda Asmo Hakasen pelinumero 11 jäädytettiin seurahistorian ensimmäisenä pelaajana.

1978 syntynyt Hakanen (kuvassa vas.) pelasi O2-paidassa seuran perustamisesta lähtien 2001-2013 12 vuoden aikana 188 ottelua, joissa hän iski yhteensä 136 tehopistettä. Monivuotinen luottopelaaja toimi myös joukkueen kapteenina useamman vuoden. Hakasen mietteitä, muistoja ja kuulumisia esitellään myöhemmin tällä viikolla tarkemmin omassa jutussaan.
Asmo Hakanen

Itse ottelu käynnistyi Amppareiden kannalta erittäin hyvin, kun jo 4 minuutin kohdalla taululla hehkui kolmen maalin johto. Joukkue ei pystynyt käsittelemään helposti saatuja maaleja aivan oikein, ja erän lopun jäähyily toi Duxin lopulta maalin päähän lukemiin 4-3. Maaleista ensimmäisellä kolmanneksella vastasivat Eetu Eronen (2+2), Joni Lempinen (1+2), Henri Pitkänen (1+2) sekä Henri Eskelinen (2+1).

Toisessa erässä O2 sai pelinsä stabiilimpaan kuosiin, ja se karkasikin jo 8-3- johtoon Henri Dahlströmin, Kimmo Paanasen, J-P Paalasen (2+0) ja Erosen maaleilla ennen Duxin tehomies Ville Sepposen (1+3) kavennusta.                                                                                      

Päätöserän teema oli pitää palloa, ja pelata johtoasemassa fiksusti. Hurlumhei-vaihde osui kuitenkin silmään sovittua useammassa vaihdossa, ja ehjä 60-minuuttinen jäi edelleen haaveeksi. Molemmat latoivat maaleja vuorotellen, ja yli satapäinen yleisö sai vastinetta rahoilleen. Loppulukemat olivat lopulta 11-7, päätöserän O2-maalit menivät Jaakko Perälän, Eskelisen ja Paalasen nimiin.

Voittonsa myötä O2 nousi lohkossa kakkospaikalle viidellä pisteellään. Dux jatkaa edelleen avauspisteidensä metsästämistä.

Valmentaja Ilkka Peltonen oli voitosta huolimatta mietteliäänä.

- Sovimme ennen peliä, että käännetään kelloja 40 minuuttia taaksepäin, ja alamme pelata heti alusta. Liian hyvä ja helppo alku teki kuitenkin sen, että osalla pelaajista tuli hyvän olon tunne puseroon, ja erän lopun 9 minuutin turha jäähysuma oli hyvä herätys. Kapteeniston rakentava palaute ensimmäisellä erätauolla takasi sen, että vain yksi joukkue pelasi lopulta voitosta.

- Meillä on hirveästi taitoa, ja suurin haaste onkin juuri se, että pelaajat itse tietävät sen. Suurin kehityskohde tällä hetkellä on pääkopan kanssa, Peltonen tuumaili.

Neljän pisteen iltaa viettänyt Eetu Eronen oli samoilla linjoilla.

- Ei tarvinnut jengin tänään vielä parasta näyttää, ja ehjän kuusikymppisen metsästys jatkuu edelleen. Moukan tuuriahan nuo pisteet tietenkin olivat, mutta olen tyytyväinen, että kauden avauspussi tuli nimenomaan tuollaisella kunnon kurkijalalla ammuttuna, Eronen virnuili.

Lauantaina Amppareilla on edessään kauden toistaiseksi kovin haaste, kun joukkue matkaa viime kauden päätteeksi Divarista tippuneen, ja toistaiseksi pelkillä voitoilla kautensa aloittaneen FoSun vieraaksi Forssaan. Sekä Peltonen että Eronen odottavat kärkiottelua innolla.

- Olen odottanut FoSu-peliä jo pidemmän aikaa innolla. Vastustaja on selkeä lohkon ennakkosuosikki, ja me lähdemme sinne ryöstöretkelle tekemään asiat huolellisesti ja laadukkaasti työhaalarit niskassa, Peltonen kommentoi.

- Odotukset ovat kovat lauantaille, siitä pitäisi tulla erittäin kova matsi, Eronen maiskutteli.

Seuraava O2:n kotiottelu pelataan Monnarilla ensi viikon sunnuntaina 27.10. klo 18.30, kun Amppareiden vieraaksi saapuu tamperelainen SC PirU.

Pörssit:

Eetu Eronen (kuvassa oik.) 2+2                                                                    

Henri Eskelinen 2+1

Joni Lempinen 1+2

Henri Pitkänen 1+2

Juha-Pekka Paalanen 2+0

Henri Dahlström 1+0

Jaakko Perälä 1+0

Kimmo Paananen 1+0                                                                                   

Anssi Huisman 0+1

Eino Jauhiainen 0+1

Maalissa Ville Puro