N1: Liigakauden kynnyksellä

09/15/2015 - 13:43

Kesä vilahti silmien edestä, ja joukkueen perinteinen kaudenavajaisviikonloppukin on taputeltu. Viime vuonna pyöräiltiin pilkkopimeässä Riihivuorelle ja sen päälle. Tänä vuonna reissuun kehotettiin pakkaamaan mukaan mm. makuupussi ja puukko. Lopulta jokainen ampparitar löysi itsensä kipinävuorosta muiden unta valvomasta. Joukkuehenkeä on siis ainakin koeteltu jo heti kauden alkuun. Palataan kuitenkin hetkeksi vielä kesään ja edessä häämöttävään liigakauteen. Täytyy myöntää, että kyllä se tuleva kausi jännittää, ainakin allekirjoittanutta. Mites muilla?

"Jännittää. Kuusi kuukautta sitten ajattelin, että aikaa on runsaasti ja ehditään tehdä ihmeitä. Nyt on viikko aikaa, ja miettii onko niitä ihmeitä tapahtunut. Mutta kyllä on luottavainen fiilis joukkueen suhteen ja uskon, että kyllä me ainakin Classic pystytään haastamaan.", heittää toista kautta O2:ssa pelaava Manna Kivinen. Maiju Parttimaa myötäilee vieressä: "Toki jännittää. Kun tajusin, että päästiin liigaan, niin mietin, että miten tässä käy. Mutta positiivisella fiiliksellä ollaan; ihmisiä ne muissakin joukkueissa on."

Joukkueen yhteiset kesätreenit aloitettiin varhain keväällä ja treenikertoja lisättiin ei-niin-maltillisesti viime kauteen nähden. Jälkeenpäin on oltava tyytyväinen, että kesästä on selvitty hengissä. Fyysisen kunnon lisäksi kesä testasi ainakin työssäkäyvien pelaajien arjen- ja ajanhallintataitoja. Allekirjoittaneella suurimmaksi ongelmaksi muodostui ruokahuolto. Fyysisen kesätyön lisäksi jokapäiväiset treenit kuluttivat paljon energiaa. Kuinka paljon sitä ruokaa pitää syödä, ettei nälkäkiukku iske kesken treenien? Mutta tässä sitä kirjoitetaan, joten vielä ollaan hengissä ja uskotaan, että kyllä se kova työnteko näkyy. Kysäistään vielä kesän fysiikkatreeneistä vastanneelta Markus Penttiseltä mielipidettä kesätreenien kulusta.

"Hyvin saatiin porukkaa paikalle ja moni on varmasti voittanut itsensä, kun harjoituskertoja lisättiin. Olosuhteet harjoituksiin eivät olleet parhaimmat ja lisää monipuolisuutta olisin kaivannut. Nyt testailtiin vähän erilaista filosofiaa, ja pelit näyttävät onko poljettu paikallaan. Kentällä ainakin näyttää, että liikettä on." kertoilee Markus. Fysiikan lisäksi kesällä hiottiin henkilökohtaisia syöttö-, laukaus- sekä pallonkäsittelytaitoja ja totta kai sitä pelitapaakin. Lajitreeneissä tekstintuottajan fiilikset ovat kesän mittaan vaihdelleet itseluottamusta puhkuvasta ”mä oon voittamaton” -fiiliksestä syvään epätoivoon ja taas johonkin siihen niiden välimaastoon. Tosissaan kun puhutaan, niin epäilykselle ei ole sijaa; luottamus joukkueeseen ja itseensä on oltava rautainen, jos mielitään menestyä.

Joukkueen kapteeni Annakaisa Niemelä, löytyykö luottoa joukkueeseen ja sen tekemiseen? "Löytyy ja hirveän jännittävää on. Kaikkia jännittää, mutta tuttujahan tässä ollaan ja nyt vielä odotellaan, että viimeisetkin palaset loksahtavat paikalleen. Innoissani olen ja sanoinko jo, että hirveän jännittävää on!
Viimeistään harjoitusottelut ovat osoittaneet joukkueelle, että vastustajat ovat kovia ja nassuun tulee, jos ei olla hereillä alusta alkaen."

Päävalmentaja Jere Viljanmaa, mitä ampparittarilta on lupa odottaa tulevalta kaudelta ja mikä on joukkueen tavoite? "Voi odottaa rohkeaa peliä ja reilusti osumia suuntaan jos toiseen. Tavoitteita meidän ei kannata huudella, vaan ne pidetään oman joukkueen sisällä." paljastaa Jere paljastamatta kuitenkaan liikaa.

No onpas salamyhkäistä! Paljastetaan edes se tulevan kauden kokoonpano koko komeudessaan.

Hyökkääjät

5 Juvonen Pinja
6 Lehtola Piia
7 Santaniemi Silja
13 Hattara Tiia
14 Jalkanen Veera-Maria
15 Parttimaa Maiju
17 Meriläinen Jenni
20 Paloniemi Jasmin
21 Luoma Emmi
36 Metsälä Saara
54 Avikainen Kiia

Puolustajat

4 Niemelä Annakaisa
10 Pelto-Arvo Roosa
11 Suontausta Sini
16 Pöntinen Satu
18 Huisman Alisa
19 Vierijärvi Jenna
24 Aukee Heidi
26 Kivinen Marianna

Maalivahdit

30 Laitinen Alina
35 Matilainen Tanja

Valmentajat

Jere Viljanmaa
Markus Penttinen
Miro Vesala

 

Naisten edustuksen ihka ensimmäinen liigakausi käynnistyy lauantaina 19.9. Joutsenossa Katajan vieraana ja kotiottelut korkataan heti seuraavana päivänä, sunnuntaina 20.9. klo 15.00 Palokan koulukeskuksessa. Vastaan asettuu toinen liiganousija Crackers. Tervetuloa ampparipesään kannustamaan kotijoukkue voittoon!

Katso videotunnelmia alla olevasta videosta.

https://www.youtube.com/watch?v=TXQFMewUiHE

 

Naiset edustus

 

Kuningatarampparit löydät somesta

Facebook: O2JKL
Twitter: jkl_o2

Seuraa hastageja #o2jkl #ampparit #nsbliiga niin pysyt menossa mukana!

 

Terveisin,

#6