C1: Pelaajavalinnat ja Uuden alku

06/15/2020 - 16:35

Miehet edustus

05-poikien tarinassa aloitettiin uusi luku, kun pelaajavalinnat tämän vuoden Try Outien jälkeen julkaistiin.

Kahdeksankymmenenyhden pitkän päivän jälkeen, kun toukokuu vaihtui kesäkuuksi, loppui meidän ja monen monen muun tuskastuttavan pitkä odotus päättyi, kun suositukset ja rajoitukset vihdoin sallivat taas joukkueharjoittelun aloittamisen. Kesäkuun ensimmäisenä päivänä olikin riemu ylimmillään, kun C1-poikien Try Outit pärähtivät käyntiin ja Buugin Ampparipesässä kirmasi ensimmäisessä tapahtumassa yhteensä 45 pelaajaa.

Pelaajilla riemua riitti jakson loppuun saakka, mutta jo hyvissä ajoin oli valmennuksen pohdittava tulevia pelaajavalintoja, sillä kaksi viikkoa meni kuin siivillä. Lopulta tuli odotettu kesäkuun 14. päivä, kun pelaajavalinnat vihdoin julkaistiin. Valinnat eivät olleet missään nimessä helppoja, vaan vuoden takaiseen verrattu koko ikäluokan kehityskaaret olivat jyrkässä nousussa. Näin ei jakoa Edustus- ja Kilpajoukkueisiin kovin kevyin perustein voitu tehdä, vaan lopulta jouduttiin hyvinkin pienten erojen johdosta päätöksiä tekemään. Lopulta kuitenkin valinnat olivat paperilla; Edustusjoukkueen listalla 18+2+1 nimeä ja Kilpajoukkueen listalla 24+5+2 nimeä.

O2JKL/MuurY (Edustusjoukkue)

C1

Edustusjoukkue tulee myös tulevalla kaudella toimimaan O2-Jyväskylän ja Muuramen Yrityksen yhteisjoukkueena, ja Pörriäisten joukkueesta paikan itselleen lunastivat:

Avikainen Vili MV -05

Huisman Valtteri MV -05

Mansikka-aho Joona MV (Kesäringissä) -05

Heikkilä Väinö -05

Hyvärinen Juuso -05

Ketola Iivari -05

Kilpikoski Julius -05

Knuuti Aatu -07

Knuuti Matias -05

Lehtonen Joonas -06

Leskinen Nuutti -06

Luhanka Mico -05

Maja Samuel -06

Markkanen Jami -06

Mättö Eeli -05

Niemelä Marius -06

Nieminen Veeti -05

Pasanen Ville -05

Raulo Valtteri -05

Rautio Matias -06

Tiilikainen Elmeri -05

Viime kauteen peilaten joukkueessa nähdään yhteensä neljä uutta nimeä; Kilpajoukkueessa viime kaudella pelanneet Juuso Hyvärinen ja Iivari Ketola, naapuriseura Happeesta siirtyvä Ville Pasanen sekä laadukkaalle maalivahtiosastollemme jo kesän ajan kilpailua tuova Joona Mansikka-aho, joka saatetaan hyvinkin nähdä Pörriäisten paidassa myös syksyllä! 

Yhteistyöseura Muuramen Yrityksen kasvatteja joukkueesta löytyy yhteensä kuusi!

Valmennuksesta vastaavat pääosassa Joona Kaski ja Joona Nättinen. Lisäksi valmennuksessa ovat mukana Joni Ruhtila, fysiikkavalmentaja Ville Knuuti sekä ikäluokan maalivahtivalmentaja Joni Laurinaho.

Kilpajoukkue O2-Jyväskylä II (Kesärinki)

C1

Kilpajoukkue jatkaa siinä mielin tutulla rosterilla, että kaikki pelaajat pelasivat Ampparipaidassa myös viime kaudella. Joukkueen kesärinki pidetään elokuulle asti melko laajana, sillä mukana on 24 try outeilta valittua kenttäpelaajaa, kaksi maalivahtia sekä viisi suoraan Kilpa 2- joukkueeseen ilmoittautunutta pelaajaa. Elokuussa ryhmää tiivistetään 18+2 pelaajan kokoiseksi, ja tuo ryhmä lähtee myös SM-karsintoihin. Elokuussa tehdään myös jako Kilpa 1- ja Kilpa 2- ryhmiin.

Kilpajoukkueen merkitystä voidaan pitää kasvatuksellisesta sekä kehittymisen näkökulmasta erittäin tärkeänä, sillä kilpailullisen menestyksen lisäksi viime kauden O2-Jyväskylä II- joukkueesta kaksi pelaajaa valittiin C1-poikien Edustusjoukkueeseen, kolme pelaajaa C2-poikien Edustusjoukkueeseen ja yksi pelaaja myös B-poikien Edustusjoukkueeseen. 

Kaikki Kilpajoukkueen kesäryhmään valitut pelaajat näet yllä olevasta kuvasta. Lisäksi Kilpa 2- pelaajista kesällä mukana ovat myös Santeri Kähönen, Juho Lehti, Severi Liikanen, Onni Räikkönen sekä Jimi Skogberg. Joukkueen valmennuksesta vastaavat kesällä Juha-Pekka Manninen, Joni Ruhtila sekä Mikko Stranden. 

Kilpajoukkueen listalta MuurY- kasvatteja löytyy yhteensä yhdeksän!

Uusi kausi heti käyntiin!

Uusilla kokoonpanoilla harjoittelu käynnistyi heti valintoja seuraavana päivänä Ampparipesässä. Joukkueet harjoittelevat vielä tiistain aamutreeneissä sekä keskiviikkona Palokan koululla, ja tuon jälkeen jäädään pienellä juhannusvapaalle. Seuraavalla viikolla hommat jatkuvat taas täyttä häkää kohti elokuuta ja SM-karsintoja!

Tervetuloa mukaan myös kaikille seuraajille ja lukijoille tähän ikäluokkamme uuteen lukuun, kun käymme viimeiselle polulle ennen vuoden päästä häämöttävää siirtymistä B-junioreihin.

15.06.2020