Salibandyn divarikarsinnat käynnistyivät Jyväskylässä huikealla draamalla

03/15/2016 - 14:51

divarikarsinnat

O2-Jyväskylä aloitti divarikarsinnat rankkaritappiolla

divarikarsinnat

O2-Jyväskylä tarjoilee kannattajilleen ja Jyväskylän salibandyväelle käsittämätöntä draamaa lähes illasta toiseen. Sunnuntaina ”Ampparit” aloittivat nousukarsinnan miesten 1. divisioonaan Forssan Suuppareita vastaan, ja ratkaisu haettiin todella pitkän kaavan kautta.

Jatkoajankin jälkeen oltiin tilanteessa 8-8, ja rankkareissa tarvittiin seitsemän paria, ennen kuin forssalaisten Timo Mäkinen ratkaisi voiton vieraille. Kun divarikarsintojen jokainen vaihe pelataan paras kolmesta -menetelmällä, tämä tarkoittaa, että O2-miesten kausi on katkolla jo ensi lauantaina Forssassa.

Jyväskyläläisten tehomiehiä olivat hattutempun iskenyt Henri Eskelinen, kolmen maalisyötön Ilkka Tepponen sekä kaksi maalia upottaneet Joni Lempinen ja Tero Lamberg. FoSun Ville Salomäki latoi tiskiin tehot 3+2.

Ampparit hakevat voimaa lauantai-illan Forssan-vierailuun viime kaudesta. Vuosi sitten FoSu haki niin ikään ensimmäisen voiton Jyväskylästä, tuolloin jatkoajalla. O2 kuitenkin naarasi vierasvoiton, ja ratkaisi sarjan edukseen kolmannessa pelissä kotonaan.

- Ei muuta kuin energiavarastot täyteen ja jatketaan eteenpäin. Tämä sarja on täysillä hengissä. Tämä oli juuri odotetun tasainen ja tasoinen peli, O2:n päävalmentaja Ilkka Peltonen sanoi.

Peltosella on kuitenkin miettimistä siinä, miksi Ampparien ote voitosta kirposi 5-2- ja 6-3-johtoasemissa.

divarikarsinnat

- Meillä oli tavoitteena pelata kauden ensimmäinen ehjä 60-minuuttinen, muttei onnistunut vieläkään. Tänään jänne kesti 25 minuuttia, ja sen jälkeen pallollinen pelimme alkoi hajota, Peltonen harmitteli.

FoSu sinnitteli vaikeasta tappioasemasta tasoihin jo tutuilla lääkkeillä: palloa maalille ja väkisin sisään.

- Alkavalla viikolla harjoittelemme varmasti maalille heittoja, ja miten ne puolustetaan pois. Tiedämme kyllä lääkkeet FoSun peliin, mutta se vaatii malttia ja kypsää pelaamista alusta loppuun, Peltonen sanoi.

Jos O2 hakee lauantaina voiton Forssasta, karsinnassa jatkava joukkue ratkotaan ensi sunnuntaina kello 13.00 alkaen Jyväskylän Monitoimitalolla.

 

Salibandyterveisin,

O2-Jyväskylä tiedotus

Harri Pirinen

 

Valokuvat: Niklas Suominen
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.620346071445759.1073741880.246965735450463&type=3