03/15/2016 - 14:51

Lopelle starttasimme Palokan ABC:ltä kauniissa kevätaamussa klo 8 aikaan, mukaan saatiin taas koko pelaajakatras ja runsaslukuinen kannatusjoukko.

Pitkän bussissa istumisen jälkeen pojat lenkille heräilemään ja valmistautumaan päivän koitoksiin.
Ensimmäisenä vastassa sarjakakkonen YPA, joten panosta pelissä oli.

Ottelun alku oli tunnustelevaa molemmin puolin, avausmaalista vastasi 3.24 Iikka Juuson syötöstä. Tasaista vääntöä päästä toiseen ja ajassa 8.41 Jiri Juuson avustuksella lukemat 2-0. Tämä vähän herätteli vastustajaa ja kavennusta ei tarvinnut odottaa 37 sekuntia enempää ja tilanne 2-1.
Pojat punoi juoniaan vaihtojen aikana tuloksena 3-1 Veeti Jirin syötöstä ja 4-1 Iikka Anon esityöstä.
Tässä tilanteessa erätauolle.

Toiseen erään vastustaja lähti pikkuisen meitä pontevammin ja kavennus 4-2 oli tosiasia ajassa 16.30.
Tämä ei meitä lamaannuttanut, vaan päinvastoin ja 5-2 tosiasia ajassa 20.26 Akselin ja Jirin yhteistyöllä siirretyn rangaistuksen aikana. 2 minuuttia myöhemmin etumatkaa saatiin lisää, 6-2 Karri Eliaksen syötöstä.
Tässä vaiheessa vastustaja tarjoili meille kaksi kertaa ylivoimaa, joista jälkimmäisellä Juuso nakutti lukemiksi 7-2 erän päätteeksi.

Kolmanteen erään asetuttiin hyvässä johtoasemassa. Peli alkoi muuttumaan meillä hieman varovaisemmaksi ja keskityttiin tukemaan Matiaksen vartioimaa maalia vastustajan iskuilta.
Vastustajan pelikirja alkoi menemään tästä sekaisin ja ajassa 31.34 YPAn pelaaja rikkoi 2 minuutin arvoisesti ja vielä vihellyksen jälkeen jatkoi rikkomista, joten tästä hyvästä tuomari kävi taskulla ja sieltä nousi punainen kortti. Tämä tiesi meille 7 minuutin ylivoimaa, mutta joku oli ilmeisesti syönyt valmentajien yv-kansion koska tätä tilaisuutta ei pystytty hyödyntämään lainkaan.
Erän loppupuolella onnistui vastustaja kuitenkin kerran kaventamaan ja pillin soidessa taululle jäi lukemat 7-3 ja kaksi tärkeää pistettä matkaa Jyväskylään.

Oman pelimme jälkeen halusimme tuoda ”tsemppiterveiset” Keski-Suomesta isäntäjoukkue LFT:lle.
Juhlallisesti meidän pojat Teron johdolla luovuttivat heille O2 E1-joukkueen puolesta Happeen ja Kohosen veljesten lahjoittamat nimikirjoituksilla varustetut pelipaidat.

Pari tuntia henkilökohtaista huoltoa ja energiatankkausta ulkoilun höystämänä, sen jälkeen oli taas aika tarttua mailoihin ja hyökätä kaukalossa odottavan Nokian KRP:n kimppuun. Tiedossa oli äärimmäisen väkevä vääntö.

Ensimmäinen erä alkoi jälleen tasaisesti tunnustellen koko kentän mitalta. YPA pelin jälkeen kopissa oli valmennus rakentanut kentät uusiksi. Ensimmäisenä lukuja alkoi muuttamaan KRP ajassa 5.41 ujuttaen pallon Jerryn vartioimaan maaliin.
Minuutin verran tästä, tuomari langetti meille 2 minuutin istunnon. Tämä kostautui välittömästi 3 sekunnin jälkeen ja lukemat 0-2.
Valoa alkoi pilkahtelemaan, kun 9.38 Iikka kavensi 1-2 Jirin syötöstä. Puoli minuuttia ja pikku nukahdus, tilanne 1-3 ja vielä erän viime minuutilla 1-4 meidän jälleen istuessa rötöksiä miettimässä.

Toiseen erään valmennus joutui luomaan uskoa omaan tekemiseen.
Tämä näkyi kellon kertoessa aikaa 22.45, kun Juuso kavensi Antonin syötöstä 2-4. Tästä aloitusvoitto ja vain 10 sekuntia edellisestä, niin Jiri napsautti pallon KRP:n huikeasti pelaavan maalivahdin taakse ja tauluun 3-4. Ja tästä 10 sekuntia, niin vastustaja muutti lukuja 3-5. Maaleja toinen erä ei enempää kannustusjoukoille tarjonnut, mutta paljon torjuntoja molemmissa päissä ja väkevää vääntöä.

Kolmanteen erään molemmat joukkueet näyttivät lähtevän kaikki tai ei mitään- asenteella.
Ajassa 32.40 jouduttiin rikkomaan läpiajoa rangaistuslaukauksen verran, jonka vastustaja upotti meidän verkkoon.
Reilu 2 minuuttia jouduttiin vääntämään ennenkuin Anton luuti Eemelin tarjoaman pallon häkkiin ja kavennus 4-6. Parikymmentä sekuntia tästä, tuomari oli huomannut taas meidän pikku koiruuden ja käsi ylös. Vastustaja luki tilanteen ja siirretyn rangaistuksen aikana heilautti lukemiksi 4-7.
Lehtereillä jännitys nousi tappiin, kun pojat taiteilivat kavennuksen 5-7 Karrin toimittaessa pallon Jirin esityöstä häkkiin. Valmennus ajatteli tarjota fanijoukoille hengähdystauon ottamalla samalla aikalisän.
Tämä hengähdys tuotti tulosta, kun jälleen oli Karri asialla Aatun syötöstä ja tilanne 6-7. Minuutin verran puolustus teki töitä, mutta jostain reiästä KRP osui ja tilanne 6-8. Kuusi sekuntia ennen pelin loppua vielä kerran vastustaja onnistui ja pelin loppulukemat 6-9 ja tärkeät pisteet KRP:n taskuun.

Sarjan kolmas sija säilyi, mutta YPA vain pisteen edellä ja KRP pisteen takana eli seuraavan kerran 19.3.2016 kun palloa taas pelataan niin jokainen piste tulee olemaan tärkeä.

Tästä alkoi kotimatka ruokatauon kera ja perillä Jyväskylässä oli bussillinen väsyneitä Amppareita hieman ennen iltakymmentä.