M1: Kahden pelin viikko!

02/15/2022 - 15:38

Welhot Salba kansikuva

Torstaina matkataan Kuopioon, sunnuntaina pelataan pitkästä aikaa kotiyleisön edessä

Divarin runkosarja jatkuu Amppareiden osalta tällä viikolla kahdella ottelulla. Ensimmäisenä on vuorossa vierasottelu Kuopiossa, kun torstaina matkaamme Welhojen vieraaksi. Ja viikon päättää todella odotettu hetki, kun saamme ensimmäistä kertaa tänä vuonna toivottaa kotiyleisön tervetulleeksi Palokan koulukeskukselle, kun vieraaksemme saapuu Rauman SalBa!

O2-Jyväskylä, Welhot sekä SalBa taistelevat kaikki tällä hetkellä todella tärkeistä sijoituksista. Ampparit löytyy kirjoittamishetkellä sarjataulukosta sijalta seitsemän eli viimeiseltä playoff- paikalta; tosin takana kuumotteleva SaiPa on samoissa pisteissä, sijalla kuusi oleva Hawks puolestaan kahden pisteen päässä. SalBa puolestaan löytyy sijalta 11, joka tällä hetkellä oikeuttaa paikkaan Divarin karsinnoissa runkosarjan jälkeen. "Kuiville" eli sijalle 10 on matkaa neljä pistettä. Ja todella vaikean kauden pelannut Welhot puolestaan miehittää sarjan viimeistä sijaa, mutta karsintaraja ja suoran tippumisen välttäminen ovat edelleen iskuetäisyydellä yhdeksän pisteen päässä. Joten todella isoista pisteistä tällä viikolla pelataan!

Otteluennakko

Alkuperäinen kuva: Esa Takalo

Welhot - O2-Jyväskylä, TO 17.2.2022 Klo 18:30 @Kuopiohalli

Viikon ensimmäisenä koitoksena taistellaan siis pisteistä Kuopiossa Welhojen vieraana. Kuopion taikureiden kausi on ollut melkoisen vaikea tuloksellisesti, mutta nyt viimesestä neljästä pelistä on irronnut kaksi voittoa, joten luovuttanut ei Welhot vielä sarjapaikkansa puolesta ole; ja miksi olisikaan kun matkaa karsintarajaan on yhdeksän pistettä ja pelejä on vielä kuusi jäljellä. Joukkueiden edellinen kohtaaminen tällä kaudella päättyi Jyväskylässä Amppareiden 6-2 voittoon; tuolloin joukkuetta kurittivat tehokkaimmin kaksi maalia iskeneet Mitri Tuomala sekä Markus Manninen.

Nuoresta Welhojen joukkueesta on tällä kaudella joutunut astumaan esiin täysin uusia vastuunkantajia, ja heitä ovat olleet muun muassa ensimmäistä kokonaista kauttaan Divarissa pelaavat Veeti Koivisto (10+11), Jami Mattila (11+6) ja Jarno Laukkanen (6+11) sekä jo neljä kautta Liigassakin Welhoja edustanut Mika Rissanen (11+6). Maalivahdeista tänä vuonna 18 täyttävä ikäluokkansa huippuvahti Teppo Liukkonen (5 ottelua, 84,17%) sekä Lauri Kunnap (16 ottelua, 74,78%) ovat suoriutuneet urakastaan erinomaisesti nuoren joukkueen takana.

Amppareidenkin riveistä löytyy vanha taikuri, sillä puolustaja Joonas Lundell kävi edustamassa Welhoja Liigassa toissakaudella.

Ottelun seuranta Tulospalvelussa

Solidsportin lähetys

O2-Jyväskylä - SalBa, SU 20.2.2022 Klo 18:30 @Palokan koulukeskus

Ja viikko päätetään sitten ensimmäistä kertaa sitten joulukuun paikalle saapuvan kotiyleisön edessä sunnuntaina, kun SalBa saapuu Raumalta vieraaksemme. SalBa käy myös todella tiukkaa taistoa pisteistä, sillä se on tämän hetken sijoituksella joutumassa karsimaan Divaripaikastaan Suomisarjan joukkueiden kanssa; toki suoran putoajan paikalla oleva Pirkat vaanii kolme ottelua vähemmän pelanneena seitsemän pisteen päässä, mutta myös suoran säilyjän paikalla olevat ÅIF ja Soittorasia on ainoastaan neljän pisteen päässä. Lisäksi SalBa haluaa varmasti revanssin, sillä Ampparit kävi Joni Lempisen hattutempun siivittämänä hakemassa lokakuussa 6-7 jatkoaikavoiton Raumalta. Tiukkoja pelejä SalBa on tottunut tällä kaudella pelaamaan; yhden maalin erolla päättyneitä otteluita raumalaisilla on runkosarjasta kertynyt peräti kahdeksan.

Yksilötasolla SalBan isoimpia pelaajia ovat tällä kaudella olleet yli 100 Liigaottelun "konkarit" Jani Lehtoniemi (16+8) ja Mikko Immonen (11+8) sekä samaiset yli 100 matsia Divarin puolella pelannut, Porista Raumalle täksi kaudeksi saapunut Janne Kuusiluoto (9+14). Lisäksi hiljattain niinikään Porista ja Karhuista SalBa- paitaan siirtynyt Aatu Tommila (5 ottelua, 5+2) on varmasti loppurunkosarjan osalta raumalaisille todella iso pelaaja. Maalivahdeista isoimman vastuun on tällä kaudella kantanut Jani Lahti (11 ottelua, 76,71%).

Amppareista kannattaa viikon matseissa seurata etenkin koko ajan isompaa vastuuta saavia P18- ikäluokan pelaajia, joista esimerkiksi 2007- syntynyt Aatu Knuuti iski viime pelissä Rangersia vastaan Divariuransa avausmaalit ja yhteensä tehot 2+1, sekä kahdessa viime pelissä joukkueen kokoonpanossa debytoinutta Kasperi Mansikkamäkeä, joka pelasi alkukauden O2-Jyväskylän riveissä 3-divisioonaa (O2JKL M2) sekä Suomisarjaa (Akatemia) ennen Divaridebyyttiä.

Ottelun seuranta Tulospalvelussa

Solidsportin lähetys

Sunnuntain pelin otteluisäntänä: K-Supermarket Länsiväylä

Otteluennakko

15.02.2022