M2: Jäähyväiset jumbosijalle

01/15/2017 - 09:52

Missä sinä olit kun O2 Miehet 2 ohitti (paremman maalieron turvin) LV:n ja siirtyi sarjan toiseksi viimeiselle sijalle? Siinä kysymys jota tullaan esittämään varmasti vielä vuosienkin päästä. Miesten kakkosporukka itse oli tottakai Tamppi-areenalla harjaamassa arvokkaita pisteitä putoamispeikon karistamista varten. Selonteon kauden viimeisestä Tampereen reissusta on tehnyt Game of Thronesin Dothraki-soturikansan jäseneksi pysyvästi naamioitunut Henri "metsuri" Murtonen.

EPa - Miehet 2

Poikkeuksellisen myöhään alkanut turnaus antoi amppariparvelle mahdollisuuden nukkua pitkään ja valmistautua turneeseen ihan vimpan päälle. Aamupäivän jokainen vietti parhaaksi katsomallaan tavalla, ja kohti Tamperetta ja Tamppi-Areenaa lähdettiin IKEAssa pistäytymisen kestosta riippuen kello 11 ja 13 välillä.

Perillä otettiin intensiiviset lumisähly-alkulämmöt aivan liian aikaisin. Ehkä kuitenkin parempi näin, sillä ampparit olivat pelin alkaessa ehtineet käydä ketjuttain ja valmennuksen johdolla läpi kaikki mahdolliset EPan juonimat kuviot. Sarjan kiistämättä paras taktinen valmistautuminen tuotti tulosta, kun O2 II hallitsi pelin alkua ja ensimmäisenä maalinteossa onnistuikin Jere Kiviluoma Henri Murtosen tarjoilusta. Ensimmäisen erän aikana EPa alkoi kuitenkin lämmetä, ja rokotti amppareita kolmesti. Maalilla Sami Quick piti onneksi huolen, että EPa ei hyvän vaiheensa aikana myllännyt lukemia pahemmiksi.

Heti toisen erän alusta alkaen ampparit tulivat kolinalla peliin. Jaakko Urataipale kellotti taululle vain 19 sekuntia ennen kuin neppasi kavennusmaalin 3-2. Syöttöpisteen sai C2-pojista saapunut vahvistus Patrik "Täh, 2000-luvulla syntynyt?" Salmensaari. EPan pelissä oli havaittavissa hidastumista, mikä johtikin siihen, että he joutuivat ottamaan toisen erän aikana kaksi jäähyä. Ampparit jauhoivat ylivoimaa, mutta laukauksien maalille asti päätyminen lähenteli nollaa prosenttia. Erässä ei enempää maaleja nähty.

Kolmas erä. Eipä ampparilauma vielä tässä kohtaa aavistanut, että edessä olisi yksi tämän kauden riemukkaimmista eristä! Erän ekan kuuden minuutin aikana O2 pläjäytti kolme maalia: Ensimmäisen sjoitti alanurkkaan Patrik, toisen laukoi maalin yläkattoon Jaguris ja kolmannen taituroi Jere Similä henkeäsalpaavalla silmukka-kikallaan. Kyllä, silmukalla. EPa onnistui maalinteossa kerran, mutta ampparit eivät tainneet edes huomata kyseista osumaa. Jaakko Viiksitaipale viimeisteli hattutemppunsa, kun hän ohjasi salamannopeita refleksejään hyödyntäen Ese Väisäsen matalan laukauksen verkkoon. Henkka kaiversi viimeisen kirjaimen EPan hautakiveen puttaamalla pallon tyhjiin.

Tärkeät pihvit kotiinviemisiksi. Voittava valmentajamme Santeri myhäili tyytyväisenä, mutta katse piti nostaa jo seuraavaa Lätty-peliä kohti.

SC Lätty - Miehet 2

Etukäteen Lätyn joukkueesta tiedettiin kaksi asiaa: Pelaaja numero 18 ja pelaaja numero 91. Heidät oli nimittäin bongattu lohkon pistepörssin piikkipaikoilta. Ampparit kuitenkin uhkuivat itseluottamusta, eikä edes liigakokemusta saati Suomen mestaruuksia omaavia jyriä vastaan lähdetty nöyristelemään.

Ensimmäinen erä alkoi ampparien osalta puolustuskannalla. Omassa päässä saatiin kykkiä polvet ruvella tuon tuostakin, mutta mökki ei sortunut. Ajassa 7:30 Tommi Kari sai ansaitun jäähyn väärästä etäisyydestä, vaikka rikettä edeltänyt tilanne olikin hieman kyseenalainen. Alivoimakin selvitettiin, minkä jälkeen tsiljoonan hunajamehiläisen voimalla surisemista jatkanut Jaakko Urataipale karvasi pallon ja liiskasi sen Lätyn maaliin. 1-0. Valitettavasti Lätty tasoitti vielä erän lopulla.

Toisessa erässä O2 jatkoi hyviä esityksiä. Janne "C" Heikkinen mälläsi pallon alamummoon Henri "PeePee" Karjalaisen syötöstä. Muutama minuutti tuon jälkeen Patrik Salmensaari osoitti jälleen olevansa valmis Miesten peleihin tunkeutumalla keskustaan laukaisupaikalle. Vaihtopenkiltä kantautui vieno vihjaus, että voisi ehkä jo laukoa, mutta mitä vielä. Tarjoilu maalin nurkalle, josta Jaakko Ankara siirsi pallon tyhjään rysään. 1-3. Erän loppu kuluikin sitten taas tutuissa puolustushommissa. Tässä vaiheessa alkoi näkyä vastustajan yksilötaito, sillä pallo löysi tiensä ampparien verkkoon toinen toistaan komeampien laukausten toimesta. Johtoasema menetettiin, ja erätauko alkoi lukemissa 4-3.

Kolmas erä oli tasainen. O2 tasoitti tilanteeksi 4-4 Eero Ryypön "läheltä ylös" -tyyppisellä neppausmaalilla, jonka syöttäjänä oli päivän kuudennen tehopisteensä ansainnut Jaakko. Vastaiskuna Lätyn pistenikkarit naulasivat kaksi nopeaa maalia - taas oltiin takamatkalla. Roope Vaarakallio osoitti arvonsa joukkueelle, kun pomputtelun sijaan hän sivalsi tärkeässä paikassa pallon viivasta börsään, syöttäjänä Jere "Sukua Pääministerille" Similä. Valitettavasti kiri päättyi tähän, ja Lätyn viimeisen maalin myötä ottelu päättyi 7-5.

Pelien perusteella ampparit päättelivät, että päivä sujui varsin mallikkaasti. Ylivoimainen kolmen maalin voitto ja niukka kahden maalin tappio - tässä sarjatilaneessa voi olla tyytyväinen. Lisää löylyä lyödään kiville 4.2. Killerin urheilutemppelissä kotiturnauksen muodossa.