M1: Maleeq Abudu Amppareihin!

11/14/2023 - 17:06

Ampparit vahvistuu kovalla puolustajalupauksella!

Maleeq Abudu

Inssi-Divarikauden hieman yskähdellen aloittanut Amppariparvi saa aikaisen joululahjan erittäin tärkeän vahvistuksen muodossa, kun 21-vuotias puolustaja Maleeq Abudu siirtyy oranssipaitojen riveihin!

Jyväskylän Yliopistossa opiskeleva, vuonna 2002 syntynyt Abudu on FBC Turun kasvatti, jossa nuori mies vietti pitkän uran, käyden läpi koko BeeCeen junioripolun ja debytoiden lopulta myös miesten edustusjoukkueessa Divarissa kaudella 2019-2020. Maleeq pelasi tuon jälkeen vielä kaksi kautta BeeCeen edustuksessa (jossa pääsi myös mm. Palokassa vierailemaan Amppareiden vieraana), ja vahvan kehityskäyrän johdosta viime kaudeksi tie suuntasi toispuoljokke Turussa Tepsin riveihin. Lopulta Suomenmestaruuden voittaneessa TPS:n liigamiehistössä ei vastuuta tullut, vaan Maleeq vietti kauden pääosin P22- joukkueessa SM-sarjassa, jossa jälki oli myös tehokasta; 30 otteluun syntyi tehot 11+13=24. Lisäksi tilille kertyi viisi ottelua Inssi-Divarissa Tepsin farmijoukkue SalBan riveissä. Nuoresta iästään huolimatta Abudu saapuu Amppareihin siis kuitenkin kokeneena pelurina, kun pitkän junioriuran lisäksi tilillä on 59 Inssi-Divarin ottelua (7+0). Vuonna 2020 Abudu valittiin myös ikäluokkansa U19- maajoukkueen leirille.

Kauden päätteeksi opiskelut toivat miehen Jyväskylään, ja pitkään jatkunut sählyura oli jo jäädä tauolle, mutta Amppareiden onneksi kelkka vielä kääntyi ja saamme nauttia Abudun otteista oranssipaidassa tällä kaudella!

Mutta annetaanpa tässä vaiheessa nuoren herran kertoa myös vähän omia fiiliksiään siirrosta Amppareihin ja uuteen ympäristöön sekä mitä hän joukkueeseen pyrkii tuomaan:

"Hyvillä fiiliksillä Amppareihin! Tässä pienen tauon jälkeen tullut ajatus kentille takaisin palaamisesta. Ismon kanssa käytiin keskustelua jo aikaisin kesällä paluusta ja nyt tuntuu siltä, että on remmiin hyppäämisen aika.
Treeneissä on ollut hyvä pöhinä päällä ja vauhtia kyllä riittää. Joukkueella on selkeät tavoitteet, joita kohden pyritään tekemään määrätietoisesti hommia. Joukkue on ottanut minut hyvin vastaan ja porukka on ollut mukava".

"Pyrin tuomaan joukkueeseen uutta perspektiiviä. O2 ja vanhat seurani poikkeavat aika paljon toisistaan. Koen että pystyn oppimaan täältä paljon, mutta pystyn myös tuomaan uusia juttuja. Pelillisesti tuon pallolista varmuutta sekä taitoa".

Vielä kohtuullisen uusi jyväskyläläinen kun Maleeq on, niin kysäisimme, mitkä paikat ovat nousseet suosikeiksi tässä vaiheessa Jyväskylässä:

"Seminaarinmäki, Laajavuori ja Sataman Viilu"

Ja ihan ettei turkulaisuus täysin unohtuisi, niin mikäs olisi yksi sellainen asia, mikä on Turussa parempaa kuin Jyväskylässä?

"Pyörätiet"

Amppareiden päävalmentaja Ismo Nybacka on hyvin mielissään siitä, että Maleeq päätyi Amppareihin:

"Olen erittäin tyytyväinen, että saatiin Maleeqin tasoinen pelaaja joukkueeseen! Kaveri on jo muutamat treenit ehtinyt olemaan joukkueen mukana, ja tämä on vahvistanut ennakko-odotukset hänen pelillisistä taidoistaan. Nuoresta iästä huolimatta pelaa erittäin kypsästi ja aikaisemmat harjoitusvuodet laadukkaissa organisaatioissa näkyvät tekemisessä. Nyt on tarjolla iso rooli miesten sarjassa ja uskon, että se vie häntä myös yksilötasolla eteenpäin".

Tervetuloa Amppareihin Maleeq!

Abudu

Joukkue