C2: Viikonloppuna suristaan Tampereella ja Hämeenkoskella!

11/14/2019 - 16:25

Edessä on Kilpasarjan startti sekä SM-Sarjan ensimmäinen yksittäinen ottelu.

Tulevana viikonloppuna on O2-Jyväskylän C2-pojilla taas pelientäyteinen rupeama edessä, kun sekä Edustus että Kilpa pääsevät surisemaan pelikentille. Edustusjoukkue Pörriäiset aka O2JKL/MuurY matkaa lauantaina 16.11. Tampereelle ja tarkemmin ottaen Kaukajärven Spiral-hallille, ja vuorossa on odotettu, SM-Sarjan ensimmäinen yksittäinen 3x20 minuutin ottelu. Ja mikä olisikaan parempi tapa käynnistää nämä pelit, kuin sarjan B-lohkon paikalliskamppailulla Ilvestä vastaan! Sunnuntaina puolestaan Kilpa 1 eli O2-Jyväskylä II pääsee vihdoin käynnistämään pelinsä Ylialueellisessa Kilpasarjassa, kun joukkue matkaa Hämeenkoskelle. Koskihallissa vastaan asettuvat uudet tuttavuudet LFT Lopelta sekä LaSa Raumalta. 


Sisä-Suomen Derby Ilves - O2JKL/MuurY

Nyt alkavat Pörriäisillä siis ne yksittäiset 3x20 minuutin pituiset ottelut oman lohkomme joukkueita vastaan. Tuleva lauantai käynnistää meillä peräti viiden viikonlopun peliputken, joka päättyy sitten sopivasti joulutaukoon. Runkosarja pelataan nyt tällä systeemillä myös loppuun saakka, kun jokainen B-lohkon joukkue kohdataan kerran kotona ja kerran vieraissa. Tämän vuoden puolella Pörriäisillä on edessä peräti neljä vieraspeliä ja ainoastaan yksi kotiottelu, joten reissaamista on loppuvuosi tiedossa. Pörriäiset starttaa lohkovaiheen otteluhin B-lohkon toiselta sijalta, pisteen EräViikingit Pohjoisen takaa. Sarja on tosin tässä vaiheessa vielä supertiukka, sillä takana on peräti kolme joukkuetta vain korkeintaan kolmen pisteen päässä, joten sarjatilanne tulee elämään loppuvuoden aikana vielä paljon!

SM-Sarjan tilastot (B-Lohko)

Ja pelit päästäänkin startaamaan mitä herkullisimmalla kohtaamisella, kun lohkon avausottelussamme kohtaamme paikallisvastustajamme Tampereen Ilveksen, joka on lohkossa tällä hetkellä sijalla viisi, ainoastaan kolme pistettä Pörriäisten perässä. Ilves pelasi todella tasaisen ensimmäisen ottelukierroksen, jossa tappiot tulivat ainaostaan niukalla erolla meidän tapaan OLS:lle ja Kooveelle, ja Classic oli myös ainaostaan maalilla Ilvestä vahvempi. Sen sijaan joukkue antoi todellisen myrskyvaroituksen viimeisimmässä pelissään, kun tupsukorvat löivät Indiansin lukekin 8-1. Ilves pelaa todella hienoa salibandyä, joka perustuu pääsääntöisesti joukkueen erittäin myrkylliseen kääntöpelaamiseen sekä todella tiiviiseen puolustuspeliin. Pörriäiset kohtasivat Ilveksen kesällä harjoitusotteluissa kahdesti, ja molemmista tuloksena oli 4-4 tasapeli, ja hyvin tiukkaa matsia on lupa odottaa nytkin! Ilveksen yksi tärkeimmistä pelaajista löytyy joukkueen tolppien välistä; Tupsukorvien Aku Ikonen kuuluu nimittäin ainakin allekirjoittaneen papereissa sarjan ja ikäluokan parhaisiin maalivahteihin. Kenttäpelaajista eniten tehoilivat Oskari Vääräniemi (9+4), kapteeni Jere Ruusunen (4+5) sekä Dani Jaaranen (6+2). Ilveksellä on meidän tavoin yksi sarjan nuorimmista joukkueista, ja joukkueen 06- pelaajat Jaarasen, Luca Myllymaan sekä Jesse Ypyän johdolla kuuluvatkin ikäluokkansa eliittiin koko Suomessa. Puolustuspäässä joukkueen kärkipelaajia ovat etenkin taitavat Elias Kajuutti sekä Eeli Uusi-Heikkilä.

Ottelun seuranta

Live-Stream (YouTube)

Pörriäisten alkukausi on ollut vakuuttava, kun avauskierros paketoitiin saldolla kuusi voitto ja kaksi tappiota. Nyt alkavat kuitenkin täysin erilaiset pelit, joten vanhoilla meriiteillä ei ole enää kovinkaan paljoa painoarvoa. Joukkueella oli parissa pelissä pieniä viimeistelyongelmia, mutta viimeisimmässä ottelussa, jossa Pörriäiset pöllytti Oilersin peräti lukemin 12-4, ja tuossa pelissä ainakin maalinteko-ongelmat olivat tipotiessään. Etenkin Knuutin veljekset, joukkueen pörssikärki ja kuopus Aatu Knuuti sekä puolustuksen johtohahmo Matias Knuuti ovat olleet todella huikealla pelipäällä koko alkukauden. Unohtaa ei sovi myöskään Säynätsalon Sami Johanssonia eli Eeli Mättöä, supertaitavaa sentteriä Marius Niemelää sekä muita 06- ikäluokan huippupelureita Jami MarkkasenNuutti Leskisen, Joonas Lehtosen ja kapteeni Samuel Majan johdolla. Puolustuksesta on syytä mainita myös tulisia viivapommeja toimittava Toivakan oma Julius Kilpikoski sekä ikäluokan parhaisiin 1vs1- pelaajiin kuuluva tuulennopea Veeti Nieminen. Pörriäisten maalivahtiduo Valtteri Huisman - Vili Avikainen on myös ollut alkukauden todella hvällä torjuntapäällä.

Saako kukaan edelleenkään Veetiä kiinni?

Onko Jamilla pörssipäivä?

Ketkä lainaa Nuutin hiusharjaa?

Onko Spiralin juomavesi totutun ruskeaa?

Väläyttääkö Elias tulista rystyläikkäriä?

Jatkaako Ahonen maaliputkea?

Antaako Rautio kovuutta kulmissa?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen lauantaina! Live-Streamia tarjolla jälleen sarjan YouTube- kanavalla, joten jos et Tampereelle eksy, niin ei muuta kuin sieltä striimi tulille, niin pääset seuraamaan huippuluokan salibandya Pörriäisten ja Ilveksien tarjoamana!

 

Kilpasarjan avauskierros Hämeenkoskella

Sunnuntaina on sitten Kilpa 1- joukkueen vuoro, ja edessä on vihdoin muutaman viikon pelitauon jälkeen Ylialueellisen Kilpasarjan avaus. Kymmenen joukkueen sarjassa on luvassa peräti 18 ottelua, joten kiireinen loppukausi on myös Kilvalla edessään! Tämän vuoden puolella on joukkueella vielä matkailua tiedossa myös Maskun ja Turun suuntaan, joten Länsirannikon joukkueiden majailupaikatkin tulevat hyvin tutuksi. Runkosarjan jälkeen neljä kärkijoukkuetta jatkavat pelejään jatko-otteluissa, ja sinne on myös Ampparit tavoitteensa asettanut. 

Avausottelussa sunnuntaina Ampparit kohtaa Lopen Floorball teamin eli LFT:n. LFT jäi niukasti ulos Eliittisarjasta, joten loppelaiset kuuluvat myös sarjan kärkijoukkueisiin, ja avausottelussa onkin siis edessä todella kova testi. LFT:n kärkipelaajiin kuuluvat karsinnoissa hyvin tehoillut ja kesän Talenttileirin All Starsiin kuulunut Jere Ronkainen (8+5) sekä 2006- syntynyt lahjakkuus Tatu Kivinen (5+7). Joukkueen maalivahdeista Santeri Metsänen pelasi myös Eliittikarsinnat todella kovalla torjuntaprosentilla 82,61%.

Ottelun seuranta 

Toisessa ottelussa kohdataan sitten puolestaan hieman mystisempi LaSa eli koko nimeltään Lapin Salama. Anteeksi, siis oikeasti? LAPIN Salama? Lappi? Poroja? Jänkhä? Katotaampas nyt. Juu, kotiottelut Lapin liikuntahallilla. Okei, nyt vähän mietityttää taas tää sarjan aluejako... Eikun joo, Lappi, sehän on Raumalla! Jos tiesit tämän, niin aika seppä kyllä olet, allekirjoittaneella meni nimittäin ainakin hetki tämä fakta löytää. Lappi on siis Raumalla ja Loppi on tää toinen paikka mistä LFT tulee ja se onkin Riihimäen lähellä, ja sit tää tunnetumpi Lappi on siellä Rollossa. Jes, nyt ollaan kartalla! Anyway, LaSa on siis raumalainen salibandyseura, jolla internetin mukaan on tällä hetkellä ainoastaan miesten joukkue sekä tämä C2-poikien joukkue. LaSa nappasi Eliittikarsinnoissa yhden voiton, mutta pelasi muun muassa LFT:n kanssa 7-7 tasurin, joten yllätysvalmis joukkue vastaan on tulossa. Karsinnoissa joukkueesta tehoilivat eniten Peetu Hakala (7+6) sekä Eetu Kalliomäki (7+3).

Ottelun seuranta

Ampparit on käyttänyt pelitauon kovaan treenaamiseen ja joukkue on todellakin valmis taistelemaan nyt sarjan kärkipaikoista. Joukkueesta kannattaa seurata etenkin karsinnoissa hyvin tehoillutta Elo Strömbergiä, puolustuksen johtohahmoa Joonas Pappista sekä joukkueen kapteenia Miko Huovilaa, jonka laukaus tulee tekemään kovasti tuhoja Kilpasarjassa tällä kaudella! Myös joukkueen maalivahti Rony Saajamaa on kehittynyt huimin harppauksen läpi syksyn ja kuuluu varmasti sarjan kärkitorjujiin.

Tulevana viikonloppuna jatkuvat myös Kilpa 2- joukkue O2-Jyväskylä III:n ottelut Haastajasarjassa, kun joukkue matkaa lauantaina Poriin. Vastaan asettuvat SBS Lieto sekä Keikyän Yritys. Amppareilla on sarjassa vielä avausvoitto nappaamatta, joten nyt sille olisi oikein otollinen aika; pari tappiotakin on tullut ainaostaan maalin erolla.

Erittäin jännittävä peliviikonloppu on siis koko ikäluokalla edessä! Edustusjoukkueen matkaa voit lauantaina seurata taas YouTuben lisäksi joukkueen Instagram- tililtä o2jklmuury05, joten käyhän tsekkailemassa sieltä joukkueen kuulumisia.