M1: Seuraavaa tuplaviikonloppua kohti!

10/14/2022 - 15:22

Lauantaina pelataan Ampparipäivän ottelu Monnarilla, sunnuntaina matkataan Poriin

Amppareiden hikinen lokakuu jatkuu seuraavan tuplaviikonlopun merkeissä. Lauantaina pelataan kotikaukalossa, kun Hippoksella vietettävän Ampparipäivän yhteydessä kohtaamme Monitoimitalolla Kooveen Tampereelta, ja sunnuntaina matkaamme Poriin kovassa vireessä liitävän Karhujen vieraaksi.

Lauantaina vietetään tosiaan Hippoksella koko seuran väen yhteen kokoavaa Ampparipäivää. Päivän yhteydessä pelataan Hipposhallissa seuran nuorimpien junioreiden kauden ensimmäinen Amppariliigan turnaus, ja Monnarilla puolestaan pelaavat molemmat edustusjoukkueet; Klo 14:00 ensin Miesten Edustusjoukkueen Inssi Divarin peli, ja illalla klo 17:30 sitten Naisten Edustusjoukkueen F-Liigan ottelu. F-Liigan ottelua ennen on vuorossa myös hieno hetki seuran historiassa, kun Naisten joukkueen pitkäaikaisen maalivahdin Tanja Matilaisen pelinumero 40 jäädytetään!

Ampparit ja Koovee ovat vääntäneet todella tiukkoja pelejä viime kausina Divarissa; viime kaudella molemmat juhlivat voittoa vieraskaukalossa. Kooveen kausi on alkanut hieman yskähdellen, sillä kasassa on viiden ottelun jälkeen vain kuusi pistettä. Tehokkaimpana on häärinyt alkukaudesta Jesse Ruokostenpohja kahdeksalla pörssillä (6+2), lisäksi kokeneet Aki Hietanen (1+5) ja Samuli Salomaa (5+1) ovat yhä todella kovia pelimiehiä tälle sarjatasolle. Kooveen latvialaisista pelaajista tehokkain on ollut Gustavs Griezitis (4+2). Mielenkiintoisia nuoria nimiä ovat 2001- ikäluokan valtakunnan parhaimmistoon jo juniorina kuulunut Henri Stenberg sekä 2005- syntynyt debytantti Lenni Riihimäki. Tolppien välissä vastuun kantaa pitkän linjan pirkanmaalainen duo Juho Saros - Toni Tuomi.

Sunnuntaina Porissa on sitten vastassa todella kovavireinen sarjakakkonen, täksi kaudeksi F-Liigasta Inssi Divariin pudonnut Karhut. Ampparit ja Karhut kohtasivat kausilla 2019-2020 ja 2020-2021 neljä kertaa, ja näissä kamppailuissa Karhut oli vahvempi kolme kertaa; edellinen ja ainut Amppareiden voitto porilaisista on syyskuulta 2019 Palokassa. Karhut lähti kauteen sairasteluiden johdosta melko kapealla rosterilla, mutta viime peleissä laajuutta on kyllä sitten löytynyt taas. Sellaiset nimet kuten Tomi Jerkku (8+8, pistepörssin kakkonen), Tuomas Huhtala (10+4, pörssivitonen), Eero Vanhatalo (6+4) ja Janne Kuusiluoto (1+10) ovat Inssi Divariin todella kovan tason tekijöitä. Nuorista pelaajista etenkin 2005- ikäluokan huippulupaukset Niko Pulli sekä maalivahti Ville Lax ovat murtautuneet tällä kaudella vahvasti miesten peleihin mukaan.

Amppareiden viime viikonloppu oli hyvin kaksijakoinen; lauantaina kotiottelussa joukkue hallitsi kenttätapahtumia komeasti ja tuloksena oli myös vakuuttava voitto, sunnuntaina taas Ruskeasuolla M-Team oli melko ylivoimainen isäntä. Tältä viikonlopulta varmastikin siis tasaisuus on yksi asia, mitä valmennus joukkueelta haluaa nähdä. Viime viikonlopun valonpilkahduksena oli etenkin "junnukentän" vahva pelaaminen etenkin lauantain pelissä sekä molemmissa peleissä maalin iskeneen Väinö Pulkkisen avausosumat pääsarjatasolla.

Tervetuloa siis lauantaina Ampparipäivän yhteydessä seuraamaan kotipeliä Monnarille ja kannustamaan Ampparit voittoon! Sunnuntain pelin tarjoaa helpoimmin SalibandyTV!

O2-Jyväskylä - Koovee LA 15.10.2022 Klo 14:00 Monnarilla

Karhut - O2-Jyväskylä SU 16.10.2022 Klo 16:00 Porin Urheilutalolla

KooveeKarhut_ennakko

Kuva: Esa Jokinen
Joukkue