M1: Amppareiden joukkue valmis – Tässä O2-Jyväskylä kaudella 2021-2022!

08/14/2021 - 18:19

Miehet edustus

Kovasti muuttunut joukkue lähtee ensimmäiseen kauteensa Jouni Juurelan alaisuudessa.

Divarikauden 2021-2022 avaus on enää noin kuukauden päässä, kun Ampparit avaa pelikautensa Joensuussa Josban vieraana 12.9.2021. Ja nyt on tullutkin aika sitten julkistaa joukkueen kokoonpano tulevalle kaudelle;

Tässä tulee siis O2-Jyväskylä 2021-2022 (suluissa viime kauden seura jos muu kuin O2-Jyväskylä Miesten Edustusjoukkue):

Maalivahdit:
Henri Tikkanen
Joni Vainio (O2JKL Akatemia)

Kenttäpelaajat:
Niko Ilmonen
Karel Joutsimäki
Niki Kaurtola
Iiro Kinnunen
Riku Kulmala (O2JKL Akatemia)
Sampo Laukkala (M-Team)
Lauri Lavonen
Joni Lempinen
Joonas Lundell
Kaarlo Mahlberg
Markus Manninen
Lari Mäkelä
Väinö Pulkkinen (O2JKL Akatemia)
Patrik Salmensaari
Oscar Salminen
Mitri Tuomala
Santeri Turppo (O2JKL Akatemia)

Toimihenkilöt:

Päävalmentaja: Jouni Juurela

Valmentaja: Ismo Nybacka

Fysiikkavalmentaja: Mikko Jokinen

Joukkueenjohtaja: Axel Asplund

Huoltopäällikkö: Jussi Kangas

SoMe: Joona Kaski

Miehet edustus

Kuten pelaajalistalta voidaan huomata, on vaihtuvuus joukkueessa ollut melko suurta. Pelaajapuolelta olemme uutisoineet jo kevään ja kesän aikana, että maalivahti Tommi Kauppinen siirtyy FBC Turun maalille ja puolestaan taskuraketti Iiro Pieviläinen palaa kasvattajaseuraansa PiSaBaan Pieksämäelle. Lisäksi kohti uusia haasteita matkaavat puolustajat Jani Kuronen ja Julius Sieppi sekä hyökkääjät Johannes Jokinen, Mikael Määttä, Niklas Pulli, Tuomas Rautiainen, Juha Rautiainen sekä Ilkka Tepponen. O2-Jyväskylä kiittää kaikkia pelaajia panoksestaan joukkueen eteen, ja toivottaa tsempit tuleviin haasteisiin!

Viime vuoden joukkueesta nimensä jatkosopimuksiin rustasivat puolestaan vielä jo julkaistujen sopimusten jatkeeksi puolustajat Niko Ilmonen ja Niki Kaurtola sekä hyökkääjät Joni Lempinen, Patrik Salmensaari ja Oscar Salminen.

Uutena pelaajana jo aikaisemmin julkaistujen lisäksi mukaan liittyy vielä Santeri Turppo. Vuonna 1999 syntynyt Turppo siirtyi viime kaudeksi O2JKL Akatemiaan 2-divisioonaan ja nousee siis Joni Vainion, Riku Kulmalan ja Väinö Pulkkisen jälkeen nyt taas seuraavana pelaajana Edustusjoukkueen puolelle. Lappeenrannan junioriputken läpi käynyt Santeri omaa myös aiempaa kokemusta Divarista silloisen NST:n riveistä pari vuotta takaperin.

Joukkuetta tullaan tarvittaessa kauden aikana täydentämään Suomisarjaa pelaavan O2JKL Akatemian ”hybridipelaajilla”.

Tällä viikolla äänestettiin myös joukkueen kapteenisto, ja se onkin tällä kaudella kokemusta täynnä. Kapteenin nauhaa kantaa ikinuori jyväskyläläisen salibandyn ikoni Lauri Lavonen ja apukapteeneina toimivat ikiampparit Markus Manninen sekä Joni Lempinen.

Ensimmäisen kautensa päävalmentajana aloittava Jouni Juurela kommentoi joukkuetta seuraavanlaisesti:

 "Kyllähän me saatiin kasaan iskukykyinen ja yllätyksellinen nippu! Ryhmästä löytyy sopivasti kokemusta pääsarjapeleistä, mutta myös nuoria Akatemiasta (Suomi-Sarja / P21) nostettuja nälkäisiä kolleja.Treeneissä meininki on ollut hyvä ja ollaan painettu kovasti töitä pelin kehittämiseksi"

Pelillisen kehityksen suhteen suunta on Juurelan komennuksessa selkeä:

"Tässä lajissa on keskimäärin hauskempaa puuhata, kun pallo on oman joukkueen hallinnassa. Mielenkiinnolla odottelen, mille näyttää kun joukkueen aikaisemmat vahvuudet ja uudet kujeet saadaan yhdistettyä!"

Vaikka porukka uudistui off-seasonin aikana kovasti, tavoitteista ei lähdetä tinkimään.

"Joukkue on asettanut tavoitteekseen taistella pisteistä joka matsissa ja saavuttaa playoff-paikka. Se, mille tasolle saadaan arjen laatu jumpattua lajitreeneissä, määrittää lopulta sen minne saakka päästään. Divarissa ei yhdestäkään pelistä irtoa helppoja pisteitä, mutta kyllä tällä poppoolla voidaan mennä mihin vaan!".

Miesten Divari käynnistyy siis sunnuntaina 12.9.2021 Joensuussa Josban vieraana ja ensimmäinen KOTIOTTELU on edessä lauantaina 18.9.2021 Monnarilla, kun vieraaksi saapuu SaiPa Lappeenrannasta.

14.08.2021