M1: Viikonloppuna Helsingissä ja Tampereella!

02/14/2020 - 18:10

Miehet edustus

Ampparit lähtevät tien päälle katkaisemaan tappioputkeaan. Alkuperäinen kuva: Esa Jokinen

Miesten Divarin runkosarja alkaa saavuttaa päätepistettään, sillä ajallisesti runkosarjaa on jäljellä enää kaksi viikkoa. O2-Jyväskylän kohdalla se tarkoittaa vielä viittä huipputärkeää ottelua ja 15 jaossa olevaa, elintärkeää sarjapistettä. Joukkueen sijoitus sarjataulukossa on tällä hetkellä viimeiseen pudotuspelipaikkaan oikeuttava kahdeksas tila, mutta sekä takana olevat Josba ja Karhut sekä edessä olevat Rangers ja M-Team ovat kaikki todella pienien piste-erojen sisällä. Viikonloppuun lähdettäessä Amppareilla on allaan ikävä kolmen ottelun pisteetön putki, jota lähdetään nyt katkomaan!

Tulevana viikonloppuna jaossa on peräti kuuden pisteen potti, kun Ampparit hyppää jälleen bussin kyytiin ja edessä on vierastupla. Lauantaina koordinaatit asetetaan kohti Etelä-Suomea ja nostalgista Mosahallia, jossa vastaan asettuu EräViikingit Akatemia. Sunnuntaina matkaa jatkuu puolestaan Tampereelle ja AutoCenter Areenalle Kooveen vieraaksi. Molemmat viikonlopun vastustajat kaatuivat syyskaudella Palokassa Amppareiden käsittelyssä selkein lukemin; EV Akatemia 11-4 ja Koovee 8-3.

Divarin tilastot

Lauantain vastus EV Akatemia tarvitsee myös kipeästi sarjapisteitä, sillä joukkue majailee tällä hetkellä sarjan toiseksi viimeisellä tilalla, vain kaksi pistettä jumbona olevaa Loviisan Toria edellä ja yhdeksän pistettä viimeisen suoran sarjassa säilyjän paikalla olevaa NST:tä perässä. EV Akatemian positiivinen syksy kääntyi talvea kohti pahaan alamäkeen, ja viimeisestä kymmenestä ottelustaan lauantain isännät ovat voittaneet vain kaksi, viimeisimpänä alla on 18-2 tappio Karhujen vieraana. Pelaajakierto on kaudella ollut jälleen totutun suurta EV Akatemian kokoonpanossa, kun mukana on pelannut peräti 39 kenttäpelaajaa ja neljä maalivahtia. Etenkin joukkueen B-juniori-ikäiset tulevaisuuden tähdet, 2002- syntyneet hyökkääjä Aarne Rissanen (10+3) ja puolustaja Jacob Kerola (1+3) ovat esiintyneet loistavasti tällä kaudella Divarissa, kuten myös 2000- ikäluokan hyökkääjätalentit Alex Eklund (7+6) sekä Salibandyliigassakin jo debytoinut Jasse Tuunanen (11+7).

Ottelun seuranta

Solidsportin lähetys

Sunnuntaina matka jatkuu sitten viidentenä olevan ja tiukasti kotiedusta taistelevan Kooveen vieraaksi. Kooveen kausi on ollut noususuhteinen; hieman odotuksiin nähden tukkoisen syksyn jälkeen joukkue on saanut käännettyä vireensä voitolliseksi ja viimeisestä kymmenestä pelistä voittosarake näyttää lukemaa seitsemän. Viime kauden jälkeen Salibandyliigasta alas pudonnut Koovee on näyttänyt omaavansa jo kaikki mahdollisuudet nousta vaikka heti takaisin ylemmälle sarjatasolle, sillä joukkueen peli on monista kokoonpanomuutoksista huolimatta ollut tällä kaudella todella kypsän näköistä. Etenkin joukkueen A-juniori-ikäiset latvialaistähdet Klavs Jansons (14+9) sekä joukkueen sisäisen pistepörssin kärki Peteris Trekse (17+19) ovat osoittautuneet loistohankinnoiksi joukkueelle. Hyvää taustatukea ovat tarjonneet myös koko Divarin kokeneempaa osastoa edustavat Jere Oksanen (19+10), Jani Rajala (16+10), Aki Hietanen (5+17) sekä kesken kauden joukkueeseen siirtynyt Antti Naskali (7+5). Maalissa Antti Kortetmaa on ollut läpi kauden Divarin parhaita torjujia.

Ottelun seuranta

Solidsportin lähetys

Ampparit lähtevät viikonloppuun siis sekä katkaisemaan tappioputkeaan, sekä kirkastamaan peli-ilmettään; etenkin joukkueen viimeisin peli NST:tä vastaan Lappeenrannassa jätti parantamisen varaa jokaisella osa-alueella. Etenkin energisesti joukkueen eteen duunia niin hyökkäys- kuin puolustuspäähänkin tekevät hyökkääjät Iiro Pieviläinen ja Kasperi Kantonen sekä puolustaja Niki Kaurtola tulevat varmasti olemaan isossa roolissa voittotaistelun kannalta viikonloppuna, kuten myös Divarin ykkösmaalivahtitandemi Tommi Kauppinen - Henri Tikkanen!

Seuraa joukkueen otteita Solidsportin lähetyksien kautta viikonloppuna ja ole mukana tukemassa joukkueen matkaa kohti kevään pudotuspelejä!

Miehet edustus

Alkuperäinen kuva: Esa Jokinen

14.02.2020