M1: Vuoden viimeinen kotiottelu!

12/13/2019 - 16:04

Miehet edustus

Vuosi 2019 päätetään viime kevään puolivälierän uusintaan. Alkuperäinen kuva: Esa Jokinen

Ja näin ollaan päästy siihen pisteeseen vuotta 2019, että joulu on enää noin puolentoista viikon päässä. Salibandyn osalta se tarkoittaa sitä, että myös vuoden viimeiset pelit ovat käsillä. O2-Jyväskylän Ampparit pelaavat viimeisen ottelunsa tänä vuonna Divarissa tulevana lauantaina 14.12.2019, kun Palokkaan saapuu vieraaksemme Kirkkonummen Rangers. Ottelu alkaa totuttuun tapaan klo 15:30.

Jyväskyläläisyleisö muistaa Rangersin varmasti hyvin viime keväältä, kun Ampparit kohtasivat kirkkonummelaiset Divarin pudotuspeleissä puolivälierävaiheessa. Tuolloin Rangers marssi välieriin 2-0 otteluvoitoin ja lähetti O2-Jyväskylän kesälomille.

Joukkueiden pelihistoria Divarissa viime- ja tältä kaudelta on Amppareiden kohdalta karua luettavaa, sillä Rangers on vienyt kaikki joukkueiden viisi aiempaa kohtaamista, mukaan lukien tämän kauden aikaisemman kohtaamisen Kirkkonummella, jossa Rangers oli maalikarkeloissa terävämpi lukemin 10-8. Ampparit on kuitenkin ollut tänä vuonna Divarissa aivan loistavassa vireessä, kun viimeisestä kymmenestä ottelusta voittosarake näyttää seitsemää voittoa. Mitään estettä siis sille, etteikö O2-Jyväskylä lauantaina "Rangers-peikkoa" saisi karistettua, ei ole! 

Joukkueet lähtevät lauantain kamppailuun todella tasaisen Divarin sijoilta viisi ja kahdeksan, Amppareiden ollessa vieraita kaksi pistettä edellä. Sarjan tasaisuudesta kertoo sekin, että kahdeksantena oleva Rangers on ainoastaan kuuden pisteen päässä sarjan kärjessä keikkuvasta Nurmon Jymystä. Todella tiukka ja kiihkeä kamppailu on siis varmasti Palokassa luvassa!

Divarin tilastot

C2

Viime kaudella Divarin runkosarjan voittanut Rangers on pelannut hyvin ailahtelevan kauden, sillä vaikka joukkue onkin onnistunut voittamaan tällä kaudella sarjassa itseään ylempänä sarjataulukossa olevat Kooveen, Josban, LNM:n sekä Ampparit, kärsivät kirkkonummelaiset marraskuussa peräti neljä peräkkäistä tappiota. Tästä syystä sarjasijoitus on valahtanut "vasta" kahdeksanneksi, vaikka ehdottomasta Divarin kärkipään joukkueesta puhutaankin. Joukkueen pörssikärkiä ovat tälläkin kaudella olleet todella vaarallisella laukauksella varustettu sentteri Samuli Alaluusua (9+15) sekä viime otteluissa hänen laidoillaan hyökänneet Erik Helenius (7+10) ja Atte Silvennoinen (3+12). Puolustajista etenkin Emil Vehanen on väläytellyt myös hyvää laukaustaan kymmenen maalin muodossa (10+4). Lisäksi joukkueesta kannattaa seurata erityisesti 2002- ikäluokan huipputalenttia Justus Mustosta, joka on esiintynyt tällä kaudella ensimmäisissä miesten peleissään todella vakuuttavasti iskien 14 otteluun tehot 5+6. Maalivahtiosastolta löytyy myös Divarin aivan kärkipään osaamista; 11 ottelua tällä kaudella pelannut Jens Beijar on koppaillut palloja 78,34% varmuudella.

Amppareiden syyskausi on ollut siis pienien alkuvaikeuksien jälkeen todella menestyksekäs, ja lauantain otteluunkin joukkue liitelee neljän pelin voittoputkessa. Viime viikonloppuna joukkue nappasi voiton M-Teamista Ruskeasuolla rangaistuslaukauskisan jälkeen. Tuplaviikonloppu jäi kuitenkin tuohon yhteen peliin, sillä sunnuntain ottelu Karhuja vastaan jouduttiin perumaan Porin Urheilutalon kentän huonon kunnon vuoksi (ottelun uusi ajankohta on 5.1.2020). Joukkueen vahvuus on tällä kaudella ollut ihan muutenkin hyvän salibandyn pelaamisen lisäksi rosterin laajuus, sillä vaikka poissaoloista ja loukkaantumisista on kärsitty tänäkin syksynä melko paljon, on uusia ratkaisijoita aina löytynyt. Divarin parhaisiin pelaajiin kuuluvat Iiro Kinnunen (7+16), Kaarlo Mahlberg (6+11) ja Joni Lempinen (11+5) ovat tälläkin kaudella olleet isossa roolissa pelien ratkaisemisen kannalta, mutta myös esimerkiksi Markus Manninen (12+3), Kasperi Kantonen (9+5) ja Ilkka Tepponen (4+7) ovat ottaneet isoa roolia. Puolustuspäähän isoa pallollista osaamista ovat tuoneet Niki Kaurtola ja Karel Joutsimäki, unohtamatta Niko Ilmosen ja Lauri Lavosen tuomaa kokemusta. Tolppien välissä Tommi Kauppinen (79,33%) on viime peleissä ollut jopa häikäisevän hyvä!

Tulehan siis vielä kerran tänä vuonna täyttämään Palokan koulukeskuksen lehterit ja kannusta Ampparit voitokkaina joulutauolle!

Otteluisäntänä lauantaina toimii Verso - Urban Hotel & Bar!

Ottelun seuranta

Solidsportin lähetys

C2