C2: Vielä kerran!

12/13/2019 - 16:03

C2

Vuosi päätetään Porissa, Turussa ja Sastamalassa!

Niin se vain syyskausi oli ja meni; tulevana sunnuntaina 15.12.2019 pelataan nimittäin O2-Jyväskylän C2-poikien ikäluokan osalta vuoden 2019 (ja samalla siis koko vuosikymmenen!) osalta viimeiset ottelut. Sekä Edustus, Kilpa 1 että Kilpa 2 ottavat suunnan kohti Länsi-Suomea, jokainen hieman eri koordinaatteihin kuitenkin. Edustusjoukkue Pörriäiset päättää SM-sarjan pelinsä Porissa Karhujen vieraana, Kilpa 1- joukkue Surriaiset puolestaan Turun Leaf-Areenalla Koovee Keltaisia sekä SBS Masku/SBS Wirmo 2:sta vastaan, ja Kilpa 2- puolestaan Sastamalan VexVe Areenalla, kun se kohtaa SB Hirvensalon sekä yhdistelmäjoukkue Karhut/NTK:n. Että ihan ei varsinaisesti kotosalla päästä olemaan, mutta mikäs sen parempi tapa olisikaan vuosikymmen päättää kuin pelireissuun!

C2

Karhut - O2JKL/MuurY, C2SM Porin Urheilutalo

Pörriäiset käy vuosikymmenen viimeiseen taistoon Porissa, kun vastaan asettuu sarjataulukossa aivan niskaamme hengittävä Karhut. B-lohkon tilanne on todella jännittävä, sillä meidän aivan tuntumassamme ovat sekä Karhut, TPS että Ilves eikä NST:kään enää kaukana ole. Tämä lupaa siis erittäin mielenkiintoista loppukautta, ja myös sitä, että jokaisen yksittäisen ottelun tärkeys sen kun vain korostuu; turhiin menetyksiin ei ole varaa, jos pudotuspeleihin halajaa.

Mutta, minkälainen kaupunki on Pori? Ensimmäisenä tulee mieleen tietysti Yyterin hiekkarannat, toisena sitten... No jaa, kenelle nyt Oli Lindholm (rauha hänen sielulleen), kenellä Danny ja kenelle Joel Armia. Iselleni tämä Pori on kohtaisen tuntematon. På svenska det är Björneborg. Sitten tarviikin jo taas internetin apua: "Historiansa aikana Pori on palanut yhdeksän kertaa" Noniin, eihän siinä. Tässä lienee nyt kaikki tarpeellisin kerrottu. Muualla ei ole tullut Porissa käytyäkään, kuin tällä meidän sunnuntain pelipaikallamme eli urheilutalolla, jossa sattu viime viikonloppuna pieni "cheerleading-accident", jonka johdosta kentästä tuli liukkaampi kuin Isomäen jäähallin jäästä. Ongelma on nyt toivotavasti saatu kuurattua, ettei luistimia tarvii mukaan ottaa.

SM-sarjan tilastot

Karhut on jo vuosia kuulunut tämän ikäluokan kärkijoukkueisiin Suomessa. Alkukausi oli joukkueelle kuitenkin vaikea ja ailahtelevainen turnausvaiheessa, mutta nyt yksittäisistä peleistä joukkue on onnistunut raapimaan voitot kaikista kolmesta pelistään. Suoraviivaista salibandya pelaavien Karhujen ehdottomiin kärkipelaajiin kuuluvat taitavat hyökkääjät J-P Raitanen (12+2) ja Veikka Hakala (3+8) sekä puolustuksen johtohahmo Samuel Mäki-Ontto. Raitanen miehittää myös koko lohkon maalipörssin kärkisijaa, joten melkoisen tarkkana saadaan etenkin hänen kanssaan olla. Lisäksi Karhujen maalivahtiosasto on myös ollut erittäin vahva, sillä kaikki kolme edellistä peliä pelannut Ville Lax on torjunut palloja erittäin kovalla 82,42% varmuudella.

Pörriäiset kärsi tosiaan viime kierroksella harmittavan tappion Turussa Tepsille erittäin pehmoisen esityksen jälkeen. Tällä viikolla on meininkin kuitenkin treeneissä ollut sellainen, että nyt ei pehmeitä ainakaan meinata olla! Etenkin kolmikko Väinö Heikkilä - Valtteri Raulo- Elmeri Tiilikainen on antanut sellaisia näyttöjä, että viikonloppuna voisi pian tulostakin tulla! Tärkeintä kuitenkin on, että peli-ilme saadaan vielä kirkastettua ennen joulua, jotta voidaan siirtyä tauolle sitten hyvillä mielin :)

Ottelun seuranta 

Livestream

 

C2

Kilpasarjan Pelipäivä, Leaf-Areena Turku

Kilpa 1 eli uusimmalta ristimänimeltään Surriaiset päättää omat pelinsä tältä vuodelta puolestaan Turun Leaf-Areenalla, jossa Edustus vieraili viikko sitten. Edellisissä peleissään Surriaiset jäi kauas parhaasta tasostaan, siitäkin huolimatta että Ilves II- tappion jälkeen LaSa kaatui melko suurinumeroisesti. Toki alustakin oli Maskussa mitä oli, mutta sen taakse ei kyllä peliesitystä laiteta. 

Kilpasarjan tilastot

Päivän avausvastustajanamme toimii Koovee Keltaiset, joka kohdattiin ensimmäisen kerran Eliittikarsinnoissa. Tuolloin Surriaiset nappasi voiton melko vaivattomasti, mutta sen jälkeen on myös Koovee saanut peliään uomiin, ja tällä hetkellä joukkue löytyykin sarjan kärjestä puhtaalla neljän voiton rivillä. Pääosin Kooveen 06- ikäluokasta koostuvassa joukkueessa on paljolti taitoa, ja etenkin Ville-Veikko Kaarela (6+4), Eelis Virtanen (6+4) sekä Niilo Korkki (3+2) kuuluvat varmasti sarjan parhaimmistoon. Maalivahtiosasto on myös Kooveella erinomainen, sillä joukkueen omien veskareiden, Santeri Hillbergin ja viime kaudella O2:ssa pelanneen Tuukka Ulaskan lisäksi on myös Kooveen C2SM- joukkueen veräjänvartija Sami Saarikko pelannut kaksi peliä Kilpasarjaa tällä kaudella.

Ottelun seuranta

Toisen ottelun vastustajamme SBS Masku/SBS Wirmo 2 löytyy puolestan sitten sarjataulukon toisesta päästä ilman voittoja. Saldon ei kuitenkaan saa antaa hämätä, sillä kolme joukkueen otteluista on ollut sarjan kärkijoukkueita LASBia ja Ilvestä vastaan. Joukkueella on kuitenkin käytössään aivan huippumateriaalia esimerkiksi SBS Wirmon 06- Eliittisarjan joukkueesta, joka on omassa ikäluokassaan niittänyt menestystä jo vuosia. C2 Kilpasarjassa joukkueen tehokkaimmat pelaajat ovat tällä kaudella olleet Miko Suominen tehoin 4+0 sekä Jyri Alho saldolla 1+3.

Ottelun seuranta

Surriaiset ovat tällä kaudella osuneet laajalla rintamalla ja uusia ratkaisijoita tuntuu löytyvän päivästä toiseen. Viime turnauksessa etenkin Jesse Kokko oli todella kuumassa vireessä iskien peräti kuusi maalia. Myös Teemu Pollari iski LaSa:a vastaan hattutempun. Yhteensä 15 pelaajaa on nimensä tehotilastoon jo kirjannut, joten tämä lupaa hyvää koko loppukautta ajatellen!

 

Ja nousujohteista kautta pelaava Kilpa 2 päättää sitten puolestaan vuotensa Haastajasarjassa Sastamalassa VexVe Areenalla. Vaikka sarja alkoi Amppareilta takertelevasti, on joukkue pystynyt edellisestä neljästä pelistään nappaamaan kuitenkin kaksi voittoa. Nyt vastaan asettuu kaksi hyvin erilaista joukkuetta, sillä SB Hirvensalo löytyy sarjan kärkipäästä ja Karhut/NTK ei ole puolestaan pystynyt vielä voittoa sarjassa nappaamaan. Joukkueesta ovat vakuuttavasti esiintyneet erityisesti pörssikärki Roope Rimpilä (3+7), seitsemän maali iskenyt Daniel Eskelinen (7+1) sekä joukkueeseen viimeisimpänä Happeesta liittynyt Joni Nikkilä (3+1), joka on tuonut huimasti lisää pallollista osaamista joukkueen tekemiseen.

Haastajasarjan seuranta

Vielä olisi siis ennen joulutaukoa ceekakkosilla kiireinen sunnuntai edessä, mutta tavoite on, että jokainen joukkue palaa Jyväskylään voitokkaana! Edustusjoukkueen reissua voit seurata taas IG:n puolella o2jklmuury05- tilillä, ja itse peliä sitten Livestreamin kautta YouTubesta.