M1: Vuoden viimeinen koitos edessä lauantaina!

12/13/2018 - 14:53

Miehet edustus

Vuoden 2018 viimeinen ottelu pelataan tulevana lauantaina LNM:n vieraana Pohjoisessa. Kuva: Niklas Suominen

Maaottelutauko on taputeltu Suomen maailmanmestaruuden myötä, ja nyt olisi O2-Jyväskylän miesten edustusjoukkueenkin aika palata sorvin ääreen vielä kerran tämän vuoden puolella, kun tulevana lauantaina 15.12. pelataan meidän osalta Divarin viimeinen matsi vuonna 2018. Suunnaksi otetaan pohjoinen ja tarkemmin ottaen Kempele, ja vastaan asettuu Limingan Niittomiehet eli LNM.

Ottelu alkaa Kempelehallissa klo 18.00.

Divarin tilastot

Isäntäjoukkue LNM lähtee kamppailuun runkosarjan sijalta 4. He ovat psytyneet voittamaan kauden 11:sta pelistä seitsemän, ja esimerkiksi LNM:n kotihallista Kempeleeltä ei kukaan joukkue ole tällä kaudella vielä pistettäkään hakenut. Todella kova kotijoukkue on myös siis tämä toinen pohjoisen joukkue, niinkuin oli myös Merikoski SBT, jonka vieraana kävimme Marraskuussa ja sieltä kotiintuomisina oli 5-0 tappio. LNM oli myös viime kaudella todella kova kotijoukkue, joten vaikea kamppailu on Amppareilla lauantaina edessä. Limingan pistekärki on tällä kaudella ollut #46 Eerik Lukkari tehoin 10+4. Maaliahneena on ollut myös pörssikakkonen, puolustaja #55 Joona Viiltola joka on naulannut jo yhdeksän täysosumaa (9+2) tämän kauden Divarissa. Joukkueen mielenkiintoisin nimi löytyy kuitenkin tolppien välistä, jossa LNM:n jokaisen ottelun tällä kaudella on pelannut vasta 16- vuotias #1 Aki Karjalainen (79,39%). Vuonna 2002 syntynyt Karjalainen on ikäluokkansa parhaita maalivahteja koko Suomessa, ja oli myös 2002- syntyneiden "sparrausjoukkueen" matkassa, kun he leireilivät yhdessä U16- Maajoukkueen kanssa Eerikkilässä viime kuussa; Karjalainenhan itse pelasi tuossa maajoukkueessa viime kaudella yhdessä Ampparien #72 Matti Minkkisen kanssa.

Ampparien Marraskuu oli todella synkkä tulosten valossa, kun joukkue poistui maaottelutauolle peräti kuuden ottelun tappioputkessa, viiden Divarin tappion lisäksi tie katkesi myös SUomen Cupissa Happee Steamersia vastaan. Nyt joukkueella on kuitenkin vielä yksi mahdollisuus näyttää taitonsa ennen joulutaukoa. Joukkueen viimeiset pelit ennen taukoa M-Teamia ja NST:tä vastaan päättyivät ainoastaan maalin erolla, kun M-Team voitti Ruskeasuolla pelin rankkareiden jälkeen 5-4 ja NST puolestaan haki seuraavana päivänä pisteet Palokasta viimeisen minuutin voittomaalilla luvuin 3-4. Pienestä se on siis ollut kiinni, ja koko sykysn joukkuetta hieman vaivannut tehottomuus hyökkäyspäässä näkyi myös näissa mainituissa peleissä. Joukkueen tehokkaimpina syyskaudella ovat häärineet ikitaistelija #33 Iiro Pieviläinen (9+4) sekä joukkueeseen täksi kaudeksi Westend Indiansista siirtynyt #17 Kaarlo Mahlberg (3+10). Loppusyksystä hyvän vireen alkoivat löytää myös viime kauden pistetykit #8 Iiro Kinnunen (2+4) sekä joukkueen kapteeni #5 Joni Lempinen (5+2). Joukkueen maalivahdeista #79 Henri Tikkanen (7 ottelua, 82,72%) on ollut alkukaudesta joukkueen parhaita pelaajia, ja keikkuukin koko sarjan torjuntatilaston neljäntenä. Potentiaalia joukkueessa siis on yllin kyllin, ja kauden aikana on myös jo nähty, mitä Ampparien peli voi parhaimmillaan olla.

Ottelun seuranta

Miehet edustus

Osuvatko LNM:n verkkoon lauantaina esimerkiksi paljon Pohjoisen Suomen alueen seuroissa aikaisempina vuosina pelannut #9 Julius Sieppi (vas.) tai Saksan Maajoukkueessa MM-kisoissa pelannut #18 Joel Wenning? Kuva: Niklas Suominen

Lauantaina Amppareilla on siis vielä mahdollisuus päättää vuosi 2018 pelien osalta voitokkaasti, ja siihenhän me kaikki myös uskomme! Viikonlopun jälkeen sarja vetäytyy Joulutauolle ja Divari jatkuu sitten taas ensi vuoden puolella. Avaushan on vieläpä paras mahdollinen, kun 5.-6.1.2019 pelataan taas kotitupla; silloin Palokkaan saapuvat vieraaksi Loviisan Tor sekä EV Akatemia!

#surinaa