Kauden 2016-2017 ansioituneimpia palkittiin lauantaina Lutakonaukiolla

06/13/2017 - 11:24

Ampparit

Lauantaina katusählyturnauksen yhteydessä palkittiin kauden 2016-2017 ansioituneimpia pelaajia ja toimihenkilöitä. Kokonaisuudessaan päättynyt kausi oli onnistunut laajalla rintamalla. Amppareiden jäsenmäärä kohosi yli tuhanteen jäseneen, vuoden vaihteessa O2-Jyväskylä palkittiin Keski-Suomen urheilugaalassa Vuoden Nuorisourheiluseurana, naisten derbyssä saavutettiin yli 500 katsojan määrä, mikä oli naisten liigan runkosarjan suurin yleisömäärä ja kirsikkana kakun päällä tietenkin miesten edustusjoukkueen nousu D1variin kuuden peräkkäisen nousukarsintavuoden jälkeen.

Vuoden tyttöjunioripalkinnon pokkasi tyttömaajoukkueeseen talvella valittu Kiia Avikainen, joka oli myös suuressa roolissa naisten edustusjoukkueessa kauden aikana. Vuoden poikajuniorina palkittiin Timi Kotka, joka kuului vielä B-juniori-ikäisenä A-poikien luottopelaajiin. Timi valittiin myös B-junioreiden MAAJOUKKUETIEHEN. Miesten edustusjoukkueen D1variin nostanut Ilkka Peltonen palkittiin vuoden valmentajana. Ilkka on toiminut miesten edustusjoukkueen valmentajana jo viiden kauden ajan. Vuoden juniorivalmentajana palkittiin Heidi Mouhu, joka on ollut C-tytöissä useamman vuoden ajan tuiki tarpeellinen palanen joukkueen toiminnan ja kehittymisen kannalta. Vuoden nuori valmentaja -palkinto jaetaan nuorelle valmentajalle, joka on valmennusuransa alkutaipaleella. Ville Turpeinen onnistui hyvin haastavassa paikassa E1-poikien valkoisen joukkueen vastuuvalmentajana ja ansaitsi itselleen vuoden nuori valmentaja -palkinnon. Amppariliigasta vuoden valmentajana palkittiin Marko Helin ja vuoden Amppariliigalaisena Santeri Raitonen.

Ampparit

Toimihenkilöpuolella E1-poikien mustan joukkueen joukkueenjohtaja Ari Lehtonen palkittiin vuoden toimihenkilö -palkinnolla. Aktiivisesti harjoitusotteluita kauden aikana järjestänyt Lehtonen laskeskeli, että reilusti yli 50 peliä tuli kauden aikana pelattua. Joukkue oli myös erityisen aktiivinen varainhankinnassa kauden aikana. Vuoden seura-aktiivina palkittiin uutena jäsenenä seuraan vauhdilla sisään tullut Tommi Rautasalo, joka on mm. hallituksen jäsen omana vastuualueenaan kilpatoiminta. Vuoden joukkueen tunnustuksen itselleen saa itseoikeutetusti sarjanousussa onnistunut miesten edustusjoukkue.

Ampparit

O2-Jyväskylä palkitut 2016-2017

Vuoden tyttöjuniori: Kiia Avikainen
Vuoden poikajuniori: Timi Kotka
Vuoden valmentaja: Ilkka Peltonen
Vuoden juniorivalmentaja: Heidi Mouhu
Vuoden nuori valmentaja: Ville Turpeinen
Vuoden Amppariliigavalmentaja: Marko Helin
Vuoden toimihenkilö: Ari Lehtonen
Vuoden seura-aktiivi: Tommi Rautasalo
Vuoden Amppariliigalainen: Santeri Raitonen
Vuoden joukkue: Miehet edustus
Vuoden yhteistyökumppani: Mainos Jane Oy

 

O2-Jyväskylä joukkueiden palkitut 2016-2017

Jokaisesta juniorijoukkueesta palkittiin joukkueen tärkein pelaaja (Most valuable player), joukkueen kehittynein pelaaja ja O2-pelaaja, jonka jakoperusteista joukkue päättää itsenäisesti. O2-pelaajan tunnustus voidaan jakaa esimerkiksi tunnolliselle harjoittelijalle tai joukkuehengen nostattajalle.

 

A-pojat

Ampparit

MVP: Roope Pohjola
Joukkueen Päällikkö. Esimerkki ja johtaja sekä kentällä että kentän ulkopuolella.
Suvereeni arvostus joukkueen sisällä. Tähän mieheen joukkue voi luottaa aina.

Kehittynein pelaaja: Timi Kotka
Huikea nousu joukkueen junioriosastolta joukkueen pelillisiin johtohahmoihin.
Taitava ja tuottelias, pelikäsitys hyperluokkaa.

O2-pelaaja: Minkkinen Antti
Vuoden löytö. Ensimmäinen vuosi ohjatussa harjoittelussa ja heti joukkueen pörssikärkeä kaikissa mahdollisissa tilastoissa.
Murhaava laukaus ja huikea jalkanopeus tuottaa jatkuvaa päänvaivaa vastustajan puolustusaluella. Teot ohittaa puheet.

 

A-tytöt

MVP: Kiia-Mari Avikainen
Kiia "Kisu" Avikainen teki tällä kaudella seurahistoriaa ollessaan ensimmäinen ampparipelaaja, joka puki Suomi-paidan päällensä. Kutsu maajoukkuepeleihin tuli pitkäjänteisen, päättäväisen sekä kovan työn ansiosta. Harva tuon ikäinen pelaaja pääsee niihin harjoitustuntimääriin viikossa, mitä Kiia tekee kehittymisensä eteen. Aamulajit- ja fysiikat sekä iltaiset oman joukkueen reenit ovat kyllä tulleet vuosien mittaan tutuksi. Kiia on jo muutaman kauden ollut joukkueemme kantavia voimia, mutta missään vaiheessa se kuuluisa pissa ei ole noussut päähän. Jatkuva palo ja halu olla parempi ajaa Kiiaa tekemään kaikkensa niin harjoituksissa kuin peleissäkin. Ja juuri tämä päättävisyys näkyy kaikessa Kiian tekemisessä: kentällä taistellaan loppuun asti, ratkaisuhetkillä Kiia saattaa kylmänviileästi ripustella sankarin viittaa hartioilleen ja mikä tärkeintä, se into sekä rakkaus lajiin näkyy aina. Tärkeä pelaaja joukkueelle, oiva esimerkki nuoremmille.

Kehittynein pelaaja: Nella Lehtonen
Nella on yksi joukkueemme tämän kauden valonpilkkuja. Alkukaudesta Nella aloitti pelit yleensä kolmannessa vitjassa, mutta joulun jälkeen tämä peluri päätti pistää kaasun pohjaan ja erittäin mallikkaalla asenteellaan taisteli tiensä jopa ykkösviisikkoon asti. Kauden aikana Nellan asenne harjoitteluun koki totaalimuutoksen. Aiemmin reeneissä nähtiin hieman turhautunut peluri, kun taas kauden edetässä saimme nähdä pelaajan, joka raivaisi kaikki esteet oman kehittymisensä edestä. Palo tekemiseen oli taas löytynyt. Kehittymisen myötä Nella sai itsestään ihan uusia ulottuvuuksia irti ja sitä kautta onnistumiset alkoivat seuraamaan toistaan. Nella pistettiin toisinaan myös tiukkoihin paikkoihin pelipaikka muutoksilla, mutta niistäkin hän selvisi vallan mainiosti. Tämän pelurin nimi kannattaa pistää muistiin!

O2-pelaaja: Maija Peltokangas
Tähän ei paljoa selittelyitä tarvita, miksi Maija valittiin jo toista vuotta putkeen O2-pelaajaksi. Joukkueen äitihahmo, joka lämminhenkisyydellään huolehtii muista ja auttaa aina mielellään apua tarvitsevia. Iloinen ja positiivinen persoona, joka kannustaa joukkuekavereita tilanteessa kuin tilanteessa. Luonteeltaan sosiaalinen Maija ottaa kaikki huomioon tasapuolisesti. Kuuluu myös joukkueen kapteenistoon ja kantoi tällä kaudella usein myös kapteenin nauhaa alkuperäisen kapteenin loukkaannuttua. Kantoi vastuunsa loistavasti ja näytti omalla esimerkillään mallia niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Tässä on pelaaja, joka tulee raivaamaan tiensä huipulle omalla päättäväisyydellään, rakkaudellaan lajiin sekä uskolla omaan tekemiseensä. Tästä pelaajasta voisi jokainen ottaa mallia!

 

B-pojat

Ampparit

MVP: Lasse Laakso
Aina asenteella peleissä, luottopelaaja tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Kehittynein pelaaja: Justus Hirvonen
Justus tuli syksyllä takaisin Amppareihin. Justuksen peliäly ja toiminta tiukoissa tilanteissa kehittyi kauden aikana huimasti ja hän ansaitsi myös kauden aikana peliaikaa A-junioreissa.

O2-Pelaaja: Leevi Tähtinen
Leevi piti joukkueen tahto- ja tunnepuolta yllä toimimalla joukkueen henkisenä johtajana, vaikka harjoitteli pääsääntöisesti A-pojissa.

 

B-tytöt

MVP: Sanni Kantanen
Sanni oli ehdottomasti B-tyttöjen kantava voima, niin henkisesti kuin pelillisesti. Tämä kapteenistoonkin kuuluva pelaaja antaa aina 110% itsestänsä kentälle, ja taistelee tilanteissa loppuun saakka. Sannin kova motivaatio olla joka päivä parempi kehitti hänestä joukkueen tärkeimpiä maalitykkejä ja ratkaisijoita. Kauden mittaan Sannille tuli tutuksi niin sentterin kuin myös puolustajan tontti. Aiemmin pelkästään oikeaa laitaa pelaavalle hyökkääjälle tämä oli alkuun haaste, mutta Sanni hoiti homman kotiin erinomaisilla suorituksilla. Monipuolinen pelaaja, josta varmasti kasvaa vuosien aikana ratkaisija myös vanhempiin ikäluokkiin.

Kehittynein pelaaja: Lotta Ahlström
Tämän pelaajan kehitystä on ollut aivan huikeaa seurata. Joukkueen kovimpia reenaajia, jolla ei ole kyllä motivaation puutetta. Alku kaudesta oli vielä hieman arka pelaaja ja ehkä hieman pienemmässä roolissa, mutta joulun tienoon jälkeen tekeminen meni niin hurjaa vauhtia eteenpäin, että rooli kentällä suurentui jatkuvasti. Kauden lopussa oli jo joukkueen tärkeimpiä pistenikkareita ja pelinrakentajia. Loistava esimerkki siitä, miten päättäväinen harjoittelu ja pelaamisesta nauttiminen vie pitkälle. Tästä tytöstä tullaan vielä kuulemaan!

O2-pelaaja: Miisa Salminen
Miisa kuuluu joukkueemme nuorisokaartiin, mutta on siitä huolimatta koko Akatemian tärkeimpiä hengenluojia. Harjoitusten ja pelireissujen päätteksi tehtävä loppurinki olisi hyvinkin vajaa ilman Miisaa ja hänen juttujaan. Tämä potentiaalinen maalivahti on luonteeltaan erittäin sosiaalinen sekä lämmin henkinen ja siitä syystä osaa ottaa kaikki pelurit huomioon. Miisa on helposti lähestyttävä ja iloinen persoona, joka yleensä tykkää harjoituksissa myös vähän hullutella kavereittensa kanssa... :)

 

C2-pojat musta

MVP: Ville Takula
Joukkueen syömähammas. Joukkueen maali- ja pistepörssin voittaja, sekä koko eliittisarjan maali- ja pistepörssin voittaja.

Kehittynein pelaaja: Teemu Nilsson
Aloitti kauden varovaisesti, mutta itseluottamus ja pelitaidot kehittyivät viikko viikolta. Lopulta Teemu oli puolustajista suoritusvarmimpia pelaajia.

O2-pelaaja: Ville Jansa
The Terrier. Raastaa kentällä ja harjoituksissa. Tekee asiat niin kuin pitää, eikä vain sinne päin. Kentällä harvemmin hyökkääjät Villestä ohi pääsee.

 

C2-pojat valkoinen

MVP: Atte Karonen
Pelasi isoja minuutteja pelien ratkaisuhetkillä, taistellen molempiin suuntiin esimerkillisesti. Paljon upeita maaliin johtaneita syöttöjä.

Kehittynein pelaaja: Veeti Peurala
Kehittyi kauden aikana ratkaisijan rooliin. Pallollisessa pelissä iso askel eteenpäin.

O2-pelaaja: Aleksi Pakarinen
Tekee aina parhaansa, oli kyse pelistä tai harjoituksesta. Oman esimerkkinsä kautta luo henkeä joukkueeseen.

 

C-tytöt

MVP: Saimi Hyvärinen
Saimi on monipuolinen pelaaja ja vaikka on ensisijaisesti pelannut keskushyökkääjänä, pystyy pelaamaan mitä pelipaikkaa vaan. Saimi on tavoitteellinen ja tunnollinen harjoittelija, joka haluaa kehittyä koko ajan mahdollisimman paljon ja vaatii itseltään onnistuneita suorituksia. Vahvuuksia ovat hyvät fyysiset valmiudet (nopeus, voima, kestävyys), hyvä pelinlukutaito, pallonkäsittelytaidot, laukaus ja monipuolisuus pelaajana. Saimi oli kauden tehokkain pelaaja tehoilla. Saimi harjoitteli ja pelasi myös B-tyttöjen mukana sekä tuli valituksi 03-syntyneiden tyttöjen Talenttiin.

Kehittynein pelaaja: Merle Kuusinen
Merlellä on kova asenne treenatessa eikä pitänyt itsestään juurikaan melua. Hiljaisella ja sitkeällä puurtamisella Merle oli yksi kauden luottopelaajista. Kehittyminen ensimmäisen pelikauden aikana oli hurjaa. Merle oli kauden kolmanneksi tehokkain pelaaja ja harjoitteli ja pelasi myös B-tyttöjen mukana.

O2-pelaaja: Ronja Åström
Ronja oli joukkueen luottopakki, joka pelasi tasaisen varmasti läpi kauden. Ronja loi joukkueeseen hyvää fiilistä, kannusti muita ja kohotti joukkueen yhteishenkeä. Ronja oli myös esimerkillinen treenaaja ja kehittyikin kauden aikana kaikilla osa-alueilla, mutta erityisesti pelinlukutaidossa ja pelin avaamisessa. Ronja oli myös kauden kolmanneksi ahkerin harjoittelija.

 

D1-pojat

MVP: Paavo Valkama
Esimerkillistä ja johtavaa toimintaa niin treeneissä kuin peleissäkin. Omalla toiminnallaan vienyt koko joukkuetta eteenpäin niin hyvinä kuin vaikeampinakin aikoina.

Kehittynein pelaaja: Eemeli Paananen
Oppimis- ja kehityskäyrä on ollut korkea koko kauden ajan ja on joillakin osa-alueilla jopa joukkueen parhaimmistoa, vaikka aloitti lajin vasta viime kesänä / syksynä.

O2-Pelaaja: Anttoni Niskakoski
Osoittanut poikkeuksellista sinnikkyyttä olosuhteissa kuin olosuhteissa ja on lähes poikkeuksetta treeneissä ja peleissä antanut kaikkensa ja täten osoittanut suurta sydäntä ja sinnikkyyttä joukkuetta ja lajia kohtaan.

 

D2-pojat musta

MVP: Jasper Juutilainen
Palkinto ei mene eniten pisteitä keränneelle eikä edes eniten maaleja tehneelle pelaajalle. Palkinto menee pelaajalle, joka on tällä kaudella tehnyt parhaansa treeneissä ja peleissä. Pelaaja on lisäksi ollut kannustava joukkuepelaaja joukkuekavereita kohtaan. Pelaaja tuli joukkueeseen kauden alussa ja on osoittautunut tärkeäksi pelaajaksi, joka osaa/pystyy pelaamaan useammallakin pelipaikalla kentällä.

Kehittynein pelaaja: Jonne Lamberg
Jokainen pelaaja on kauden aikana kehittynyt valtavasti, joten tämän palkinnon voisi jakaa kaikille tässä joukkueessa. Kuitenkin palkinto menee pelaajalle, joka osallistui harjoituksiin todella motivoituneesti ja teki kaikki harjoitteet annettujen ohjeiden mukaisesti.

O2-Pelaaja: Aatu Seppä
Palkinto on perinteisesti jaettu pelaajalle joka on aktiivisesti osallistunut harjoituksiin. Tänäkin vuonna tämä pelaaja on osallistunut eniten harjoituksiin (82%) ja on kärkipäässä myös kaikki tapahtumat (80%) mukaan luettuna.
 

D2-pojat valkoinen

MVP: Jerry Landén
Jerry varmat kopit ja jäätävät heitot ratkaisevat pelejä. Ja onpa kuluneella kaudella Zone-liigan pelissä pallo kertaalleen poimittu Jerryn heiton jäljiltä vastustajan maalista.

Kehittynein pelaaja: Jere Saikkonen
Kun käy lähes kaikissa treeneissä ja painaa aina 110 lasissa, niin kehitys on huimaa. Jeren treeniaktiivisuus ja asenne harjoitteiden tekemiseen kelpaa malliksi kenelle vain.

O2-pelaaja: Sakari Tilus
Sakari jaksaa aina kannustaa muita ja näyttää kentällä esimerkkiä suurella sydämellä oli pelisuunta kumpi hyvänsä ja oli pelipaikka mikä vain.

 

D-tytöt

MVP: Siiri Katalkin
Joukkueen taistelun ruumiillistuma, johon koko joukkue luottaa. Siiri on kova, tunnollinen ja esimerkillinen harjoittelija, joka tekee aina kaikkensa joukkueen menestymisen eteen. Joukkue luottaa Siirin osaamiseen ratkaisuhetkillä niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä.

Kehittynein pelaaja: Jasmin Eerikäinen-Bulzan
Eniten kauden aikana kehittynyt pelaaja. Jasmin aloitti maalivahdin uransa vasta tällä kaudella, mutta nousi kauden aikana sarjan ehdottomaan maalivahtieliittiin. Hän sai usein myös vastustajien valmennuksen käyttämään ylisanoja. Jasmin on tunnollinen harjoittelija, joka piti omalla positiivisella persoonallaan tunnelman katossa joukkueen kaikissa tapahtumissa.

O2-pelaaja: Janella Järvinen
Pelaajien arvostama luotettava kaveri ja mukava tyyppi, johon voi luottaa niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Janella on ahkera ja tunnollinen harjoittelija, joka näyttää mallia omalla suorittamisellaan sekä peleissä että harjoituksissa ja tekee aina kaikkensa joukkueen menestymisen eteen. Hän ottaa mielellään vastuuta ja tsemppaa koko joukkuetta parempiin suorituksiin.

Ampparit

 

E1-pojat musta

MVP: Aatu Knuuti
Kaksi vuotta muita nuorempana näyttää kentällä esimerkkiä muille omilla taidoillaan ja johtaa joukkoa kapteenin roolissa myös pukukopissa.

Kehittynein pelaaja: Eeru Stranden
Vapaa-ajalla tehty ylimääräinen harjoittelu näkyy kentällä. Pelirohkeus sekä laukaus kehitynyt huimasti kauden aikana. Valmentaja-isä taitaa jo jäädä taakse taidoissa.

O2-pelaaja: Miko Huovila
Harjoituksissa ja peleissä näyttää esimerkkiä muille omalla nöyrällä tekemisellä.

 

E1-pojat valkoinen

MVP: Valtteri Raulo
Joukkueen pelillisen johtajan paikan jo alkukaudesta lunastanut pelaaja joka osaa säväyttää joka pelissä monipuolisella pelityylillään. "Raulon" pallonkäsittelytaito, pelinluku sekä jäätävä veto tekevät Valtterista kovanluokan pelaajan johon joukkue voi tiukan paikan tullen luottaa.

Kehittynein pelaaja: Elias Jääskeläinen
Kovalla harjoittelumotivaatiolla sekä fyysisyydellä varustettu alakerran työmyyrä näytti jo alkukaudella pieniä viitteitä omasta osaamisestaan puolustuspäässä. Kauden mittaan Eliaksen kehitys vain jatkui ja se näkyikin pelituloksessa joka turnauksessa. Kova maalineduspelaaminen sekä pelinluku tekevät Eliaksesta esimerkillisen pelaajan koko joukkueelle

O2-pelaaja: Markus Tissari
Joukkueelle erittäin arvokas sekä monipuolinen pelaaja joka teoillaan sekä puheellaan saa joukkueen nostamaan omaa tasoaan. Pelireissuilla Markus tsemppaa muita sekä itseään joka kerta parempaan tulokseen sekä kovassa paikassa osaa myös itse pitää joukkueen pelin päällä. Markus menee joka tilanteeseen täysillä eikä lopeta ennenkuin pääsee vaihtoon ja siksi näyttääkin omalla pelillään joukkueen parasta.

Ampparit

 

E1-pojat oranssi

MVP: Janne Kananen
Pelannut vahvasti läpi kauden omalla tasollaan jokaisessa pelissä. Hyvät lajitaidot ovat auttaneet joukkuetta joka kerta.

Kehittynein pelaaja: Aapo Lahtinen
Parantanut peliään läpi kauden. Harjoittelumotivaatio on kasvanut koko ajan.

O2-Pelaaja: Viljami Ihalainen
Kannustanut pelikavereitaan koko kauden peleissä ja harjoituksissa

 

E-tytöt

MVP: Veera Pitkäaho
Joukkueen pallotaituri, joka heiluttaa vastustajan verkkoja peleistä toiseen. Maaleja syntyy joka tavalla: tarkalla rannarilla kaukaa ja läheltä, kikkaamalla molarin kahville, rystyllä ja kämmenellä, ohjureilla ja vaikka maalin takaa. Maalinteon lisäksi luonnistuu hyvin myös pelin muut osa-alueet.

Kehittynein pelaaja: Aino Karell.
Tämä tyttö on kehittynyt kokonaisvaltaisesti todella paljon viime kaudesta. Otti tällä kaudella vastuuta joukkueestaan, niin reeneissä kuin peleissä hyvällä asenteellaan, rauhallisella ja huolellisella puolustuspään pelaamisellaan, oikea-aikaisella sijoittumisellaan sekä huikeesti kehittyneellä tarkalla syöttötaidollaan

O2-pelaaja: Jenna Pasanen
Esimerkillinen ja huikea pelaaja! Valmius, oma-alotteisuus ja tekemisen laatu on läsnä kaikissa tämän tytön tekemisissä. Tunnollinen reenaaja, toiset hyvin huomioon ottava ja hyvin peliä lukeva joukkueemme

 

F1-pojat musta

MVP: Juuso Lehtonen
Joukkueen tärkein pelaaja. Pystyy pelaamaan maalissa sekä kentällä tasaisia hyviä pelejä..

Kehittynein pelaaja: Lenni Lehti
Lenni on kehittynyt pallonkäsittelyssä ja pelitilanteissa viime syksystä todella paljon.

O2-pelaaja: Iiro Vainio
Ei luovuta missään tilanteessa, oltiin vaikka häviöllä.

 

F1-pojat valkoinen

MVP: Oliver Vuoti
Tehokas kenttäpelaja, loistava maalivahti, aina täysillä ja hymyssä suin.

Kehittynein pelaaja: Veeti Rahikainen

O2-pelaaja: Aapo Rajanen
Ahkera harjoittelija

 

F1-pojat oranssi

MVP: Kalle Saarele

Kehittynein pelaaja: Eero Kinnunen

O2-pelaaja: Roope Kellomäki