Kohti Eliittisarjan loppuhuipentumaa (D1 musta YJS 7/7)

04/13/2019 - 15:30

Seitsemäs ja viimeinen ylemmän jatkosarjan turnaus pelattiin maaliskuun viimeisenä päivänä Ampparipesässä. Kotiturnauksessa meillä oli perinteisesti päivän ensimmäinen ja viimeinen peli. Vastaan asettuivat sarjan toisena ja kolmantena olevat joukkueet, joilla molemmilla oli mahdollisuus päivän aikana nousta tilallemme sarjan ykköspaikalle. Me tarvitsimme voitot lähtökohtaisesti molemmista joukkueista SC Weikoista ja Steelersistä.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui SC Weikot. Aiemmin tiukkoja pelejä tarjonnut vastustaja oli tällä kertaa ehkä hieman bussimatkan jälkeisessä jähmekkyydessä, sillä peli oli alusta alkaen meidän hallinnassa ja päätty lopulta meille 5-1. Päivä aloitettiin siis tavoitteet saavuttaen ja kaksi pistettä lisää pistetilillä.

Päivän aikana pelatut pelit menivät ehkä odotusten mukaisesti ja siitä johtuen viimeiseen peliin Steelersiä vastaan jäi kaikki panokset vielä pelattavaksi. Säilyttääksemme johtopaikkamme meidän piti pelata pelistä vähintään tasuri, kun Steelers taas tarvitsi voiton.

Pelistä tuli ennakoidun tiukka. Me viimeistelimme alkuun muutaman maalin enemmän vastustajan verkkoon, mutta vastustajan hermo kesti ja peli tasottui sen edetessä. Vastustaja käänsi pelin lopulta itselleen kolmannessa erässä ja siirtyi yhden maalin johtoasemaan. Ottelua ollessa jäljellä enää muutama minuutti meidän joukkue teki sen tärkeän tasoittavan maalin, jolla jälleen tarrattiin kiinni yhteen pisteeseen ja sarjan kärkipaikkaan. Steelers otti vielä lopulta maalivahdin pois ja haki maalia, mutta peli kääntyi meidän voitoksi.

Ylemmän jatkosarjan kärkipaikka siis saavutettiin ja sen ansiosta tänään (13.4.) suunnataan Eliittisarjan loppuhuipentumaan.

Loppuhuipentuman pelit jatkuu voitosta, tappiolla palataan kotiin. Tänään ensin vastassa Ilves, joka sijoittui Eliittisarjassa viidenneksi ja on viime kauden pronssijoukkue.

Pojat on valmiina - voittoa lähdetään hakemaan!