O2-Jyväskylä juhlii nousua Divariin!

04/13/2017 - 10:55

Ampparit

Siitä tuli huikea trilleri, vaikka alku lupaili aivan muuta. O2-Jyväskylän miesten edustusjoukkue voitti divarikarsinnan toisessa osaottelussa Nilsiän Apassit jatkoajan jälkeen maalein 6-5 ja varmisti nousun salibandyn Divariin.

Ampparit

Ottelun alku lupaili ”Amppareille” hyvää – liian hyvää. Ajassa 6.50 taululla komeilivat jo lukemat 3-0, ja moni arveli pelin olevan selvä. Esimerkiksi maailmanmestari, Happeen puolustaja Jonne Junkkarinen onnitteli O2:n väkeä noususta jo ensimmäisellä erätauolla. Se oli pahasti ennenaikaista.
Tauon jälkeen, tai oikeastaan jo vähän ennen sitä, urheilu ja ihmismieli näyttivät arvaamattomuutensa. Turvallisen tuntuisessa johtoasemassa, pelin oltua täysin hallinnassa, O2 hieman löysäsi jalkaa kaasulta, ja kävi niin kuin usein käy: vastustaja pääsi peliin mukaan. Toiselle tauolle mentiin numeroissa 3-1, mutta Miika Huuskon 4-1-maali ja viimeistään Sampo Laukkalan ajassa 53.45 syntynyt taidokas 5-3-osuma sai jyväskyläläiset uskomaan, että peli on selvä.

Ampparit

Apassien Juha Airaksinen kuitenkin tasoitti ajassa 59.42 vieraiden pelatessa ilman maalivahtia.
Jatkoajalla Ampparien supermieheksi nousi Juha-Pekka Manninen. Pelikello pysähtyi aikaan 61.07, ja O2:n nousujuhlat pääsivät kuudennen peräkkäisen yrityksen päätteeksi alkamaan.


-Meitä on koko kauden vaivannut sama asia, eli etenkin johtoasemassa pallollisesta pelaamisestamme katoaa maltti. Nytkin tiesimme tarkkaan vastustajan aseet, mutta kuri ei vaan riittänyt, O2:n päävalmentaja Ilkka Peltonen sanoi.
-Ja pelin merkitys kiistatta näkyi hermostuneisuutena. Teimme kentällä asioita, joita emme olleet tehneet koko kaudella. Tämä alkoi näkyä toisessa ja kolmannessa erässä, kun emme saaneet maaleja, apuvalmentaja Ismo Nybacka näki.


Yhtä kaikki Ampparien pitkään jahtaama nousu toteutui vihdoin. Peltoselle kausi oli viides O2-käskijänä, ja yhtä monesti joukkue on pelannut kauden päätteeksi karsinnoissa.
Ampparit

-Tosissaan olemme jahdanneet nousua kaksi vuotta. Tämä kausi oli 11,5 kuukauden projekti ja prosessi, ja meillä oli kaudelle tarkka sapluuna. Joukkue sitoutui hienosti kausisuunnitelmaan ja yhteiseen tavoitteeseen.
-Meillä oli todella hyvähenkinen ryhmä, jossa jokainen sopeutui upeasti omaan rooliinsa. Iso hatunnosto erityisesti niille pelaajille, jotka putosivat niin sanotusti neloskoriin, eli jäivät vähälle peliajalle. Se ei ole helppo rooli, mutta jokainen ymmärsi tilanteen. Tämä oli yksi urheilullisimmista ja tavoitteellisimmista ryhmistä, missä olen ollut mukana. Hienoa, että pääsimme maaliin kunnialla, Peltonen mietti.


Ottelun jälkeen Amppari-ikoni Vesa Hytönen piti juhlien keskellä pukukopissa tunteikkaan puheen, jossa kertoi pelanneensa viimeisen ottelunsa O2-Jyväskylän edustusjoukkueessa.
-Tämä oli viimeinen kauteni, ja tämä oli aivan uskomattoman hieno kausi. Mahtavaa, että saimme kauden päätteeksi vielä näin hienon kruunun, Hytönen sanoi ääni väristen ja ojensi pelipaitansa joukkueen kolmosmaalivahdin Jarkko Nauhan 1-vuotiaalle Noel-pojalle.
-Siinä on toivottavasti seuraavan sukupolven edustusamppari, Hytönen totesi liikuttuneena.
Tämän jälkeen joukkueen jokainen pelaaja kävi vuorollaan halamaassa ja kiittämässä Hytöstä. Taas nähtiin, että urheilu ja pukukoppi ovat aivan oma maailmansa. Niissä maailmoissa suomalainen mieskin voi halata toista itku silmässä.