M2: Yksi voitto riitti nousujuhliin

03/13/2020 - 17:55

Sunnuntaina 8.3.2020 oli tarkoitus pelata toiseksi viimeinen turnaus Sisä-Suomen 4-divisioonan 16. lohkoa, mutta koronaviruksen takia turnaus olikin viimeinen. Amppareiden varmistaakseen nousun 3-divisioonaan riittäisi yksi voitto tulevasta kahdesta kiven kovasta vastustajasta. Tätä voittoa lähdetään hakemaan Urhosta tai FCN:ästä. Otteluraportit toimitti Mikki ”puolikautta ohi (myös maalista)” Leppä.

Miehet II – Urho

Sunnuntain ensimmäinen ottelu on alkamassa ajallaan noin 17.00. Lataus pelaajilla on kova ja kysynkin pelin alussa Ville Seliniltä, että millä fiiliksellä ollaan tänään liikenteessä ja vastaus oli jotakuinkin tämmöistä: ”Eihän tuota vielä tiedä, valmistautuminen otteluihin meni ainakin ruokailun osalta aivan vihkoon…”. En muista tarkoitettiinko tällä syömättömyyttä vai liian myöhään syömistä. Vastaus ei kuitenkaan herättänyt hirveätä luottamusta, mutta joukkueesta uhkuu tahtotila, tää on meidän matsi.

Matsi alkaa ja kun hieman reilu 5 minuuttia pelattu peli on 0-2 Urholle. 7 minuutin kohdalla koutsi Jere ”lapa rikki” Oksanen latoo kantillaan kuitenkin jo kavennuksen 1-2. Ei hätää jätkät, siitä mallia ja matsi haltuun, kohta juhlitaan nousua. No ennen ensimmäisen erän päättymistä Urho tekee 1-3. Erätauolla Janne puhuu hiustenkuivaajasta ja Jere siitä, kuinka pitäisi alkaa pelaamaan taas salibandya, mielellään myös ihan joukkueen muodossa. Nämä puheet tuovat varmasti lisäpuhtia pelaamiseen ja toisessa erässä nähdään aivan maaginen takaa-ajoasemassa oleva Ampparilauma, joka iskee kuin koronavirus viattomiin Urholaisiin.

Toinen erä päättyy lukemissa 1-6.

Toisella erätauolla hiustenkuivaaja on saatu sivuun ja fysioterapeutti Mikki Leppä hieromisen sijasta hieroo pelaajille ajatusta, että tämä viimeinen erä lukemistaan huolimatta voi olla kasvojen pesun paikka ja herätys jo tulevaan, myöhempään matsiin FCN:ää vastaan. Eiköhän ampparit tästä sisuunnu ja kavennetaan lukemat sarjan toiseksi viimeistä joukkuetta vastaan kauniimmaksi.

Kolmatta erää takana 4 minuuttia ja taululla 1-10. Edes palkitulla tsemppipelaaja Olli ”#%=#tun pelle” Tannisella ei riitä enää tsemppisanoja kääntämään peliä iloksi. Loppu oli aikamoista hurlumheitä ja lukemat loppuvihellyksessä 7-16. Se oli matsi se. Urholta loistavaa viimeistelyä. Kohti seuraavaa matsia.

Miehet II – FCN

Illan toinen matsi oli puolestaan sarjan keskikastissa majailevaa FCN:ää vastaan. Edellinen peli on käsitelty ja lähdetään uudella ilmeellä matsiin

5 minuutin kohdalla FCN siirtyy johtoon 0-1. Jatketaanko siitä mihin edellisessä pelissä jäätiin? Ville ”aintg” Selin oli saanut joko ruokansa sulamaan vatsassa tai ruokaa vatsaansa ja laukoo Iikka ”Ilkka” Auran syötöstä 1-1. Ampparit ottavat kuitenkin vielä yhden omiin ennen ensimmäisen erän loppumista ja erätauolle lukemissa 1-2.

Toiseen erään yritetään luoda yhteishenkeä ja siihen lähdetään huudon voimin. Kun 25 sekuntia erää takana, FCN sortuu jäähyyn. Tästä kiittää 4-divisioonan kovimman ketjun kaksikko Isopahkala-Kemppi, kun Jussi ”Hartolan kakkoskeisari” Kemppi kääntyy vikkelillä jaloillaan laidasta maalille ja löytää täysin vapaana olevan Arttu ”en lähde manseen” Isopahkalan, joka ei tällä kertaa erehdy ja lukemiksi 2-2. FCN ei ottanut tästä opikseen vaan otti toisen jäähyn erässä ja ylivoima on timanttia. Tällä kertaa Akseli ”Gallen-Kallela” Oinas laukoo lukemiksi 3-2 Sampsa ”onneks on vakuutus” Huoposen syötöstä. Alle minuutin päästä FCN tasoittaa kuitenkin 3-3, mutta ajassa 27:46, Sampa on jälleen pahanteossa Akselin kanssa, kun roolien vaihtuessa Huoponen laukoo lukemiksi 4-3. Tämäkään lukema ei kuitenkaan pysy taululla, vaan FCN tasoittaa erän lopussa lukemat 4-4.

Viimeisen erän agenda on seuraava: FCN kumoon, #varmanousu ja kohti Burger Kingiä. Tämä tuli kapteenilta Janne ”vegaani” Heikkiseltä käskyn muodossa. Tällä lähdetään.

Viimeisen erän ensimmäisen minuutin kohdalla tsemppipelaaja Tanninen hamuaa jo autokaistalle ja tekee puolittaisesta läpiajosta lukemiksi 5-4. Tästä innostuneena Niko ”lapa rikki (2)” Räsänen tekee siniviivalta kantillaan lukemiksi 6-4. FCN kaventaa vielä 6-5, mutta tämän jälkeen Selin ja Toni ”mun kyydillä pääsee” Juonoja osuvat kertaalleen. Lopulta peli päättyy lukemiin 8-6 ja näin on nousu varmistettu. Lohkon toisella sijalla majailee LV kuusi pistettä O2:sta perässä, joten vaikka viimeinen turnaus olisi pelattu, ei tuota eroa olisi LV enää saanut kurottua umpeen.

Seuraavat pelit ovatkin sitten jo kaiken järjen mukaan 3-divisioonan pelejä, joten odotamme innolla, mitä ensi kausi tuo tullessaan. Sitä ennen saadaan vielä jännittää salibandyliiton päätöksiä kesken jääneiden sarjojen suhteen, lisätietoja aiheesta on luvattu maaliskuun loppuun mennessä.

Tässä vaiheessa kuitenkin iso kiitos kaikille kauden aikana mukana olleille!