M1: Nuoret talentit jatkosopimuksiin!

01/13/2023 - 15:39

Nyt tehdyt sopimukset luovat Amppareille vakaan pohjan tulevaisuuden rakentamiselle

Ampparien miesten edustusjoukkue solmi vuodenvaihteen tienoilla neljä tärkeää jatkosopimusta nuorten talenttiensa kanssa. Julkaisimme tällä viikolla kaikki sopimukset sosiaalisessa mediassa haastatteluineen, ja haastattelut ovat luettavissa myös tästä uutisesta. Haastatteluiden lisäksi mukana on urheilutoimenjohtaja ja edusjoukkueen valmentaja Tuomas Pulkkisen kommentit kaikista nuorista talenteista ja heidän kehityksestään ensimmäisellä kaudella miesten edustusjoukkueen riveissä.

Joten, saammeko esitellä neljä nuorta Ampparia, joiden otteita saamme ihastella myös tulevaisuudessa: 42 Arttu Saikkonen, 91 Marius Niemelä, 7 Matias Knuuti ja 88 Aatu Knuuti!

Jnnutalentit

Arttu Saikkonen

Toista kauttaan edarissa pelaava 18-vuotias hyökkääjä Arttu Saikkonen teki Ampparien kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen. Arttu on Muuramen Yrityksen kasvatteja, ja hän pelaa Amppareissa viidettä kauttaan.

Arttu, mikä sai sinut tekemään jatkosopimuksen Ampparien kanssa?

”O2 on tukenut kehitystäni pelaajana. Esimerkiksi Joonas Kaasalaisen vetämä talenttipolku on auttanut paljon kehittymään. Myös joukkuekaverit ja hyvä valmennus ovat tärkeitä tekijöitä.”

Millaisia tavoitteita sinulla on urheilu-urallesi?

”Tavoitteena on kehittyä pelaajana ja saada tasaisuutta peliin sekä mahdollisesti pelata joskus maajoukkueessa.”

Millaisena näet Äyien eli miesten edarin tilanteen tällä kaudella ja muutaman vuoden aikajänteellä?

”Tällä kaudella toivon, että olisimme pudotuspeleissä. Jos tällä kaudella ei vielä nousta F-liigaan, niin toivottavasti tulevina vuosina.”

Mitä ajattelet omasta roolistasi Amppareissa tulevina kausina?

”Haluan olla pelaaja, joka antaa kaikkensa kentällä.”

Urheilutoimenjohtaja Tuomas Pulkkisen kommentit Artusta:

"Arttu on joukkueen tehopakkaus, jolta eivät energiat lopu kesken. Laittaa aina kaiken peliin, mikä takaa varmat ja tasaiset kehitysaskeleet. Pelaamisessa on paljon samanlaista suoraviivaisuutta kuin joukkueen pitkäaikaisella maalitykillä Joni Lempisellä. Vielä kun pelaamiseen saadaan entistä enemmän myös muita rytmejä kuin ”täysillä eteenpäin”, alkaa aikaa löytyä myös divarikaukaloista. Arttu on myös joukkueen parhaita hyökkääjiä paineistamaan vastustajaa pallollisessa pelissä, mikä tuottaa välillä suoria maalipaikkoja viisikolle."

- 18 vuotta (s.2004)

- Hyökkääjä

- Toinen kausi edarissa

- Kaksivuotinen jatkosopimus (kevääseen 2025)

- Tämän kauden pörssit (tilanne 13.1.2023): 4+3=7

Saikkonen jatkosopimus
 
Marius Niemelä

Toista kautta miesten edarissa viilettävä 16-vuotias hyökkääjä Marius Niemelä raapusti nimensä kaksivuotiseen jatkopaperiin. Marius on FBC Duxin kasvatti, ja hän siirtyi Amppareiden junioreihin kaudeksi 2019-2020 Happeen riveistä.

Marius, mikä sai sinut tekemään jatkosopimuksen Ampparien kanssa?

”Ampparit on loistava paikka kehittyä pelaajana, ja joukkueessa on hyvä meininki.”

Millaisia tavoitteita sinulla on urheilu-urallesi?

”Käydä juniorimaajoukkueet läpi ja pelata parhaalla mahdollisella tasolla sekä mahdollisesti tienata joskus pelaamisella, mutta aika näyttää.”

Millaisena näet Äyien eli miesten edarin tilanteen tällä kaudella ja muutaman vuoden aikajänteellä?

”Joukkueen tilanne on hyvä, mutta välillä tulee hiukan ailahtelevia otteluita. Joukkueen tulevaisuus näyttää oikein lupaavalta.”

Mitä ajattelet omasta roolistasi Amppareissa tulevina kausina?

”Uskon, että paljon vastuuta on luvassa. Toki tälläkin kaudella olen saanut hyvin vastuuta, mutta uskon, että tulevaisuudessa saan vielä enemmän."

Urheilutoimenjohtaja Tuomas Pulkkisen kommentit Mariuksesta:

"Marius on ollut tällä kaudella joukkueen tuottavimman viisikon moottorina keskushyökkääjän paikalla. Mariuksen henkilökohtaiset tehotilastot ovat vakuuttavia. Kovien pisteiden (16+13=29) ohessa merkittävää on, että Mariuksen tehotilasto on peräti 23 maalin verran plussan puolella. Marius liikkuu laaja-alaisesti kentällä ja on näin isossa roolissa viisikon hyökkäys- ja puolustuspelissä. Kunhan fyysiset ominaisuudet yhä kehittyvät, Mariuksella on mahdollisuus olla tulevaisuudessa entistäkin dynaamisempi hyökkääjä."

- 16 vuotta (s.2006)

- Hyökkääjä

- Toinen kausi edarissa

- Ollut tällä kaudella mukana ikäluokkansa U17- Maajoukkueleirillä

- Kahden vuoden jatkosopimus (kevääseen 2025)

- Tämän kauden pörssit (tilanne 13.1.2023): 16+13=29

Niemela jatkosopimus

Matias Knuuti

Toista kauttaan Äyien takalinjoilla peliä rakentava Matias Knuuti teki edarien kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen. Matias on Amppareiden omia kasvatteja.

Matias, mikä sai sinut tekemään jatkosopimuksen Ampparien kanssa?

”Koen, että joukkue on minulle uran tähän vaiheeseen täydellinen, kun pääsen pelaamaan isossa roolissa miesten pelejä. Lisäksi treeneissä on ollut kiva käydä ja joukkueessa on todella hyvä meininki. Jatkan ilomielin sellaisessa joukkueessa."

Millaisia tavoitteita sinulla on urheilu-urallesi?

”Haluan kehittyä pelaajana mahdollisimman hyväksi ja pelata kovimmalla tasolla tulevaisuudessa.”

Millaisena näet Äyien eli miesten edarin tilanteen tällä kaudella ja muutaman vuoden aikajänteellä?

”Olemme pelanneet tällä kaudella hyvää salibandyä, ja koko ajan on menty eteenpäin. Sanoisin, että parin kauden sisään meillä on potentiaalia nousta sarjan eliitin joukkoon.”

Mitä ajattelet omasta roolistasi Amppareissa tulevina kausina?

”No tavoitteena on olla aina luottopelaaja kärkikentissä sekä tärkeissä paikoissa kentällä.”

Urheilutoimenjohtaja Tuomas Pulkkisen kommentit Matiaksesta:

"Matias pelasi jo viime kaudella muutamia otteluita Divarissa, mutta vielä tuolloin hänen pelaamisensa ei noussut pallolliselta puolustajalta vaadittavalle tasolle. Tälle kaudelle suuri toive oli, että tämä tasonnosto nähtäisiin. Nyt kauden alkupuoliskon aikana näin on käynytkin ja Matias luo tahtia joukkueen tuottavimmassa viisikossa puolustajan paikalta. Matias on pystynyt myös itse tehoilemaan jonkin verran, ja murtautumisen sekä maalinteon uhan luomisessa on pyritty kehittymään viime aikoina. Näiden kehitysaskelten myötä Matiaksella on mahdollisuus olla jatkossa entistäkin suurempi uhka myös hyökkäyssuuntaan."

- 18 vuotta (s.2005)

- Puolustaja

- Toinen kausi edarissa

- Edustanut Suomea U17- ja U19- Maajoukkueiden paidassa

- Kaksivuotinen jatkosopimus (kevääseen 2025)

- Tämän kauden pörssit (tilanne 13.1.2023): 6+8=14

M Knuuti jatkosopimus

Aatu Knuuti

Vasta 15-vuotias hyökkääjä Aatu Knuuti pelaa miesten edarissa toista kauttaan. Hän solmi Äyien kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen. Aatu on myös isoveljensä Matiaksen tavoin Amppareiden omia kasvatteja. Huomionarvoista on myös se, että Aatu on ollut tällä kaudella Amppareiden tehokkain pelaaja Inssi-DIvarissa; koko sarjan pistepörssistäkin hän löytyy sijalta neljä!

Aatu, mikä sai sinut tekemään jatkosopimuksen Ampparien kanssa?

”Varmaan suurin tekijä oli se, että saan pelata jo tässä iässä divaria melko suuressa roolissa. Se on varmasti tulevaisuuden kannalta hyvä asia. Muutenkin tässä ympäristössä reenaaminen on tuntunut hyvältä.”

Millaisia tavoitteita sinulla on urheilu-urallesi?

”Isona tavoitteena olisi pelata jossain liigajengissä melko isossakin roolissa ja tietysti myös nuorempana U17- ja U19-maajoukkueisiin pääseminen on ihan hyvä tavoite.”

Millaisena näet Äyien eli miesten edarin tilanteen tällä kaudella ja muutaman vuoden aikajänteellä?

”Joukkueena ollaan tällä hetkellä menossa oikeaan suuntaan. Varmasti vielä voidaan parantaa ja saavuttaa pudotuspelipaikka jo tällä kaudella. Tulevaisuudessa odotan myös hyvää menestystä joukkueelta ja varmasti pelaajistollamme on potentiaalia olla todella hyvä joukkue divarissa.”

Mitä ajattelet omasta roolistasi Amppareissa tulevina kausina?

”Oman roolini näkisin varmaan aika samanlaisena kuin se on tälläkin kaudella ollut. Eli että voisin olla tulosta tekevässä kentässä ja jossakin erikoistilanteissa jatkossakin.”

Sinut valittiin Inssi-Divarin joulukuun pelaajaksi. Miltä valinta tuntui ja millaisia ajatuksia valinta herätti?

"Kuukauden pelaaja -valinta tuntui tietysti ihan hienolta ja se oli mukava osoitus niistä ihan hyvistä otteista, mitä olen jo ensimmäisellä kunnon divarikaudellani pystynyt esittämään. Kuitenkin se oli palkinto vain yhdestä kuukaudesta, eli pitää pystyä pelaamaan tulevinakin kuukausina hyvällä tasolla.”

Urheilutoimenjohtaja Tuomas Pulkkisen kommentit Aatusta:

"Aatu on hämmästyttänyt taidoillaan ja kypsyydellään vuosi vuoden perään. Viime kauden Divari-debyyteissään Aatu oli samantien tehoilla, ja tällä kaudella tuottavuuteen on tullut tasaisuutta. Taisteleminen 15-vuotiaana pistepörssin kärkipaikoista on poikkeuksellinen suoritus. Aatun monipuolinen taitavuus pallon kanssa hakee vertaistaan ja tekee Aatusta erittäin vaikean puolustettavan. Hän on jo noussut joukkueen tehokkaimmaksi pelaajaksi, eivätkä tehoilut todennäköisesti ole hiipumassa – päinvastoin."

- 15 vuotta (s.2007)

- Hyökkääjä

- Toinen kausi edarissa

- Inssi-Divarin Kuukauden Pelaaja (Joulukuu 2022)

- Kaksivuotinen jatkosopimus (kevääseen 2025)

- Tämän kauden pörssit (tilanne 13.1.2023): 19+21=40

A Knuuti jatkosopimus

Uutisessa ja somessa käytetyt kuvat: Esa Jokinen
Joukkue